από €1.189,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

“Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου”-Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Κωνσταντινούπολη-Δικελί-Κουσάντασι-Πάτμος 2021 & 2022 – 8 μέρες / 7 νύκτες

Created with Sketch. Piraeus port, Pireas, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

8 μέρες | 7 νύκτες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

1189,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ All-Inclusive κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων Ελάτε μαζί μας σε ένα μαγευτικό ταξίδι, για να ανακαλύψετε τον ρομαντισμό και το μυστήριο της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ακολουθούμε τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Καθώς ταξιδεύουμε στα σμαραγδένια νερά των ηλιόλουστων Κυκλάδων και στην υπέροχη ακτογραμμή της Τουρκίας, αυτή η... Περισσότερα

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
All-Inclusive κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων

Ελάτε μαζί μας σε ένα μαγευτικό ταξίδι, για να ανακαλύψετε τον ρομαντισμό και το μυστήριο της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ακολουθούμε τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Καθώς ταξιδεύουμε στα σμαραγδένια νερά των ηλιόλουστων Κυκλάδων και στην υπέροχη ακτογραμμή της Τουρκίας, αυτή η κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τα εμβληματικά αξιοθέατα, να δοκιμάσετε την αυθεντική κουζίνα και να ανακαλύψετε τις δοκιμασίες του Αποστόλου Παύλου στο επικό ταξίδι του στην ανατολική Μεσόγειο.

Καθώς εξερευνάτε τις γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις και ανακαλύπτετε τα Βυζαντινά μνημεία, θα μάθετε πώς οι αμφιλεγόμενες ιδέες του Αποστόλου Παύλου πυροδότησαν εξεγέρσεις και τον οδήγησαν στη φυλακή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε διάσημα αξιοθέατα, όπως την Αγία Σοφία, το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, τα Λουτρά της Φαυστίνας στη Μίλητο και την αρχαία Έφεσο, το καλύτερα διατηρημένο αρχαιολογικό σημείο της ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε τα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε ολόκληρη τη Μεσόγειο μαθαίνοντας τα πάντα για αυτή τη σημαντική προσωπικότητα. Γεννήθηκε στη ρωμαϊκή πόλη Ταρσό κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Μεσογείου, εκεί που σήμερα είναι η Τουρκία. Μαζί με τους έμπειρους ξεναγούς μας θα σας οδηγήσουμε σε ένα μοναδικό θρησκευτικό και ιστορικό ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Σάββατο Πειραιάς 16:00
Κυριακή Θεσσαλονίκη 08:00 20:00
Δευτέρα Καβάλα 08:00 16:00
Τρίτη Κωνσταντινούπολη 09:30 20:00
Τετάρτη Δικελί 12:00 20:00
Πέμπτη Κουσάντασι 08:00 23:30
Παρασκευή Πάτμος* 07:00 18:30
Σάββατο Πειραιάς 06:00

*Αποβίβαση με ακάτους καιρού επιτρέποντος.

ΗΜΕΡ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 2021:
Οκτώβριος 16
Νοέμβριος 13

** Οι κρουαζιέρες του 2021 αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου.

ΗΜΕΡ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 2022:
Οκτώβριος 15, 22

** Οι κρουαζιέρες του 2022 αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

* Τιμή με βάση την κατηγορία καμπίνας IA για αναχώρηση στις 16 Οκτωβρίου 2020, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
Οι φόροι, τα λιμενικά τέλη και τα έξοδα παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Εξερευνήστε ένα διαφορετικό ελληνικό νησί κάθε μέρα.
 • Ξυπνήστε σε διαφορετικό προορισμό κάθε μέρα.
 • Μονή Βλατάδων - στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.
 • Φιλίπποι - η φυλακή όπου κρατήθηκαν ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Σίλας.
 • Πέργαμος - μετάβαση με τελεφερίκ στην Ακρόπολη.
 • Η αρχαία πόλη της Εφέσου.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ :

ΗΜΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΦΙΞΗ ANΑΧΩΡ.
Σάββατο Αθήνα, Ελλάδα 16:00
Κυριακή Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 08:00 20:00
Δευτέρα Καβάλα, Ελλάδα 08:00 16:00
Τρίτη Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 09:30 20:00
Τετάρτη Δικελί, Τουρκία 12:00 20:00
Πέμπτη Κουσάντασι, Τουρκία 08:00 23:30
Παρασκ. Πάτμος*, Ελλάδα 07:00 18:30
Σάββατο Αθήνα, Ελλάδα 06:00

*Αποβίβαση με ακάτους καιρού επιτρέποντος.
** Οι κρουαζιέρες του 2021 αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου.
** Οι κρουαζιέρες του 2022 αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την αρχαία πρωτεύουσα του κόσμου, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και τη γενέτειρα της δημοκρατίας. Ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος είναι πιθανόν να έφτασε με πλοίο στο λιμάνι της Αθήνας και κήρυξε στο λόφο του Αρείου
Πάγου κοντά στην καρδιά της πόλης, την Ακρόπολη. Η Αρχαία Αγορά στην περιοχή της Πλάκας ήταν ένας από τους πολλούς τόπους συνάντησης του Αποστόλου.

Ημέρα 2η: Θεσσαλονίκη - Γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ομορφιά, αυτή είναι η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο Απόστολος Παύλος έφτασε εδώ για να κηρύξει το 49 μ.Χ., στη Δεύτερη Αποστολική Περιοδεία του. Η Πρώτη Επιστολή προς τους Θεσσαλονικείς απευθύνθηκε σε μια εκκλησία της πόλης το επόμενο έτος. Σε μια ημέρα γεμάτη εκπλήξεις, βλέπουμε την Ακρόπολη και τη Μονή Βλατάδων, από όπου πέρασε ο πόστολος Παύλος. Στη συνέχεια, πάμε στη Βέροια (Βέρροιαν στη Βίβλο), όπου κήρυξε στους Εβραίους ευγενείς. Ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος της Βέροιας.

Ημέρα 3η: Καβάλα - Ο Απόστολος Παύλος ήρθε σε αυτήν την πόλη του βορρά και κοντά στην αρχαία Νεάπολη, κατά το πρώτο ταξίδι του στην Ευρώπη.Στους αρχαίους Φιλίππους βαφτίστηκε η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία. Μια εκκλησία και ένα υπαίθριο βαπτιστήριο βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία. Ο Απόστολος Παύλος έδωσε το πρώτο του κήρυγμα εδώ και θα επισκεφθούμε επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης της φυλακής όπου κρατήθηκαν ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Σίλας. Τέλος, θα δούμε και το μνημείο του Αποστόλου Παύλου.

Ημέρα 4η: Κωνσταντινούπολη - Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι,οι Ενετοί και οι Οθωμανοί εξουσίασαν όλοι αυτήν την πόλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία δίπλα στον πανέμορφο Βόσπορο. Θα δείτε το εκπληκτικό Μπλε Τζαμί ή Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τον Ιππόδρομο, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Παλάτι Τοπ Καπί,τη Γέφυρα του Γαλατά και φυσικά το μοναδικό Μεγάλο Παζάρι. Έτσι θα πάρετε μία ιδέα από το μεγαλοπρεπές Βυζάντιο και την Πόλη. Ο Απόστολος Παύλος ταξίδεψε πολλές φορές στην κοντινή πόλη της Τρωάδας.

Ημέρα 5η: Δικελί - Το επίνειο του Δικελί στην Τουρκία, είναι το σημείο από όπου θα κατευθυνθούμε στην Αρχαία Πέργαμο, μια από τις πάλαι ποτέ ισχυρές ελληνικές πόλεις. Εδώ ήταν η βορειότερη από τις επτά εκκλησίες της Μικράς Ασίας, όπως αναφέρεται στο βιβλίο της αποκάλυψης της Καινής Διαθήκης. Μετά από μια επίσκεψη στην Ακρόπολη, θα επισκεφθούμε τα ερείπια του Ασκληπιείου, ενός θεραπευτικού ναού και πρόδρομου των σημερινών νοσοκομείων.

Ημέρα 6η: Κουσάντασι - Το Κουσάντασι είναι η πύλη προς την Έφεσο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και φυσικά το σπίτι του Ναού της Αρτέμιδος, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Πιστεύεται ότι ο Απόστολος Παύλος έγραψε εδώ την επιστολή προς τους Εφεσίους και κήρυξε στο Μεγάλο Θέατρο της Εφέσου, το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Πίον. Φημίζεται έως τις μέρες μας για την εξαιρετική του ακουστική. Την ίδια ημέρα, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε την αρχαία πόλη της Μιλήτου, όπου ο Απόστολος Παύλος σταμάτησε στην Τρίτη Αποστολική Περιοδεία του, κατά την επιστροφή του στην Ιερουσαλήμ.

Ημέρα 7η: Πάτμος - Η Πάτμος είναι ένα από τα βορειότερα νησιά των Δωδεκανήσων και ένα από τα πιο μικρά, πιο γοητευτικά και πιο πνευματικά. Έχει μια ατμόσφαιρα ιερής μεγαλοπρέπειας. Η Πάτμος είναι διάσημη, διότι εδώ είχε τα οράματα ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και γιατί εδώ γράφτηκε το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Όταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εξορίστηκε από τη Ρώμη στην Πάτμο κοντά στο τέλος της ζωής του, ήταν ο τελευταίος από τους 12 Μαθητές. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Ευαγγελιστή Ιωάννη και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, στα οποία συρρέουν οι πιστοί εδώ και αιώνες.

Ημέρα 8η: Αθήνα - Επιστροφή στην ελληνική πρωτεύουσα μετά το ταξίδι των ανακαλύψεων που μας άφησε όλους έκθαμβους.

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal :
Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal :

Το Celestyal Crystal είναι ένα κομψό κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises. Το χειμώνα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Κούβα, ενώ το καλοκαίρι πραγματοποιεί ειδυλλιακές κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και την Τουρκία. Η δυνατότητά του να επισκέπτεται μικρά αλλά πανέμορφα νησιά που άλλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να προσεγγίσουν το έχει χαρακτηρίσει ως «κατακτητή» της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Celestyal Crystal χαρακτηρίζεται επίσης από τα άνετα σαλόνια του και την ασφάλεια που παρέχει. Διαθέτει καμπίνες οι οποίες ξεκινάνε από πολύ οικονομικές τιμές μέχρι σουίτες που ικανοποιούν απαιτητικό πελάτη. Tο 2016, το Celestyal Crystal, πρόσθεσε έξτρα καμπίνες με ιδιωτικά μπαλκόνια.

Λεπτομέρειες για το Celestyal Crystal :
Έχει 480 καμπίνες που διαθέτουν μπάνιο, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ρυθμιζόμενο κλιματισμό.
Φιλοξενεί συνολικά 1200 επιβάτες
Διαθέτει 3 εστιατόρια a la cart, μπουφέ, 3 καθιστικά, 2 bar, πισίνα, γυμναστήριο, Jacuzzi, σάουνα, αίθουσα Spa & Μασάζ, σαλόνι ομορφιάς, κομμωτήριο, casino, καταστήματα αφορολογήτων ειδών και ιατρείο
Υπάρχει πάντα γιατρός εν πλω, διαθέσιμος όλο το 24ωρο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αρ. Επιβατών - 964 Σύνολο καμπίνων – 480
Αρ. Πληρώματος - 400 Ναυπήγηση - 1992
Ολική χωρητικότητα - 25,611τ. Πλάτος - 25,60μ.
Ταχύτητα - 21κ. Ανακαίνηση - 2014
Μήκος Πλοίου - 162,00μ

Εσωτερική καμπινά IA :
Εσωτερική καμπινά IA :

Οι καμπίνες IA βρίσκονται στο 3ο Deck, είναι περίπου 11 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 3ο/4ο κρεβάτι κουκέτα, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας και τηλεόραση.

Εσωτερική καμπινά IB :

Οι καμπίνες IB βρίσκονται στα 4ο και 5ο Decks, είναι περίπου 12 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 3ο/4ο κρεβάτι κουκέτα, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας και τηλεόραση.

Εσωτερική καμπινά IC :
Εσωτερική καμπινά IC :

Οι καμπίνες IC βρίσκονται στα 6ο και 7ο Decks, είναι περίπου 12 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας και τηλεόραση.

Εξωτερική καμπινά XA :

Οι καμπίνες ΧΑ βρίσκονται στο 2ο Deck, είναι περίπου 12 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 3ο/4ο κρεβάτι κουκέτα, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και φινιστρίνι.

Εξωτερική καμπινά XBO :

Οι καμπίνες ΧΒΟ βρίσκονται στο 6ο Deck, είναι περίπου 13 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 3ο/4ο κρεβάτι κουκέτα, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και παράθυρο (περιορισμένη θέα).

Εξωτερική καμπινά XB :
Εξωτερική καμπινά XB :

Οι καμπίνες ΧΒ βρίσκονται στα 3ο, 5ο και 6ο Decks, είναι περίπου 11 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 2 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και παράθυρο.

Εξωτερική καμπινά XC :
Εξωτερική καμπινά XC :

Οι καμπίνες ΧC βρίσκονται στα 3ο και 4ο Decks, είναι περίπου 14 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια, 3ο/4ο κρεβάτι κουκέτα και 1 καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και παράθυρο.

Εξωτερική καμπινά XD :

Οι καμπίνες XD βρίσκονται στα 6ο και 7ο Decks, είναι περίπου 15 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα με 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 3ο /4ο κρεβάτι κουκέτα, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και παράθυρο.

Σουίτα SBJ :

Οι Σουίτες SBJ βρίσκονται στο 6ο και 7ο Decks, είναι περίπου 15 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 1 καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση, ψυγείο μίνι-μπαρ και μπαλκόνι.

Σουίτα S :

Οι Σουίτες S βρίσκονται στο 6ο Deck, είναι περίπου 25 - 34 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 1 καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση, ψυγείο μίνι-μπαρ και 2 παράθυρα.

Σουίτα SB :
Σουίτα SB :

Οι Σουίτες SB βρίσκονται στο 7ο Deck, είναι περίπου 36 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 1 καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση, ψυγείο μίνι-μπαρ και μπαλκόνι.

Σουίτα SG :

Οι Σουίτες SG (Αυτοκρατορική Σουίτα) βρίσκονται στο 6ο Deck, είναι περίπου 43 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 άτομα. Διαθέτουν 2 χαμηλά μονά κρεβάτια και 1 καναπέ-κρεβάτι, μπάνιο με μπανιέρα και ντους, κλιματισμό, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση, ψυγείο μίνι-μπαρ και μεγάλο μπαλκόνι με ιδιωτικό υδρομασάζ.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Η Celestyal cruises διαθέτει μια περήφανη γαστρονομική παράδοση και της αρέσει να ικανοποιεί τους επιβάτες της με μια ποικιλία από πλούσιες συνταγές.
Οι ειδικευμένοι σεφ της ετοιμάζουν με αγάπη αυθεντικά διεθνή πιάτα γεμάτα με λαχταριστές γεύσεις.

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΟΤΑ :
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΟΤΑ :

Απολαύστε τα καλαίσθητα σαλόνια και θαυμάστε την εκπληκτική θέα καθώς δοκιμάζετε την ποικιλία μας από κορυφαία επώνυμα, επιλεγμένα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΝ ΠΛΩ :
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΝ ΠΛΩ :

Το πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πλω υπόσχεται να σας προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο πλοίο. Μπορεί μάλιστα να ανακαλύψετε ένα νέο πάθος! Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και εκτονωθείτε με ένα διαδραστικό μάθημα τέχνης και χειροτεχνίας, μάθετε να χορεύετε συρτάκι, καλαματιανό και μπάλο ή παρακολουθήστε μαθήματα ελληνικής γλώσσας και εξασκήστε τις νέες σας δεξιότητες με τους ντόπιους στο επόμενο λιμάνι.

Επίσης, σας προσφέρουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως μπριτζ και μπίνγκο, γυμναστική και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και μαθήματα Zumba. Και μην χάσετε τις ζωντανές παρουσιάσεις από τον έμπειρο σεφ μας ο οποίος σας δείχνει πώς μαγειρεύονται οι λαχταριστές συνταγές από τον μπουφέ και το μενού α λα καρτ.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ :
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ :

Τα δρομολόγια κρουαζιέρας περιλαμβάνουν ρομαντικές εκδρομές σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα πιο ειδυλλιακά τοπία στον κόσμο. Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην κρουαζιέρα σας, έχουμε επιλέξει τις πιο συναρπαστικές εκδρομές για να ανακαλύψετε τον κάθε προορισμό. Κλασικά αξιοθέατα όπως η αρχαία Έφεσος, το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού και οι πυραμίδες της Γκίζας περιλαμβάνονται στο κόστος της κρουαζιέρας!

Καθεμία από τις εκδρομές μας έχει επιλεγεί προσεκτικά με τη βοήθεια των πιστοποιημένων ξεναγών μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που προσφέρουμε μια αυθεντική εμπειρία και εγγυόμαστε ότι οι εκδρομές μας θα σας παρουσιάσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη μαγική γοητεία της Ανατολικής Μεσογείου.

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ :
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ :

Δεν θέλουμε να ξαφνιάζουμε τους επιβάτες μας με κρυφές χρεώσεις, γι’ αυτό συμπεριλαμβάνουμε τα λιμενικά τέλη και τα φιλοδωρήματα στο τελικό κόστος της κρουαζιέρας σας ώστε να μπορείτε να τηρήσετε τον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η κρουαζιέρα σας σύμφωνα με την καμπίνα της επιλογής σας.
 • Πρωινό, Μεσημεριανό, Βραδινό.
 • Συμπεριλαμβάνονται γεύματα για Χορτοφάγους.
 • Πακέτο απεριόριστης κατανάλωσης κλασικών ποτών.
 • Δραστηριότητες (γιόγκα, χορός, κτλ) σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα της κρουαζίερας.
 • Βραδιά Gala και Shows.
 • Είσοδο σε Πισίνα / Γυμναστήριο.
 • Συμμετοχή στα προγράμματα ψυχαγωγίας στο πλοίο.
 • Επιλεγμένες εκδρομές.
 • Λιμενικούς φόρους και τις χρεώσεις υπηρεσιών.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Οι υπηρεσίες του κέντρου αισθητικής.
 • Οι αγορές από τα καταστήματα του πλοίου
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Προαιρετικές εκδρομές που δεν είναι επιλεγμένες στην κρουαζίερα σας.
 • Επιπλέον ποτά εκτός πακέτου απεριόριστης κατανάλωσης,
 • Μεταφορές απο/προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Piraeus port, Pireas, Greece

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ :
Ποιος μπορεί να κάνει κράτηση κρουαζιέρας με τη Celestyal Cruises;

Επιβάτες κάθε εθνικότητας και διαμονής μπορούν να κάνουν κράτηση.
Οι επιβάτες είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν την πλήρη συμμόρφωσή τους με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να εισέλθουν στη χώρα επιβίβασης.

Απαιτούνται επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα, λόγω του COVID-19;

Οι ταξιδιωτικές προϋποθέσεις αλλάζουν διαρκώς και διαφέρουν ανάμεσα σε λιμάνια και χώρες επιβίβασης.
Σιγουρευτείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την αντίστοιχη Πρεσβεία/Προξενείο της χώρας επιβίβασης, τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή ανατρέξτε στον ιστότοπο της Celestyal Cruises στο Celestyal.com, προκειμένου να λάβετε την πιο πρόσφατη πληροφόρηση.

Επί του παρόντος, κάθε επιβάτης οφείλει να παράσχει τα κάτωθι:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ
Αρνητικό τεστ PCR έως 72 ώρες πριν την επιβίβαση για όλους τους επιβάτες άνω των 6 ετών συμπεριλαμβανομένων των επιβατών που έχουν εμβολιαστεί.
Πλήρως συμπληρωμένο Ερωτηματολόγιο Υγείας της Celestyal Cruises έως 24 ώρες πριν την επιβίβαση.
Επιπροσθέτως των τυπικών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατήριο ή ταυτότητα, εφόσον ισχύει), ενδεχομένως να απαιτείται θεώρηση Σένγκεν πολλαπλών εισόδων, ανάλογα με τη χώρα προέλευσής σας.
[g2]ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΑΣ[/g2]
Για τις πιο πρόσφατες προϋποθέσεις σχετικά με τον CCOVID-19, συμβουλευτείτε το προξενείο της χώρας επιβίβασης.
Σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τον ακόλουθο ιστότοπο, για να αναζητάτε τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα κάθε χώρας: https://apply.joinsherpa.com/travel-restrictions

Κάτω από ποιες προϋποθέσεις, σχετικές με τον COVID-19, θα απαγορεύεται η επιβίβαση επιβάτη;

Η επιβίβαση ενδέχεται να απαγορευτεί στις κάτωθι περιπτώσεις:

Θετικό τεστ PCR για COVID-19
Μη συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφάλειας και υγείας, και τα πρωτόκολλα COVID-19 πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου.
Μη παροχή εγγράφων, όπως αναφέρονται στο στοιχείο 2 παραπάνω.
Μη παροχή ειλικρινών απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο υγείας.
Συμπτώματα COVID-19.

Απαιτείται εμβόλιο κατά του COVID-19 για να κάνω κρουαζιέρα;
Ποια έγγραφα λαμβάνονται ως απόδειξη εμβολιασμού;
Πόσο χρόνο, πριν το ταξίδι, πρέπει να έχω κάνει το εμβόλιο;

Το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σε κρουαζιέρα.

Ανεξαρτήτως του εμβολίου ή της κατάστασης ανοσίας, απαιτείται αρνητικό τεστ PCR έως 72 ώρες πριν την επιβίβαση για όλους τους επιβάτες.

Εντούτοις, οι επιβάτες με αποδεδειγμένο εμβολιασμό (τελευταία δόση τουλάχιστον 14 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης) θα πρέπει να το δηλώνουν στο Ερωτηματολόγιο Υγείας.
Υπάρχουν υγειονομικοί περιορισμοί ή περιορισμοί προϋπαρχουσών παθήσεων, λόγω του COVID-19, για τους επιβάτες της κρουαζιέρας;

Οι επιβάτες που υποφέρουν από οξείες ή χρόνιες παθήσεις οφείλουν να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, πριν πραγματοποιήσουν μια κρουαζιέρα ή πριν κάνουν ταξιδιωτικές ετοιμασίες.

Τι θα συμβεί σε κρουαζιέρα που έχει ήδη πληρωθεί, αν ένας επιβάτης εμφανίσει θετικό τεστ για COVID-19 πριν την κρουαζιέρα και δεν μπορεί να συμμετάσχει;

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν μαζί στην ίδια καμπίνα θα έχουν πλήρη επιστροφή χρημάτων επί αποδείξει ενός πιστοποιητικού σε θετικό τεστ για COVID.
Για τους υπόλοιπους επιβάτες της ίδιας ταξιδιωτικής παρέας, προσφέρεται πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα 100%, αν επιλέξουν να μην ταξιδέψουν.

Απαιτείται δήλωση απαλλαγής από COVID-19 ή άλλο νομικό έγγραφο, πριν την επιβίβαση στο πλοίο;

Επιπλέον των όρων κράτησης ή της σύμβασης εισιτηρίου κρουαζιέρας, που όλοι οι επιβάτες οφείλουν να αποδεχτούν — οι επιβάτες θα απαιτείται να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μετάδοση παθογόνων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και σε εκδρομές ή άλλες χερσαίες εμπειρίες στους προορισμούς μας, καθώς και να συμφωνούν με τη συμμόρφωση με όλες τις πολιτικές υγείας και ασφάλειας κάθε στιγμή.
Η μη συμφωνία με τους όρους και τις προϋποθέσεις ή η μη αποδοχή των απαραίτητων υγειονομικών παραδοχών θα οδηγεί σε απαγόρευση της επιβίβασης και στην ανικανότητα του επιβάτη να συμμετέχει σε εκδρομές και χερσαίες εμπειρίες.

Ποια έξοδα καλύπτονται, αν ένας επιβάτης βρεθεί θετικός στον COVID-19 κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας

Τα έξοδα σχετικά με τα τεστ COVID-19 εν πλω, την απομόνωση στο πλοίο και την ιατρική θεραπεία για COVID εν πλω παρέχονται δωρεάν.
Κάθε άλλο κόστος αναλαμβάνεται από τον επιβάτη, συμπεριλαμβανομένων και των παράκτιων, και γι’ αυτόν τον λόγο συστήνουμε ταξιδιωτική ασφάλεια για κάθε επιβάτη με ιατρική κάλυψη και κάλυψη για COVID, ακύρωση και περικοπή των διακοπτών για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και όχι μόνο της κρουαζιέρας.

Αν ένας επιβάτης που ακολουθεί τα πρωτόκολλά μας εμφανιστεί θετικός κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και απαιτηθεί να μπει σε καραντίνα εν πλω, αποχωρήσει από το πλοίο εν μέσω της κρουαζιέρας ή απαγορευτεί να επαναεπιβιβαστεί, ο ίδιος (και όσοι διαμένουν στην ίδια καμπίνα ή θεωρηθούν ως στενές επαφές) θα λάβουν μια αναλογική επιστροφή χρημάτων για το ποσοστό της τιμής της κρουαζιέρας που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Κάθε απαιτούμενη χερσαία καραντίνα για αυτόν τον επιβάτη (και την άμεση ταξιδιωτική του συντροφιά, που διαμένει στην ίδια καμπίνα ή θεωρείται στενή επαφή) θα διευθετείται από τη Celestyal σε κατάλληλα, δημοσίως χορηγούμενα και καθορισμένα ξενοδοχεία καραντίνας ή/και ιατρικές εγκαταστάσεις, το κόστος των οποίων θα καλύπτεται από το Ελληνικό κράτος κατά την τιμολογιακή του πολιτική.

Κάθε επιπρόσθετο κόστος που προκαλείται από τους επιβάτες για την ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα ή για την ακύρωση άλλων ταξιδιωτικών στοιχείων, θα καλύπτεται από τον επιβάτη και γι’ αυτό συστήνουμε την ταξιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη αυτών των περιπτώσεων.

Αν οι επιβάτες πρόκειται να διαμείνουν μερικές μέρες στην Ελλάδα, πριν την κρουαζιέρα και το τεστ PCR τους έχει λήξει, διαθέτει η Celestyal συμφωνία με τοπικό ιατρικό κέντρο για τη διεξαγωγή νέου τεστ PCR;
Ποιον βαρύνει το κόστος;

Ναι, η Celestyal έχει διασφαλίσει μια συμφωνία με τοπικό ιατρικό κέντρο για τη διεξαγωγή διεθνώς αναγνωρισμένου τεστ PCR με κόστος 45,00 ευρώ ανά επιβάτη – αυτό το κόστος θα βαρύνει τον επιβάτη και θα πληρώνεται απευθείας στην κλινική.
Στοιχεία επικοινωνίας για ραντεβού στο ιατρικό κέντρο:

Crossborder Med Care

Call center: +30 210 700 1000

info@crossbordermedcare.com

Website: www.crossbordermedcare.com

Γίνονται αποδεκτά τα self-tests για επιβίβαση;

Τα αυτοχορηγούμενα rapid τεστ δεν θα γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση στα πλοία, μόνο πλήρη τεστ PCR με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.
Προς διευκρίνιση, η περίοδος εγκυρότητας των 72 ωρών ξεκινά από τη στιγμή που γίνεται το τεστ και όχι από τη στιγμή ειδοποίησης για το αποτέλεσμα.

Κατά την επιστροφή στο βασικό λιμάνι στο τέλος της κρουαζιέρας, ποια είναι τα διαθέσιμα πλάνα για τους επιβάτες που πρέπει να έχουν κάνει τεστ PCR, προκειμένου να μεταβούν αεροπορικώς προς την πατρίδα τους και ποιο είναι το κόστος;

Το τεστ PCR θα διατίθεται στα βασικά λιμάνια αποβίβασης για όσους επιβάτες υποχρεούνται να κάνουν τεστ PCR είτε για να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Το κόστος είναι 45,00 ευρώ ανά άτομο και βαρύνει τον επιβάτη.
Τα αποτελέσματα θα στέλνονται απευθείας στον επιβάτη με email ή μήνυμα κειμένου από την κλινική εντός 8 ωρών.
Για επιβάτες με άμεσες ταξιδιωτικές κρατήσεις μετά την αποβίβαση θα διατίθενται τεστ PCR εν πλω με κόστος 100,00 ευρώ ανά άτομο.
Έχει διαμορφωθεί αποκλειστικός χώρος διεξαγωγής των τεστ, τα οποία θα χορηγούνται από την εκπαιδευμένη, πολυμελή ιατρική μας ομάδα εν πλω.
Απαιτείται ραντεβού, που μπορεί να προγραμματιστεί, καλώντας το Γραφείο Πληροφοριών Επιβατών εν πλω.

Πού βρίσκονται η ενημερωμένη Πολιτική Υγείας, Ασφάλειας και Συμπεριφοράς Επιβατών και η Πολιτική Άρνησης Μεταφοράς;
Ποιος είναι ο ορισμός της ταξιδιωτικής συντροφιάς;

Ο όρος «ταξιδιωτική συντροφιά» μπορεί να περιλαμβάνει επιβάτες που ταξιδεύουν στην ίδια καμπίνα ή με την ίδια κράτηση, καθώς και επιβάτες που θεωρούμε ότι σχετίζονται νομικά ή κοινωνικά, ή έχουν άμεση σχέση με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε στιγμή πριν ή κατά το ταξίδι, και για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Ένας επιβάτης δεν ενδιαφέρεται πια να κάνει την κρουαζιέρα, αφού διάβασε τις νέες πολιτικές και διαδικασίες υγείας.
Ποιες είναι οι επιλογές του;

Λυπούμαστε που αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση.
Με την ευέλικτη πολιτική κρατήσεών μας, επιτρέπεται η ΔΩΡΕΑΝ ακύρωση έως και 90 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
Ως επιπλέον στοιχείο της ευελιξίας, έχετε το δικαίωμα να προσαρμόσετε την ημερομηνία του ταξιδιού σας έως και 30 ημέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Υπόκειται σε διαθεσιμότητα και οποιαδήποτε διαφορά στον ισχύον ναύλο.

Λόγω της έλευσης της καλοκαιρινής περιόδου, θα προσαρμοστεί η ημερομηνία τελικής εξόφλησης;

Επί του παρόντος, η τελική ημερομηνία εξόφλησης παραμένει αμετάβλητη, στις 30 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ :
Μπορεί ένας επιβάτης να επιβιβαστεί στο πλοίο σε μελλοντικό λιμάνι ανεφοδιασμού, αν του απαγορευτεί η επιβίβαση;

Αν η επιβίβαση απαγορεύτηκε για τους λόγους που αναφέρθηκαν στο στοιχείο 3, οι επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν.

Θα υπάρξει ξεχωριστό check-in και σαλόνι για τους επιβάτες των Σουιτών;

Διατίθεται ξεχωριστό check-in στα τερματικά για τους επιβάτες Σουιτών.
Δεν διατίθεται σαλόνι στο τερματικό του λιμανιού.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την επιβίβαση στο πλοίο, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα;

Λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες περιορισμούς και τους διαδοχικούς χρόνους αφίξεων, αναμένουμε ότι η διαδικασία επιβίβασης θα διαρκέσει τον τυπικό χρόνο που απαιτείται.

Υφίστανται νέες συστάσεις ή περιορισμοί στις αποσκευές;

Οι αποσκευές συνεχίζουν να παραδίδονται και να παραλαμβάνονται από το τερματικό του λιμανιού, ως συνήθως.
Πριν την μεταφόρτωσή τους στο πλοίο, όλες οι αποσκευές θα αποστειρώνονται.
Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει τους επιβάτες.
Διασφαλίστε ότι οι αποσκευές σας έχουν ευδιάκριτα διακριτικά, καθώς και τις ετικέτες αποσκευών που παρέχονται από την εταιρεία.

Αν ένας επιβάτης δεν νιώθει καλά, λίγες μέρες πριν την κρουαζιέρα;

Αν νιώσετε άρρωστοι λίγες μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης της κρουαζιέρας, συστήνεται να μην ταξιδέψετε, αλλά να επικοινωνήσετε με εμάς ή το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο, για να επαναπρογραμματίσετε το ταξίδι σας.

Μπορώ να αποβιβαστώ από το πλοίο μόνος μου, αν έχω εμβολιαστεί ή αν έχω αρνητικό τεστ PCR;
Προς το παρόν, για να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία και συμμόρφωση με τα τοπικά πρωτόκολλα υγείας για την προστασία των επιβατών μας, του πληρώματος και των τοπικών κοινοτήτων, συνιστούμε στους επιβάτες μας να συμμετέχουν στις εκδρομές που οργανώνονται από το πλοίο.

Οι οργανωμένες εκδρομές λειτουργούν εντός ενός ελεγχόμενου προγράμματος με την πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας της Celestyal και των προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της συχνής απολύμανσης των λεωφορείων και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι ξεναγοί και οι οδηγοί έχουν προβεί σε τεστ COVID.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποβιβαστείτε μόνοι σας στους προορισμούς, αλλά πρέπει να διασφαλίσετε την αυστηρή τήρηση των τοπικών πρωτοκόλλων υγείας ανά πάσα στιγμή, όπως η κοινωνική απόσταση και η μάσκα.

Το προσωπικό θα είναι εμβολιασμένο;
Όλα τα μέλη του προσωπικού θα έχουν αρνητικό τεστ PCR, πριν την αναχώρηση από την πατρίδα τους με προορισμό το πλοίο.

Ένα δεύτερο τεστ PCR θα λάβει χώρα, πριν την επιβίβασή τους εν πλω.
Αφού επιβιβαστούν, θα παραμείνουν σε απομόνωση για 7 ημέρας, στο τέλος των οποίων θα διεξαχθεί ένα τρίτο τεστ PCR.

Επιπροσθέτως, γίνονται προσπάθειες για τον εμβολιασμό όλων των μελών του προσωπικού.

Διαδικασία αποβίβασης στους ενδιάμεσους λιμένες απόπλου και ειδικά στη Σαντορίνη (λέμβοι μεταφοράς, χωρητικότητα τελεφερίκ)

Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες, μόλις οριστικοποιηθούν.
Εντούτοις, η Σαντορίνη ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα των εθνικών αρχών δημόσιας υγείας, όπως απαιτείται.

Τι πρέπει να κάνω, για να συμμορφωθώ με τα Πρωτόκολλα Ασφαλείας της Celestyal Cruises έναντι του COVID-19;
*Ακολουθείτε αυστηρά τις απαιτήσεις για κάλυψη του προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρος, εκτός από τις καμπίνες, όταν κάθεστε για φαγητό ή ποτό στα μπαρ και στα εξωτερικά καταστρώματα.
*Τηρείται με υπευθυνότητα τη σωματική απόσταση του 1,5 μέτρου από συνταξιδιώτες στα τερματικά των λιμανιών, εν πλω και κατά τη διάρκεια εκδρομών ή σε βόλτες με συνοδό.
*Ακολουθείτε τις οδηγίες και τους περιορισμούς του πληρώματος σχετικά με τον αριθμό των επιβατών σε ασανσέρ, καταστήματα και άλλα σημεία συγκέντρωσης.
*Αποφύγετε τις ουρές, όπου είναι δυνατόν.
*Καλείτε τη ρεσεψιόν και το Γραφείο εκδρομών αντί να μένετε στην ουρά.
*Ανατρέξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για πιθανές παραδόσεις αγορών στην καμπίνα σας.
*Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
*Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την επιστροφή σας στο πλοίο είτε μετά από εκδρομή είτε μετά από βόλτα με συνοδό.
*Αποφύγετε να αγγίζετε χειρολαβές, πόμολα και να κάνετε χειραψίες.
*Απολυμαίνετε τα χέρια σας τακτικά.
*Σταθμοί απολύμανσης χεριών θα υπάρχουν σε σημεία υψηλής συγκέντρωσης σε όλο το πλοίο.
*Οι καθημερινοί έλεγχοι θερμοκρασίας είναι υποχρεωτικοί εν πλω.
*Περίπτερα ανέπαφης μέτρησης θερμοκρασίας θα υπάρχουν στους δημόσιους χώρους.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝ ΠΛΩ :
Τα συστήματα εξαερισμού των πλοίων της Celestyal Cruises.
Είναι ο αέρας ασφαλής στο πλοίο;
*Τα πλοία της Celestyal είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες για την εξάλειψη της επιμόλυνσης, όπως καταδεικνύεται από τα Ευρωπαϊκά Πρωτόκολλα Υγειών Πυλών/Υγιεινής των Πλοίων (αντίστοιχο του CDC).
*Σύστημα εξαερισμού με 100% χρήση εξωτερικού καθαρού αέρα χωρίς ανακύκλωση αέρα
*Συστήματα φιλτραρίσματος HEPA για εξαερισμό σε κύρια σημεία, όπως ιατρικά κέντρα και ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια απομόνωσης.
*Απολύμανση ATMOS στα συστήματα εξαερισμού σε όλα τα κοινόχρηστα σημεία.

Ποια είναι τα ενισχυμένα ιατρικά μέτρα της Celestyal Cruises;
*Μια κατάλληλη ομάδα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες έμπειρους ιατρούς και νοσοκόμες εν πλω, που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας ιατρικών καταστάσεων.
*Ενισχυμένα ιατρικά κέντρα εν πλω με δυνατότητες εντατικής φροντίδας, προσαρμοσμένες σε βέλτιστες πρακτικές ελέγχου λοιμώξεων.
*Συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού εν πλω για τις πιο πρόσφατες πρακτικές κλινικής φροντίδας στη διαχείριση του COVID-19.
*Δυνατότητες ελέγχου με τεστ PCR για COVID-19 με αξιόπιστα και γρήγορα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα ενισχυμένα μέτρα απολύμανσης της Celestyal Cruises;
*Μέθοδοι συχνής απολύμανσης με εγκεκριμένα απολυμαντικά ενάντια στον κορονοϊό και άλλα μικρόβια.
*Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα, σύμφωνα με πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης, που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
*Εκτεταμένη απολύμανση των μέσων μεταφοράς, εκδρομών και λιμενικών τερματικών σταθμών.
*Οι σημάνσεις COVID-19 θα υπενθυμίζουν στους επιβάτες να φορούν τις μάσκες τους σε όλους τους δημόσιους χώρους και διαδρόμους, εκτός από όταν τρώνε ή πίνουν, και να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.
*Οι σημάνσεις COVID-19 θα υπενθυμίζουν στους επισκέπτες το κατάλληλο πλύσιμο των χεριών και τη συχνή απολύμανσή τους.
Θα διατίθενται συσκευές απολύμανσης σε βασικά σημεία των πλοίων, όπως στις σκάλες και τα ασανσέρ, στις εξωτερικές δημόσιες τουαλέτες, στα καταστήματα, στα μπαρ, στα θέατρα, στη ρεσεψιόν, στα εστιατόρια και στην παιδική ζώνη.
Υποχρεωτική καθημερινή θερμομέτρηση σε επιβάτες και προσωπικό.
Οι δημόσιοι χώροι και οι χώροι εκδηλώσεων αναδιατάσσονται και μειώνονται προς διατήρηση της κοινωνικής απόστασης του 1,5 μέτρου ανάμεσα στους επιβάτες.
Ειδικά σημασμένες διαδρομές για τη διασφάλιση της μονόδρομης ροής ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ για την αποφυγή της διασταύρωσης των επιβατών και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Θα διατίθεται η υπηρεσία του μπουφέ;
Θα γίνεται χρήση όλων των μπουφέδων αυτοεξυπηρέτησης μόνο από την μία πλευρά, με προσερβιρισμένα πιάτα και με τη βοήθεια προσωπικού.
Ο μπουφές μετατρέπεται προσωρινά σε εστιατόριο με υπηρεσία σερβιρίσματος.

Μπορώ να κάτσω σε τραπέζι με άλλον συνταξιδιώτη;
Για τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης η Celestyal Cruises έχει μειώσει τη χωρητικότητα του εστιατορίου και του μπουφέ, αναδιατάσσοντας τα καθίσματα.
Ενδέχεται να μπορούμε να ικανοποιήσουμε ορισμένα αιτήματα, αλλά οι προσπάθειές μας συγκεντρώνονται στο να κάθονται οι επιβάτες της ίδιας ταξιδιωτικής παρέας μαζί.

Θα διατίθεται η υπηρεσία δωματίου;
Η υπηρεσία δωματίου θα διατίθεται με ανέπαφη παράδοση για την άνεσή σας.

Θα παραμείνουν κλειστοί ορισμένοι χώροι ή εμπειρίες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας;
Οι περισσότεροι χώροι εκδηλώσεων εν πλω θα παραμείνουν ανοικτοί, λειτουργώντας με προσαρμοσμένα μέτρα προς συμμόρφωση με την κοινωνική απόσταση και άλλα πρωτόκολλα σχετικά με τον COVID-19.
Παρακαλούμε όπως ακολουθείτε τη σχετική σήμανση και καθοδήγηση από το προσωπικό του πλοίου.

Θα λειτουργούν τα σπα και οι πισίνες;
Τα υδρομασάζ θα λειτουργούν είτε ανά άτομο είτε κοινά από άτομα που ανήκουν στην ίδια ταξιδιωτική παρέα.
Για τις πισίνες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. επιφάνειας νερού.
Στο σπα και στο ινστιτούτο αισθητικής οι επιβάτες και το προσωπικό πρέπει πάντα να φορούν μάσκα.
Οι θεραπείες προσώπου που δεν γίνονται με μάσκα δεν θα διατίθενται.
Οι σάουνες και οι αίθουσες ατμού θα λειτουργούν αυστηρά με κράτηση, λόγω της κοντινής απόστασης των επιβατών.
Δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών των χώρων με άλλους επιβάτες, που δεν ανήκουν στην ίδια ταξιδιωτική παρέα.

Θα λειτουργήσει η παιδική ζώνη;
Η παιδική ζώνη θα λειτουργεί με μειωμένο αριθμό επιβατών, διασφαλίζοντας την τήρηση της κοινωνικής απόστασης του 1,5 μέτρου.
Αν χρειαστεί, η Celestyal Cruises θα λειτουργήσει τους χώρους παιδικού παιχνιδιού σε εξωτερικό χώρο.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εν πλω κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας;
Εν πλω: Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, εκτός από τις καμπίνες, το εστιατόριο, κατά την καθιστή κατανάλωση γεύματος, και τα μπαρ, κατά την καθιστή κατανάλωση αλκοόλ.
Δεν είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, εκτός από τις περιπτώσεις που η κοινωνική απόσταση δεν διατηρείται.

Εκτός πλοίου: Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στις λέμβους μεταφοράς, κατά τη διάρκεια των εκδρομών και στις βόλτες με συνοδό για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα τοπικά πρωτόκολλα.

Ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε πούλμαν εκδρομής;
Πώς θα γίνουν οι εκδρομές;

Η χωρητικότητα των πούλμαν των εκδρομών καθορίζεται από τη χώρα προορισμού.
Επί του παρόντος, η Celestyal θέτει ως πλαφόν τη χωρητικότητα στο 60% για κάθε πούλμαν.
Αυτό ενδέχεται να αλλάξει, με βάση την επικρατούσα υγειονομική καθοδήγηση από τις αρχές κατά τη στιγμή της κρουαζιέρας.
Όλοι οι συνεργάτες παροχής εκδρομών της Celestyal δεσμεύονται να διεξάγουν τις υπηρεσίες τους με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο, διασφαλίζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα απολύμανσης.
Η αποβίβαση και όλες οι εκδρομές θα διεξάγονται διαδοχικά σε ομάδες, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
Πληροφορίες για τις εκδρομές θα παρέχονται στις τηλεοράσεις σε όλο το πλοίο.
Θα εφαρμοστεί αυστηρά η κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εν πλω για τις εκδρομές.
Η υπεύθυνη εφαρμογή της κοινωνικής απόστασης σε λιμάνια, εν πλω και κατά τη διάρκεια των εκδρομών θα εφαρμοστεί μέσω μειωμένης Χωρητικότητας, διαδοχικών χρόνων δραστηριοτήτων και ελεγχόμενων ομάδων επιβατών.
Επί του παρόντος, επιτρέπονται οι εκδρομές που διοργανώνει το πλοίο ή/και οι βόλτες με συνοδό, που συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Celestyal και της χώρας προορισμού.
Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες τη στιγμή της κρουαζιέρας, αυτό το πρωτόκολλο μπορεί να προσαρμοστεί, για να επιτραπούν περαιτέρω επιλογές.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝ ΠΛΩ :
Τι να κάνω, αν αισθανθώ άρρωστος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας με συμπτώματα τύπου COVID;

Αν ένας επιβάτης νιώσει άρρωστος, πρέπει να καλέσει άμεσα το Γραφείο Πληροφοριών Επιβατών από την καμπίνα του, ώστε να αξιολογηθεί από το ιατρικό προσωπικό με επίσκεψη στην καμπίνα του.

Αν απαιτηθεί, μπορούν να διενεργηθούν τεστ COVID-19 εν πλω με άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα, καθώς και μια πλειάδα άλλων αξιολογήσεων/μέτρων.

Αυτή είναι μια από τις πολλές ενισχυμένες δυνατότητες των ιατρικών εγκαταστάσεών μας, στις οποίες έχουν προστεθεί γιατροί και νοσοκόμες. Ακόμη, ο εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί και υπάρχει αποκλειστικά Κέντρο Ελεγχόμενης Φροντίδας, για να βοηθήσει στον περιορισμό των μολυσματικών επιβατών ή προσωπικού, ενώ παράλληλα τους χορηγείται φροντίδα, μακριά από τα γενικά ιατρικά κέντρα.

Ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση θετικού τεστ COVID-19 εν πλω;

Το σχέδιο αντιμετώπισης περιλαμβάνει την απομόνωση του μολυσμένου ατόμου, την καραντίνα των κοντινών του επαφών, την ενημέρωση των υγειονομικών αρχών στο λιμάνι προορισμού, τον εκτενή έλεγχο για COVID όσων επηρεάζονται, την εκκένωση προς μια χερσαία εγκατάσταση και τη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Αν ένας επιβάτης μπει σε απομόνωση, ποιες υπηρεσίες και παροχές φροντίδας διατίθενται;

Προσφέρονται η απαιτούμενη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα σε άτομα που απομονώνονται λόγω COVID-19, και όλες αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Είναι εξοπλισμένο το ιατρικό κέντρο να χειριστεί πιθανές περιπτώσεις COVID-19;

Τα ιατρικά μας κέντρα έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό επείγουσας φροντίδας (όπως αναπνευστήρες ή κλίνες επείγουσας φροντίδας).

Ποιο είναι το κόστος για έλεγχο και ιατρική φροντίδα για COVID-19 εν πλω;

Η αξιολόγηση και ο έλεγχος για COVID-19 εν πλω που διενεργείται ως αποτέλεσμα σύστασης της ιατρικής ομάδας παρέχεται δωρεάν, καθώς και κάθε άλλη σχετική ιατρική θεραπεία εν πλω.
ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ :
Μπορούν οι υπεύθυνοι ομάδων ή άλλα μέλη ομάδων να αιτηθούν πρόωρη επιβίβαση;

Επί του παρόντος, η πρόωρη επιβίβαση δεν διατίθεται, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος απολύμανσης του πλοίου ανάμεσα στα ταξίδια.

Μπορούν οι ομάδες να φέρνουν υλικά και εξοπλισμό εν πλω για χρήση κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας;

Ναι.
Κάθε υλικό θα απολυμαίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως οι αποσκευές, πριν τη φόρτωση στο πλοίο.
Η εταιρεία πρέπει να ενημερώνεται εκ των προτέρων, προκειμένου να οργανωθεί, όπως χρειάζεται.

Μπορούν να γίνουν διευθετήσεις στο τερματικό του λιμανιού για την υποστήριξη της διαδικασίας check-in για μια ολόκληρη ομάδα;

Λόγω της κοινωνικής απόστασης και των πρωτοκόλλων COVID, όλοι οι επιβάτες πρέπει να ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία επιβίβασης.
Μια ολόκληρη ομάδα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτό.
Η ενημέρωση για διαδοχική άφιξη στο τερματικό του λιμανιού πρέπει να γίνεται εκ των προτέρων και όλοι οι υπεύθυνοι ομάδων οφείλουν να διασφαλίζουν ότι οι χρόνοι θα τηρούνται απαρέγκλιτα.

Επιτρέπεται η λειτουργία γραφείων φιλοξενίας / εγγραφών;

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία γραφείων φιλοξενίας/εγγραφών εν πλω.
Σε περίπτωση τέτοιου αιτήματος εν πλω, ο υπεύθυνος της ομάδας θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της κρουαζιέρας, ο οποίος θα προσπαθήσει να παράσχει βοήθεια, ανάλογα με τα αιτήματα και τηρώντας πάντα τα μέτρα για COVID-19.

Θα επιτρέπεται στις ομάδες να φέρνουν δώρα ή αγαθά από έξω για παράδοση σε καμπίνα;

Ναι.
Τα δώρα/αγαθά από έξω που εισέρχονται εν πλω θα πρέπει να είναι κατάλληλα σφραγισμένα σε πλαστική σακούλα, η οποία θα απολυμαίνεται, πριν την παράδοση.
Δεν επιτρέπονται εξωτερικά φαγώσιμα προϊόντα.

Μπορούν να γίνουν διευθετήσεις στα καθίσματα του εστιατορίου για ομάδες;

Τα σχετικά αιτήματα πρέπει να απευθύνονται στο group desk της Celestyal, πριν την κρουαζιέρα.
Ο Μετρ θα κάνει το καλύτερο για να ικανοποιήσει το αίτημα σε ένα τμήμα του εστιατορίου και η επιβεβαίωση θα δίδεται κατά την επιβίβαση.

Είναι τα συνεδριακά κέντρα εν πλω διαθέσιμα για τη διεξαγωγή ομαδικών συναντήσεων και εκδηλώσεων;

Ναι, τέτοια αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται εκ των προτέρων στο group desk της Celestyal.
Οι ομαδικές συναντήσεις θα επιβεβαιώνονται, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
Θα επιβάλλονται επιπλέον μέτρα απολύμανσης, καθώς και η κατάλληλη κοινωνική απόσταση σε τέτοιους χώρους εκδηλώσεων.

Ποια είναι τα πρωτόκολλα απολύμανσης για δανειζόμενο εξοπλισμό, όπως χειριστήρια παρουσίασης, δείκτες, μικρόφωνα, κτλ.;

Ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός θα απολυμαίνεται ανάμεσα στις συναντήσεις.
Θα παρέχονται μαντηλάκια απολύμανσης σε περιπτώσεις όπου ένα αντικείμενο(-α) μεταφέρονται από τον έναν ομιλητή στον επόμενο.
Ο δανεισμός εξοπλισμού πλοίου απαιτεί προέγκριση και ενδέχεται να ισχύουν τεχνικά τέλη.
Created with Sketch.
από €1.189,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν