από €320,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

6 Μέρες, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Created with Sketch. Μακεδονία, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες |19-24 Ιουλίου & 23-28 Αυγούστου 2022

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

320,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Θεσσαλονίκη- Βεργίνα-Λουτρά Πόζαρ-Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Βέροια-Νάουσα-Έδεσσα-Φλώρινα-Μέτσοβο-Γιάννενα Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί - και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι - ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό της χώρας, τον «θεϊκό» Όλυμπο,... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη- Βεργίνα-Λουτρά Πόζαρ-Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Βέροια-Νάουσα-Έδεσσα-Φλώρινα-Μέτσοβο-Γιάννενα

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί – και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι – ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό της χώρας, τον «θεϊκό» Όλυμπο, αλλά και των ισάξια εκπληκτικών ορεινών όγκων του Παγγαίου, του Καϊμακτσαλάν (Βόρας), του Φαλακρού και της οροσειράς της Ροδόπης σμιλεύουν το γεωφυσικό ανάγλυφο.

Η περιοχή διαθέτει, επίσης, οικοσυστήματα υψηλής αξίας, καθώς φιλοξενεί υδροβιότοπους και οικότοπους εξαιρετικής σημασίας για το σύνολο της ευρωπαϊκής χλωρίδας και πανίδας. Η Μακεδονία διασχίζεται από σημαντικούς ποταμούς, τους μεγαλύτερους της Ελλάδας (Αξιός, Αλιάκμονας, Στρυμόνας, Γαλλικός ή Λουδίας και Νέστος) οι οποίοι μαζί με τις λίμνες της (Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Δοϊράνη, Κερκίνη, Ορεστιάδα) οριοθετούν τη διαίρεσή της σε τρία χωριστά τμήματα: στη Δυτική, την Κεντρική και την Ανατολική.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι πιστοποιημένα θεραπευτικά Ιαματικά Λουτρά στην Ελλάδα, με πολλές παροχές και εξυπηρετήσεις. Οι καταρράκτες στα Λουτρά Πόζαρ, η μεγάλη πισίνα με το ιαματικό νερό να αναβλύζει από τα έγκατα της γης, είναι εμπειρία που πρέπει κανείς να γνωρίσει αδιαπραγμάτευτα.

Η εύφορη μακεδονική γη ενσωματώνει όλες τις περιόδους του ελληνικού πολιτισμού. Ιστορικά κληροδοτήματα παγκόσμιας ακτινοβολίας καθώς και λαμπρά εκκλησιαστικά σύνολα συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Οι Μακεδόνες, λαός υπερήφανος αλλά και φιλόξενος, τιμούν αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη μέσα από τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής, στις χιλιόχρονες παραδόσεις, στην ιδιαίτερη γαστρονομία…

Στην Ήπειρο, άνθρωποι και φύση γίνονται ένα. Σε αυτό το σταυροδρόμι πολιτισμών και τοπίων της Δυτικής Ελλάδας, ανάμεσα στην Πίνδο και το Ιόνιο πέλαγος, θα γνωρίσετε μια διαφορετική Ελλάδα. Οροσειρές, φαράγγια, σπάνια ζώα και φυτά, λίμνες, ποτάμια, άγρια βουνά, κρυφοί κολπίσκοι και δαντελωτές παραλίες με άμμο συνυπάρχουν αρμονικά με την αρχαία θέατρα, με κάστρα, μοναστήρια, τοξωτά γεφύρια και πέτρινα παραδοσιακά χωριά. 

Αναχωρήσεις: 19-24 Ιουλίου & 23-28 Αυγούστου 2022

Τιμή συμμετοχής :
€ 320 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο

€ 395 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
€ 270 το παιδί από 4-10 ετών μαζί με τους γονείς

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πρίν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
– Οι παιδικές τιμές ισχύουν για παιδιά από 4-10 ετών, εφόσον μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, εκτός από τις εκδρομές που περιλαμβάνουν καράβι, όπου η παιδική έκπτωση ισχύει από 4-10 ετών.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και  αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μακεδονία, εικόνες με τοπία μοναδικά εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφική. Απέραντες αμμουδιές οδηγούν σε πεντακάθαρες θάλασσες στην Πιερία, και τη Χαλκιδική. Επιβλητικοί - και σχεδόν μονίμως χιονισμένοι - ορεινοί όγκοι σπάνιας ομορφιάς, με πρωταγωνιστή το ψηλότερο βουνό της χώρας, τον «θεϊκό» Όλυμπο, αλλά και των ισάξια εκπληκτικών ορεινών όγκων του Παγγαίου, του Καϊμακτσαλάν (Βόρας), του Φαλακρού και της οροσειράς της Ροδόπης σμιλεύουν το γεωφυσικό ανάγλυφο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) στις 06:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για Θεσσαλονίκη μέσω Ισθμού μ’ ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στη Νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (περιήγηση) - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης, τον Λευκό Πύργο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου με τις κατακόμβες, τη Ροτόντα, τον Επταπύργιο κ.α. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Χαλκιδική (πόδι Κασσάνδρας), όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο των Πετραλώνων. Στάση για φαγητό, ξεκούραση και μπάνιο σε ένα από τα γραφικά και καταπράσινα ψαροχώρια της χερσονήσου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ.

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη Βεργίνα και θα επισκεφθούμε το μουσείο, που εκτίθενται οι σαρκοφάγοι των Μακεδόνων Βασιλέων. Άμεση αναχώρηση για Βέροια και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε την δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ν. Ημαθίας την Νάουσα και την όμορφη περιοχή του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε για τα φημισμένα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπαίας (Λουτρά Πόζαρ). Στάση για μπάνιο (προαιρετικό) στα ζεστά αλλά και δροσερά νερά των πισίνων αλλά και τρεχούμενων νερών των πηγών. Φαγητό σε μία από τις τοπικές ταβέρνες. Συνεχίζουμε για την Έδεσσα, στάση και επίσκεψη στους γραφικότατους καταρράκτες. Κατόπιν, θα αναχωρήσουμε για τη Φλώρινα πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΦΛΩΡΙΝΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) - ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για το Νυμφαίο. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και τους ζωόφιλους. Στάση στο Νυμφαίο, το Κέντρο Ενημέρωσης για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται οι αρκούδες. Επίσκεψη (προαιρετικά). Εμπειρία μοναδική. Παραμονή στο Νυμφαίο ν’ απολαύσουμε το ποτό μας σ’ ένα μαγικό τοπίο, που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την Καστοριά με την πανέμορφη λίμνη της, τα αρχοντικά της με τη αξιόλογη αρχιτεκτονική και τις περίφημες γούνες της. Θα περιηγηθούμε στην πόλη της Καστοριάς και θα επισκεφτούμε το Δισπηλιό με το ομοίωμα του παλαιολιθικού οικισμού, τη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας κ.α Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΜΕΤΣΟΒΟ.

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες, τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδος. Επίσκεψη στο ξακουστό χωριό του Αγίου Γερμανού, που βρίσκεται στα ανατολικά της Μεγάλης Πρέσπας. Θα δούμε επίσης την Μικρή Πρέσπα, το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, τους Ψαράδες, τη Μεγάλη Πρέσπα (με βάρκες θα γίνει προαιρετικά ο μικρός ή μεγάλος γύρος της λίμνης). Στάση για ξεκούραση και φαγητό. Άμεση αναχώρηση για Μέτσοβο. Άφιξη στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΜΕΤΣΟΒΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα Γιάννενα την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Επίσκεψη στο Νησάκι της Κυρα Φροσύνης, στο σπίτι του Αλή Πασά, στο τζαμί, που στεγάζει το Δημοτικό μουσείο και στο μουσείο του Βρέλλη με τα περίφημα κέρινα ομοιώματα. Τέλος, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα μέσω γέφυρας Αντίρριου-Ρίου. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι με ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές,κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 αστέρων σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό μπουφέ.
 • Διόδια γέφυρας Αντίρριο - Ρίο.
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξενάγηση στην Θεσσαλονίκη.
 • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 • Οικοξεναγός στις Πρέσπες.
 • Χάρτες-Έντυπα.
 • Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, ο φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στα ξενοδοχεία), φαγητά, αχθοφορικά, προαιρετικές διασκεδάσεις.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μακεδονία, Greece
Created with Sketch.
από €320,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν