από €370,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

4 ημέρες Μυθικός Ολύμπος «Στην κορυφή των Θεών 2917μ.»

Created with Sketch. Όλυμπος, Olympos, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

4 ημέρες | 19-22 Αυγούστου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

370,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

«Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας, σάς προσκαλεί σε μία θεϊκή ορειβατική εμπειρία. Εδώ θα έρθετε με μία μοναδική αποστολή: να καθίσετε στο «θρόνο του Δία», έχοντας όλη την Ελλάδα στα πόδια σας. Στην Μακεδονία, το πιο μεγαλόπρεπο βουνό, ο Όλυμπος, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε... Περισσότερα

«Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας, σάς προσκαλεί σε μία θεϊκή ορειβατική εμπειρία.
Εδώ θα έρθετε με μία μοναδική αποστολή: να καθίσετε στο «θρόνο του Δία», έχοντας όλη την Ελλάδα στα πόδια σας.
Στην Μακεδονία, το πιο μεγαλόπρεπο βουνό, ο Όλυμπος, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία του.
Στα μονοπάτια και τις κρυφές του γωνιές, στα ψηλά δέντρα και τα άγρια βράχια, μέχρι να φτάσετε πάνω από τα σύννεφα.
Ελάτε να καταφέρουμε μαζί να κατακτήσουμε την κορυφή των θεών.

Ο Όλυμπος, όπου αμετακίνητος κρατιέται των θεών ο Θρόνος..
Ασύγνεφη εκεί πάνω βασιλεύει γαλήνη ατέλειωτη,κι ολόλευκη φεγγοβολή τον λούζει.»αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια για τη λαμπρή κατοικία των δώδεκα Θεών της Αρχαίας Ελλάδας. Αυτή τη λάμψη, μας δίνεται η ευκαιρία να την γνωρίσουμε και εμείς από κοντά. Στην καρδιά του Ολύμπου, του σημαντικότερου Εθνικού Δρυμού της Ελλάδας θα γίνουμε κοινωνοί μιας «θεικής» φυσικής κληρονομιάς. Ζήστε την απόλυτη εμπειρία»

Διαμονή στους ξενώνες – καταφύγια του Ολύμπου ( Σπήλιος Αγαπητός & Χρήστος Κάκαλος & Πετρόστρουγκας ) !!

Αναχώρηση: 19-22 Αυγούστου

Τιμή κατά άτομο
Κοινόχρηστα δωμάτια στους ξενώνες – καταφύγια του Ολύμπου

€ 370

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή των 15 ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Όλυμπος. Μυθικός. Επιβλητικός. Άγριος και πανέμορφος μαζί. Η κορυφή του κόσμου. Το μπαλκόνι των θεών. Τόπος λατρείας των Μακεδόνων.
 • Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με ψηλότερη κορυφή τον Μύτικα (2.918 μ.), το δεύτερο ψηλότερο βουνό των Βαλκανίων και μέσα στα 50 ψηλότερα βουνά του κόσμου.
 • Ολυμπος - διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας της UNESCO απο το 1981.
 • Μοναδική εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου !
 • Ολιγομελή ομάδα των 15-20 ατόμων.
 • Έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί Βουνών και με εξειδείκευση στον Όλυμπο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : Καλαμάτα - Λιτόχωρο – Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ.
1η ημέρα : Καλαμάτα - Λιτόχωρο – Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ.

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 06:30 πίσω από την οδό Νέδοντος 76 ( Όπισθεν από το Notos Galleries). Με προορισμό το μυθικό βουνό του Ολύμπου και των δώδεκα θεών με την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας,τον Μύτικα. Κατά την διαδρομή μας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – ξεκούραση και γεύμα. Συνάντηση με τον συνοδό στο Λιτόχωρο και μετάβαση οδικώς για τη θέση Πριόνια (1.100μ.) από όπου και θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας έως το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ.. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Πεζοπορική διαδρομή Πριόνια - Καταφύγιο Αγαπητός 3 ώρες** - βαθμός δυσκολίας μέτριος.

**Δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών μας με μουλάρια μέχρι το καταφύγιο Σπ.Αγαπητός.

2η ημέρα : Ανάβαση στις Κορυφές – Οροπέδιο Μουσών - Καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» στα 2,700μ
2η ημέρα : Ανάβαση στις Κορυφές – Οροπέδιο Μουσών - Καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» στα 2,700μ

Πρωινό στο μπαλκόνι του καταφυγίου με φανταστική θέα προς τις κορφές και τη θάλασσα. Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία για το οροπέδιο των Μουσών μέσω του «κοφτού» (ενός μονοπατιού που βγαίνει κατευθείαν στο οροπέδιο των Μουσών). Αφού αφήσουμε τα σακίδια και ξεκουραστούμε στο καταφύγιο “Χρήστος Κάκκαλος” ανάβαση στην κύρια κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα (2917μ.). Επιστροφή για διανυκτέρευση και ξεκούραση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».

Πεζοπορική διαδρομή Καταφύγιο Αγαπητός - Οροπέδιο Μουσών - Καταφύγιο Κάκαλος 2-2,5 ώρες - βαθμός δυσκολίας μέτριος προς δύσκολος.

3η ημέρα : Οροπέδιο των Μουσών - Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας»
3η ημέρα : Οροπέδιο των Μουσών - Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας»

Σήμερα θα ακολουθήσουμε μία εύκολη διαδρομή που οδηγεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2803μ.), κοντά στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος», απ' όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο καταφύγιο «Πετρόστρουγκα », όπου θα διανυκτερεύσουμε περνώντας από τον εντυπωσιακό λαιμό και τη κορυφή της Σκούρτας 2485μ.Διανυκτέρευση.

Πεζοπορική διαδρομή Καταφύγιο Κάκαλος - Προφήτης Ηλίας χωρίς αποσκευές 40 λεπτά , Καταφύγιο Κάκαλος - καταφύγιο Πετρόστρουγκας 2,5-3 ώρες** - βαθμός δυσκολίας : εύκολος προς μέτριος.

4η ημέρα : Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας» - Φαράγγι του Ενιπέα – Λιτόχωρο – Καλαμάτα.
4η ημέρα : Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας» - Φαράγγι του Ενιπέα – Λιτόχωρο – Καλαμάτα.

Κατάβαση στο τελευταίο μέρος του επιβλητικού βουνού, στην κοιλάδα του Ενιπέα. Αφού απολαύσουμε ένα καφέ στο καταπληκτικό μπαλκόνι του καταφυγίου με απίστευτη θέα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Χαλκιδική και αν έχει ορατότητα και τον Άθω θα κατέβουμε μέχρι τη θέση Γκορτσιά όπου και θα μας περιμένει το λεωφορείο .Θα αφήσουμε τα βαριά σακίδια και θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μέχρι το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Από εκεί θα περπατήσουμε σε ένα ευρύχωρο μονοπάτι κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα που καλύπτει μια απόσταση 7,7 χλμ.μέχρι το χωριό Λιτόχωρο. Οι κολυμπήθρες κατά μήκος του ποταμού είναι φυσικές πισίνες. Είναι ο μοναδικός ποταμός στον Όλυμπο που έχει σχεδόν συνεχή ροή και για να τον διασχίσει κανείς περνά 9 ξύλινες γέφυρες. Το μονοπάτι καταλήγει στο Λιτόχωρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για Καλαμάτα.

Πεζοπορική διαδρομή Καταφύγιο Πετρόστρουγκας - Γκόρτσια με τις αποσκευές μας, τις αφήνουμε στο πούλμαν και συνεχίζουμε φαράγγι Ενιπέα - Λιτόχωρο 3 ώρες** - βαθμός δυσκολίας μέτριος σε κατηφορική διαδρομή κυρίως.

Τι να πάρω υποχρεωτικά μαζί μου ;
Τι να πάρω υποχρεωτικά μαζί μου ;

Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης (Covid 19) σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί σας:
1. Υπνόσακο ή 2 σεντόνια ανά άτομο και μαξιλαροθήκη.
2. Ζευγάρι παντόφλες ή δεύτερα καθαρά παπούτσια με λείο πάτο για τους εσωτερικούς χώρους.
3. Μάσκα. Θα πρέπει όταν εισέρχεστε στην υποδοχή να τη φοράτε.
Επίσης να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας :
•δικά σας είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα κτλ),
•φακό για τη νύχτα,
•Σακούλα για τα παπούτσια σας ώστε να τοποθετηθούν σε ντουλαπάκι γι αυτό το σκοπό.

Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός :
Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός :

Το καταφύγιο Α (Σπήλιος Αγαπητός) είναι ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο που βρίσκεται πάνω στη διαδρομή Ε4. Το συναντάμε σε μια όμορφη τοποθεσία, σε ένα φυσικό μπαλκόνι σε υψόμετρο 2.100 μ. Αυτός ο φιλόξενος ξενώνας είναι ένα ιδανικό σημείο ξεκούρασης στο δρόμο προς την κορυφή.
Το καταφύγιο είναι καλά εξοπλισμένο για να φιλοξενήσει το βράδυ μέχρι 110 επισκέπτες. Διαθέτει εστιατόριο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες σε δύο μεγάλες τραπεζαρίες. Το καταφύγιο, γνωστό στους περισσότερους κι ως καταφύγιο Ζολώτα (λόγω του επωνύμου του επί σειρά ετών διαχειριστή), έχει τροποποιηθεί με την πάροδο του χρόνου ώστε να αποτελέσει ένα ήσυχο και ευχάριστο μέρος για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στο βουνό. Ένα μέρος για να ξεφύγετε από όλα! Και για όσους δεν μπορούν, τώρα διαθέτει WiFi!

Το εστιατόριο του ξενώνα (self service) λειτουργεί από 06.00’ έως 21.00’. Επιτρέπεται η χρήση ατομικών τροφίμων αλλά δεν επιτρέπεται το μαγείρεμα .Η διατροφή είναι a la carte και τα έξοδα σας επιβαρύνουν.

Καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος :
Καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος :

Βρίσκεται στο Οροπέδιο των Μουσών σε ύψος 2650m. Πήρε το όνομα του από το Χρήστο Κάκαλο ο οποίος μαζί με τους Ελβετούς ορειβάτες Fred Boissonnas και Daniel Baud Bovy πραγματοποίησαν την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου το Μύτικα στις 2 Αυγούστου του 1913. Από το 2003 και μετά το καταφύγιο λειτουργεί και ως κέντρο αναρρίχησης και ορειβατικού σκι.
Έχει χωρητικότητα 17 ατόμων και λειτουργεί από τέλη Μαΐου έως τέλη Οκτωβρίου.

Καταφύγιο Πετρόστρουγκας :
Καταφύγιο Πετρόστρουγκας :

Χτισμένο μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος,από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα βρίσκεται το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο, στα 1.940 μέτρα υψόμετρο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, εκτός από την υπέροχη θέα, μαγειρευτό φαγητό και ροφήματα, τη ζέστη από τζάκια και ξυλόσομπες σε όλους τους χώρους του καταφυγίου. Το καταφύγιο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 72 ατόμων, ενώ έχει ανακαινισθεί με εθελοντική εργασία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με αποτέλεσμα ο χώρος να γίνει περισσότερο λειτουργικός και ζεστός για τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου έχει δημιουργηθεί και συντηρείται ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο για περιπτώσεις ανάγκης.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Tρείς (3) διανυκτερεύσεις σε κοινόχρηστα δωμάτια στα καταφύγια Σπήλιος Αγαπητός - Χρήστος Κάκκαλος - Πετρόστρουγκας.
 • Πρωινό στα ορεινά καταφύγια (σύνολο 3).
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Διαπιστευμένος συνοδός βουνού.
 • Συνοδεία βουνού και ξενάγηση με 1 και άλλους 1-2 Οδηγούς (μόνο για το Μύτικα ανάλογα με τον αριθμό τον ατόμων που θα ανέβουν)
 • Oλο το τεχνικό εξοπλισμό που θα χρειαστεί (κράνη , ζώνες ασφάλισης , σχοινιά κτλ.)
 • Oμαδικός εξοπλισμός , οργανωμένο φαρμακείο βουνού κτλ.
 • Ολοι οι νόμιμοι φόροι.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • *Έντυπα-Χάρτες.
 • Φ.Π.Α.
 • Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
 • Ό,τι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα, επιπλέον ποτά και φαγητά.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Όλυμπος, Olympos, Greece

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Πώς είναι η διαμονή στα καταφύγια ;
Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός :
Το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες (από 3 για κάθε άτομο) και μαξιλάρια με μαξιλαροθήκες (οι οποίες αλλάζονται καθημερινά), αλλά δεν διαθέτει σεντόνια. Οι κουβέρτες πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά για να διατηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρές, παρακαλούνται οι επισκέπτες, είτε να φέρνουν σεντόνια ή υπνόσακους. Για όσους δεν μπορούν να τα μεταφέρουν, υπάρχουν σεντόνια μίας χρήσης για να αγοράσουν.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους είδη προσωπικής υγιεινής (πετσέτα, σαπούνι, κτλ.), φακό που είναι απαραίτητος για τη νύχτα και παντόφλες ή δεύτερα καθαρά παπούτσια με λείες σόλες για τους εσωτερικούς χώρους (όλοι οι επισκέπτες αλλάζουν υποχρεωτικά τα παπούτσια τους κατά την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους). Υπάρχουν κάποιες σαγιονάρες στο καταφύγιο για την εξυπηρέτησή σας, αλλά είναι κοινόχρηστες.

Το καταφύγιο διαθέτει 14 δωμάτια κατανεμημένα σε 3 πτέρυγες και συνολικά 110 θέσεις ύπνου.

Ίδια φιλοσοφία έχουν και τα άλλα δυο καταφύγια της αποστολής μας.
Οι πεζοπορικές διαδρομές έιναι προσιτές για όλες τις ηλικίες ;
Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ενήλικα κυρίως γιατί ο βαθμός δυσκολίας στις πεζοπορίες μας είναι μέτριος προς δύσκολος κατά την πλειοψηφία τους. Όμως μπορούν να συμμετάσχουν και νέοι απο 14 ετών και πάνω.
Με τις αποσκευές μας τι γίνεται στις πεζοπορικές διαδρομές μας ;
Δυστυχώς ειμαστε υποχρεωμένοι και μεταφερουμε τις αποσκευές μας στις περισσότερες πεζοπορικές διαδρομές. Ο οδηγός βουνού θα φροντίσει στις διαδρομές που επιστρέφουμε στο ίδιο σημείο να μην μεταφέρουμε τις αποσκευές μας.
Τι γίνεται σε περίπτωση που είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο ;
Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια μας. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών ο αρχηγός και ο πιστοποιημένος συνοδός βουνού θα τροποποιήσουν το πρόγραμμα και ενδέχεται κάποιες διαδρομές να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν.Το γραφείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την μη πραγματοποίηση των διαδρομών αυτών για λόγους άσχημων καιρικών συνθηκών και γενικά για λόγους ανωτέρας βίας.
Πως γίνονται οι πεζοπορίες μας στον Όλυμπο ;
Όλες οι πεζοπορίες μας γίνονται με πιστοποιημένους οδηγούς βουνού με πολύ καλή γνώση του Ολύμπου , των διαδρομών και των συνθηκών του.Να αισθάνεστε ασφαλείς και ξέγνοιστοι όσον αφορά το πεζοπορικο πρόγραμμα. Είσαστε όμως υπέυθυνοι για την προσωπική κατάσταση της υγείας σας και πρπέπει να είστε προσεχτικοί κατά την διάρκεια των πεζοποριών μας. Με την συμμετοχή σας θα χρειαστεί να υπογράψετε υπέυθυνη δήλωση για την κατάσταση της υγείας σας και για την ατομική σας ευθύνη κατά την διάρκεια της συμμετοχής σας στο οδοιπορικό του Ολύμπου. Στις περισσότερες απο τις διαδρομές μας, ο βαθμός δυσκολίας είναι απο μέτριος έως δύσκολος, αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χαίρουν άκρας υγείας και να μπορούν να ακολουθήσουν το πεζοπορικό πρόγραμμα του Ολύμπο ώστε να μην επιβαρύνουν σε δυσκολία τους υπόλοιπους πεζοπόρους.
Χρειάζεται να έχω μαζί μου τροφή ή ξηρά τροφή κατά την παραμονή μας στον Όλυμπο ;
Μπορείται να έχετε ξηρά τροφή κυριώς μαζί σας, αλλά σε όλα τα καταφύγια υπάρχουν εστιατόρια που παρέχουν διαδροφή στους πεζοπόρους επισκέπτες του βουνού του Ολύμπου.

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €370,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν