από €200,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μέτσοβο-Καστοριά-Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα-Νυμφαίο (Αρκτούρος)-Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ)-Φλώρινα-Μετέωρα-Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Created with Sketch. Μακεδονία, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

4 ημέρες | 28-31 Οκτωβρίου 2021

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

200,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Μέτσοβο-Καστοριά-Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα-Νυμφαίο (Αρκτούρος)-Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ)-Φλώρινα-Μετέωρα-Καλαμπάκα-Τρίκαλα Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί - και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι - ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό... Περισσότερα

Μέτσοβο-Καστοριά-Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα-Νυμφαίο (Αρκτούρος)-Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Πόζαρ)-Φλώρινα-Μετέωρα-Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί – και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι – ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό της χώρας, τον «θεϊκό» Όλυμπο, αλλά και των ισάξια εκπληκτικών ορεινών όγκων του Παγγαίου, του Καϊμακτσαλάν (Βόρας), του Φαλακρού και της οροσειράς της Ροδόπης σμιλεύουν το γεωφυσικό ανάγλυφο.

Η περιοχή διαθέτει, επίσης, οικοσυστήματα υψηλής αξίας, καθώς φιλοξενεί υδροβιότοπους και οικότοπους εξαιρετικής σημασίας για το σύνολο της ευρωπαϊκής χλωρίδας και πανίδας. Η Μακεδονία διασχίζεται από σημαντικούς ποταμούς, τους μεγαλύτερους της Ελλάδας (Αξιός, Αλιάκμονας, Στρυμόνας, Γαλλικός ή Λουδίας και Νέστος) οι οποίοι μαζί με τις λίμνες της (Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Δοϊράνη, Κερκίνη, Ορεστιάδα) οριοθετούν τη διαίρεσή της σε τρία χωριστά τμήματα: στη Δυτική, την Κεντρική και την Ανατολική.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι πιστοποιημένα θεραπευτικά Ιαματικά Λουτρά στην Ελλάδα, με πολλές παροχές και εξυπηρετήσεις. Οι καταρράκτες στα Λουτρά Πόζαρ, η μεγάλη πισίνα με το ιαματικό νερό να αναβλύζει από τα έγκατα της γης, είναι εμπειρία που πρέπει κανείς να γνωρίσει αδιαπραγμάτευτα.

Η εύφορη μακεδονική γη ενσωματώνει όλες τις περιόδους του ελληνικού πολιτισμού. Ιστορικά κληροδοτήματα παγκόσμιας ακτινοβολίας καθώς και λαμπρά εκκλησιαστικά σύνολα συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Οι Μακεδόνες, λαός υπερήφανος αλλά και φιλόξενος, τιμούν αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη μέσα από τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής, στις χιλιόχρονες παραδόσεις, στην ιδιαίτερη γαστρονομία…

Στην Ήπειρο, άνθρωποι και φύση γίνονται ένα. Σε αυτό το σταυροδρόμι πολιτισμών και τοπίων της Δυτικής Ελλάδας, ανάμεσα στην Πίνδο και το Ιόνιο πέλαγος, θα γνωρίσετε μια διαφορετική Ελλάδα. Οροσειρές, φαράγγια, σπάνια ζώα και φυτά, λίμνες, ποτάμια, άγρια βουνά, κρυφοί κολπίσκοι και δαντελωτές παραλίες με άμμο συνυπάρχουν αρμονικά με την αρχαία θέατρα, με κάστρα, μοναστήρια, τοξωτά γεφύρια και πέτρινα παραδοσιακά χωριά. 

Διάρκεια Εκδρομής:

28-31 Οκτωβρίου 2021

Τιμή συμμετοχής :
€ 200 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο

€ 245 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
€ 160 το παιδί από 4-10 ετών μαζί με τους γονείς

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πρίν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
– Οι παιδικές τιμές ισχύουν για παιδιά από 4-10 ετών, εφόσον μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, εκτός από τις εκδρομές που περιλαμβάνουν καράβι, όπου η παιδική έκπτωση ισχύει από 4-10 ετών.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και  αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί - και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι - ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό της χώρας, τον «θεϊκό» Όλυμπο, αλλά και των ισάξια εκπληκτικών ορεινών όγκων του Παγγαίου, του Καϊμακτσαλάν (Βόρας), του Φαλακρού και της οροσειράς της Ροδόπης σμιλεύουν το γεωφυσικό ανάγλυφο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος 79 (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45, επιβίβαση το πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Καστοριά μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και Μετσόβου με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πτολεμαΐδα, το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ)-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και του ζωόφιλους. Πρώτη μας στάση στο ΝΥΜΦΑΙΟ, το Κέντρο Ενημέρωσης για την ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται οι αρκούδες. Επίσκεψη (προαιρετικά). Εμπειρία μοναδική. Παραμονή στο Νυμφαίο ν’ απολαύσουμε το ποτό μας σ’ ένα μαγικό τοπίο που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Κατόπιν αναχώρηση για τα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας ( Πόζαρ ). Χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία από τις πισίνες αλλά και να γευματίσετε σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Φλώρινα. Εκεί θα περιηγηθούμε στην όμορφη ΦΛΩΡΙΝΑ. Στην συνέχεια επιστροφή στην Πτολεμαΐδα, χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΜΙΚΡΗ & ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, η οποία συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση του 1821 και αργότερα στο Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα, παρά την εκτεταμένη καταστροφή εξαιτίας της αλόγιστης ανοικοδόμησης, διατηρούνται ακόμη αρκετά αρχοντικά και εκκλησίες. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισας που βρίσκεται έξω από την πόλη, στις όχθες της λίμνης. Επίσης θα επισκεφθούμε το Δισπηλιό, όπου θα δούμε τον χώρο και το μουσείο με τα ευρήματα του Λιμναίου Οικισμού. Αναχώρηση για τις Πρέσπες, τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδος. Επίσκεψη στο ξακουστό χωριό του Αγίου Γερμανού που βρίσκεται στα ανατολικά της Μεγάλης Πρέσπας. Θα δούμε επίσης την Μικρή Πρέσπα, το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, τους Ψαράδες, τη Μεγάλη Πρέσπα (με βάρκες θα γίνει προαιρετικά ο μικρός ή μεγάλος γύρος της λίμνης). Στάση για ξεκούραση και φαγητό. Επιστροφή στην Καστοριά, χρόνος ελεύθερος για να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα, γούνες, δερμάτινα κ.α. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα Μετέωρα. Εδώ θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου. Στην συνέχεια αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ EXOYN KANEI RAPID TEST ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ΄Η ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ .

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ EXOYN KANEI RAPID TEST ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ΄Η ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ .

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
  • Τρεις ( 3 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων (στην Πτολεμαΐδα) σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό καθημερινά ( σύνολο 3).
  • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διόδια γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Χάρτες - Έντυπα.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, το εισιτήριο για το λουτρό στο Πόζαρ, οι βάρκες για τον γύρο της Πρέσπας, ο φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), αχθοφορικά, ποτά, προαιρετικές διασκεδάσεις κ.α.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μακεδονία, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €200,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν