από €390,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Άγιον Όρος, 6 μέρες Προσκυνηματική Αποστολή

Created with Sketch. 'Αγιον Όρος, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες | 8-13 Σεπτεμβρίου  2022

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

390,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Άγιον Όρος, 6 μέρες Προσκυνηματική Αποστολή (4 ήμερη παραμονή στο ΄Αγιον ΄Ορος ) Ιερισσός-Διώρυγα Ξέρξη - Ουρανούπολη - Σουρωτή (Τάφος Παισίου) Ο Άθως των μοναστηριών...Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μοναστική πολιτεία της Ορθόδοξης Ανατολής. Τόπος κατανυκτικός, μυσταγωγικός, υπεραιωνόβιος. Το αγιώνυμο όρος του Άθω. Στην ανατολικότερη και πιο τραχιά χερσόνησο της Χαλκιδικής,... Περισσότερα

Άγιον Όρος, 6 μέρες Προσκυνηματική Αποστολή

(4 ήμερη παραμονή στο ΄Αγιον ΄Ορος )

Ιερισσός-Διώρυγα Ξέρξη – Ουρανούπολη – Σουρωτή (Τάφος Παισίου)

Ο Άθως των μοναστηριών…Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μοναστική πολιτεία της Ορθόδοξης Ανατολής. Τόπος κατανυκτικός, μυσταγωγικός, υπεραιωνόβιος.
Το αγιώνυμο όρος του Άθω. Στην ανατολικότερη και πιο τραχιά χερσόνησο της Χαλκιδικής, η θρησκεία δίνει ισχυρό «παρών»: το Άγιον Όρος αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο θρησκευτικό και
προσκυνηματικό προορισμό μετά την Ιερουσαλήμ, για περισσότερους από 300 εκατομμύρια Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Η θεσμική υπόσταση του Αγίου Όρους καθιερώθηκε το έτος 972.
Σήμερα, αποτελεί αυτοδιοικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, ενώ πνευματικά υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Αναχωρήσεις : 8-13 Σεπτεμβρίου  2022

Τιμή  συμμετοχής για όλο το πακέτο της εκδρομής :
€ 390
** το άτομο σε δίκλινο, τρίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία.
€   40 ** Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Κατά την δήλωση συμμετοχής και την παραμονή σας στο Άγιον Όρος πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας. Η επιλογή για τις διανυκτερεύσεις σε κάθε μοναστήρι γίνεται ανάλογα με τον αριθμό, που διαθέτει η κάθε παρέα και την φυσική κατάσταση του κάθε ατόμου.

-Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.
Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχουν καθοόδον άτομα απο Καλαμάτα – Βόρεια Μεσσηνία ( Αλλαγή) – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Κόρινθος – Αθήνα – Λάρισα – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν το αργότερο 7 ημέρες πριν την αναχώρηση δηλαδή 01 Σεπτεμβρίου 2022, διότι πρέπει να εκδώσουμε τα διαμονητήρια από την Ιερά Επιστασία στην Ουρανούπολη.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Άγιον Όρος ή περιβόλι της Παναγίας. Τόπος ιερός και ευλογημένος, τόπος προσευχής και περισυλλογής. Ένας μοναδικός χώρος λατρείας με είκοσι ιερές μονές και δώδεκα σκήτες, με άβατο για τις γυναίκες. Καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές επισκέπτονται το Άγιον Όρος από διάφορα μέρη της γης, με κατάνυξη και ευλάβεια να προσκυνήσουν τα κειμήλια των μοναστηριών.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η_ημέρα:ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΙΣΘΜΟΣ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος 79 (πίσω από τα Notos Galleries) στις 05:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση μέσω Τρίπολης, Ισθμού, Εγνατίας, Ρεντίνας, Σταυρού για Ουρανούπολη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Ουρανούπολη νωρίς το βράδυ. Tτακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στην Ουρανούπολη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΙΕΡΙΣΣΟΣ - Α Γ Ι Ο Ν Ο Ρ Ο Σ ( 4ήμερη παραμονή στα μοναστήρια) - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

Μετά το πρωινό μας, θα αφήσουμε το τελευταίο χωριό πριν από την χερσόνησο του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη και θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την Ιερισσό. Επιβίβαση στο ταχύπλοο μετά την παραλαβή των διαμονητήριων, το οποίο θα μας μεταφέρει στο Άγιον Όρος. Ετοιμαστείτε να νιώσετε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις…. Θα εισέλθουμε στο Άγιον Όρος από την Ιερισσό ή την Ουρανούπολη** (θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες). Πρώτη μας στάση ο αρσανάς της Μονής Χιλιανδαρίου. Άφιξη και μεταφορά στην Μονή Χιλιανδαρίου και Εσφιγμένου (25 άτομα). Οι υπόλοιποι θα διανυκτερεύσουν στην Μονή Βατοπεδίου** (25 άτομα), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα δειπνήσουμε, θα διανυκτερεύσουμε και θα παρακολουθήσουμε την πρωινή Θεία Λειτουργία καθώς και θα ξεναγηθούμε. Όσοι επιλέξουν το Βατοπέδι, δεν θα έχουν πρόσβαση στα 2 προηγούμενα μοναστήρια (Χιλιανδαρίου - Εσφιγμένου). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (Ι.Μ. ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ - Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ - ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ - ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ - ΑΓΙΑΣΜΑ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΗ - Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ).

Το πρωί αναχώρηση από τις μονές, που διανυκτερεύσαμε, με ταχύπλοο από τον αρσανά Χιλιανδαρίου για αυτούς που διανυκτέρευσαν στις μονές Ι.Μ. Χιλιανδαρίου, Μονή Εσφιγμένου για προσκύνημα & επίσκεψη στις Μονές-Σκήτες Βατοπεδίου-Προφήτη Ηλία-Σταυρονικήτα. Συνεχίζουμε για Ι.Μ. Ιβήρων. (Άφιξη προσκύνημα και ξενάγηση στην Μονή.). Τέλος θα καταλήξουμε στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας με μικρά πουλμανάκια. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Αγίασμα του Αγ. Αθανάσιου Αθωνίτη. Άφιξη επίσκεψη και προσκύνημα στην Μονή, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα δειπνήσουμε, θα διανυκτερεύσουμε και θα παρακολουθήσουμε την πρωινή Θεία Λειτουργία, καθώς και θα ξεναγηθούμε. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Ι.ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ - ΒΙΓΛΑ - ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΚΑΡΥΕΣ - ΠΡΩΤΑΤΟ - Ι.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ - ΣΚΗΤΗ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ - ΔΑΦΝΗ - ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑ -ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ - Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ - Ι.Μ. ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ - ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ.

Θεία Λειτουργία. Άμεση αναχώρηση νωρίς το πρωί για την γειτονική σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Επίσκεψη) και την Βίγλα στον Άγιο Μηνά με τον σημαιοφόρο καλόγηρο πάτερ Ιωσήφ, που χαιρετίζει καθημερινά τα διερχόμενα αεροπλάνα με την Ελληνική σημαία. Συνεχίζουμε με το προσκύνημα μας για την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές. Στις Καρύες θα ξεναγηθούμε στο Πρωτάτο, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο αρχαιότερος από όλα τα καθολικά μέσα στο Όρος. Θα δούμε το Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας. Χρόνος ελεύθερος για αγορές αναμνηστικών και βιβλίων από τα μαγαζιά. Στον ελεύθερο χρόνο σας θα περπατήσετε μέχρι την Σκήτη του Αγ. Ανδρέα και την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, η οποία είναι αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και βρίσκεται σε μία θαυμάσια πλαγία γεμάτη από δένδρα και πυκνούς θάμνους (ξενάγηση). Τελευταία επίσκεψη στην Μονή Σίμωνος Πέτρα, όπου είναι χτισμένη πάνω σε ένα τεράστιο βράχο. Άφιξη επίσκεψη και προσκύνημα στην Μονή. Κατόπιν θα καταλήξουμε στην Δάφνη και από εκεί με ταχύπλοο στις τέσσερες Μονές (λόγω ότι οι Μονές δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων), που είναι: η Ι.Μ. ΟΣ. Γρηγορίου (10 άτομα), η Ι.Μ. ΟΣ. Διονυσίου (12 άτομα), η Ι.Μ. ΑΓ. Παύλου (10 άτομα), η Ι. Σκήτη Αγ. Άννης (20 άτομα). Στις μονές εκτός από τη διανυκτέρευση θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα δειπνήσουμε, θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΟΝΕΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ (ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ - ΔΑΦΝΗ - Ι.Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ - Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ - Ι.ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Θεία Λειτουργία και τράπεζα. Αναχώρηση με το πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Δάφνη και από εκει με πουλμανάκια θα αναχωρήσουμε για άμεση περιήγηση-ξενάγηση στις την Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο) Ι.Μ. Όσιου Ξενοφώντος, Ι.Μ. Δοχειαρίου. Το μεσημέρι στις 14:30 μ.μ. περίπου γεμάτοι συγκινήσεις και εντυπώσεις θα επιβιβασθούμε στο ταχύπλοο, το οποίο θα μας μεταφέρει στην Ουρανούπολη. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τέλος, θα καταλήξουμε στην Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση το ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΟΥΡΩΤΗ (ΤΑΦΟΣ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΥ) - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την Σουρωτή (10:00 π.μ.), όπου θα προσκυνήσουμε στον τάφο του Πάτερ Παισίου, στην γυναικεία μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου & Αγ. Αρσενίου Καππαδόκη και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι συγκινήσεις, εντυπώσεις και μεγάλη ευχαρίστηση που καταφέραμε να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Προμαχώνα της Ορθοδοξίας μας !!!

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Μία διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και μία στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο 3 αστέρων σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία μας (2).
 • Η ενοικίαση για το καραβάκι, όπου απαιτείται για το 4ήμερο πρόγραμμα στο Άγιο Όρος.
 • Η φιλοξενία μας στα μοναστήρια.
 • Η μεταφορά με το πούλμαν από το Βατοπέδι-Προφήτης Ηλίας-Σταυρονικήτα-Ι.Μ. Ιβήρων-Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας.
 • Η μεταφορά με πουλμανάκια από την Μονή Μεγίστης Λαύρας-Σκήτη Προδρόμου-Καρυές-Δάφνη-Μονή Σίμωνος Πέτρας.
 • Η μεταφορά με το πούλμαν από την Δάφνη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου την 5η μέρα της εκδρομής.
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Διαμονητήριο (αντίτιμο διαβατηρίου).
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Έντυπα-χάρτες.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, επιπλέον φαγητά (Δάφνη-Καρυές), που ίσως χρειαστούμε στο Άγιο Όρος, επιπλέον διαδρομές με τα καραβάκια.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. 'Αγιον Όρος, Greece

Συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις

Χρειάζεται να έχω μαζί μου την αστυνομική μου ταυτότητα για την είσοδο στο Άγιο Όρος ;
Απαραίτητη είναι να έχετε πάντα μαζί σας και άμεσα διαθέσιμη, σε οποιοδήποτε έλεγχο την αστυνομική σας ταυτότητα.
Κατά την είσοδο μας, στο Άγιο Όρος γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων σας μαζί με το διαμονητήριο σας, που θα προμηθευτείτε απο τον συνοδό του γραφείου μας.
Τι είδους αποσκευές μπορώ να έχω μαζί μου στο Άγιο Όρος ;
Συνιστάται απο την εμπερία μας όλα αυτά τα χρόνια στις προσκυνηματικές αποστολές του Α.Ο. να έχετε μαζί σας σακίδιο πλάτης ( Γυλιό) για την διευκόλυνση σας στην μεταφορά, το οποίο θα χρειαστεί να τα μεταφέρεται όταν αλλάζουμε μέσο μεταφοράς, δηλ. απο πλοιάριο σε πουλμανάκι ή στην αλλαγή της διανυκτέρευσης μας.Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να περπατάμε με τις αποσκευές μας, αφού θα βρίσκονται στο πουλμανάκι που θα την έχουμε αφήσει απο το πρωί.
Τι προσωπικά αντικείμενα μπορώ να πάρω μαζί μου στο Α.Ο. ;
Ενδεικτικά σημειώνονται όσα ατομικά είδη κρίνονται απαραίτητα :
Ελαφριά ένδυση με ένα μακρυμάνικο πουκάμισο όπωσδήποτε για την συμμετοχή μας στον εκκλησιασμό και στην τράπεζα.
Προσωπικά είδη, Υποδήματα με σκληρό πέλμα, Μακρύ παντελόνι (Απαγορευεται η χρήση κοντού παντελονιού τύπου σόρτς), ατομικά είδη υγειηνής και καθαρισμού, προσόψια.
Υποχρεωτικά θα έχουμε μαζί μας : Φακό , γυαλιά ηλίου, καπέλλο, ζέυγος ελαφρών μονών σεντονιών και μαξιλαροθήκη, παντόφλες, μακρυμάνικες καλοκαιρινές πυτζάμες.
Τι γίνεται με τα προσωπικά αντικείμενα ή αποσκευή που δεν θέλω να πάρω μαζί μου στο Α.Ο.
Μπορείτε να αφήσετε την δεύτερη αποσκευή σας εφόσον έχετε μαζί σας, στον χώρο αποσκευών στο πούλμαν,που θα μας μεταφέρει στην Ουρανούπολη. Θα την παραλάβετε την 5η μέρα στην Θεσσαλονίκη, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ότι προσωπικά αντικείμενα θα έχετε αφήσει για τις υπόλοιπες 2 μέρες του ταξιδιού μας.
Επιτρέπεται το κάπνισμα στο Α.Ο. ;
Επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους. Απαγορεύεται κοντά σε Ιερούς Ναούς και σε όλους του χώρους όπου υπάρχουν εικόνες και παρεκκλήσια.Απαγορέυεται μέσα στα δωμάτια - κελλιά μας, αφού δεν υπάρχουν πουθενά στακτοδοχεία. Ενδεδειγμένο είναι, εξάλλου , στην διάρκεια της παραμονής μας στο Α.Ο. να μηδενίσουμε έαν είναι δυνατόν, το κάπνισμα.Καλό θα μας κάνει..
Για τους φανατικούς βέβαια υπάρχουν τα κίοσκια έξω απο κάθε μονή ή σκήτη όπου μπορείτε να καπνίσετε.
Μπορώ να πάρω μαζί μου τρόφιμα ( ξηρά τροφή) στο Α.Ο. ;
Δεν απαιτήται να πάρετε μαζί σας τρόφιμα και να ταλαιπωρήστε με την μεταφορά τους μέσα στο Α.Ο.
Οι Μονές καλύπτουν πλήρως τα γεύματα και τα δείπνα, βέβαια με το διαιτητικό καθεστώς του Αγίου Όρους.Μπορείτε εάν το κρίνετε απαιραίτητο να έχετε μαζί σας ξηρά τροφή όπως φρυγανιές, μπισκότα,ξηρούς καρπούς κ.α. μέσα στο σακίδιο σας.
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε τρόφιμα και αγορές για προσωπικά είδη απο τα καταστήματα στην πρωτέυουσα του Α.Ο. τις Καρυές ή την Δάφνη.
Γιατί ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος είναι διαφορετικό απο τα κοινά ταξίδια και τι αποκομίζουμε απο αυτή την επίσκεψη μας ;
Ναί,το ταξίδι αυτό είναι διαφορετικό απο τα κοινά ταξίδια, γιατί μπαίνουμε σε μια κοινωνία αυτή του Μοναχισμού όπου αυτονόητος είναι ο σεβασμός απέναντι στους Μοναχούς και τα ιδανικα τους.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι συμμετέχουμε στην αποστολή ως προσκυνητές και όχι ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, η παρουσία των οποίων είναι εντελώς ανεπιθύμητη.

Η επίσκεψη μας στο Άγιον Όρος έχει σαν στόχο να δώσει στους προσκυνητές τη δυνατότητα :
α. Να προσκυνήσετε γενικά τον Άγιο αυτό τόπο και ειδικότερα τα μοναδικά μοναστήρια του, με τα Ιερά Λείψανα Αγίων του Χριστιανισμού και να γνωρίσετε κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.
β. Να ζήσετε έστω για λίγο το "Βυζαντινό Μεγαλείο" σε αυτή την ζώσα ¨"Κιβωτό της Ορθοδοξίας"
γ. Να αποκτήσετε μια ιδέα του ασκητικού πνεύματος των μοναχών και να μυηθείτε στα μυστικά του Μοναχισμού.
δ. Για να απολαύσετε τη φύση : Λόγω της απομόνωσης του, το Άγιον Όρος έχει παραμείνει ένα από τα πιο παρθένα μέρη στην Ελλάδα. Το
τοπίο είναι εντυπωσιακό και άγριο, με μικρές καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια, αλλά και κορυφές που διανθίζονται με
απόκρημνες χαράδρες και μια δυσπρόσιτη ακτογραμμή. Μικρά ρυάκια με πεντακάθαρο νερό κυλούν ελεύθερα κάτω από την παχιά σκιά των καστανιών.Η ομορφιά του Αγίου Όρους βρίσκεται στη διαχρονικότητά του. Είναι λες και το μοναστικό μέρος του βυζαντινού κόσμου να έχει διατηρηθεί σε αυτήν την ήσυχη, γεμάτη μυστικισμό γωνιά του κόσμου. Δεν είναι μόνο ένα ζωντανό μουσείο, αλλά κυρίως είναι ένας τόπος προσευχής και περισυλλογής, απαλλαγμένος από εξωτερικές επιρροές.
Created with Sketch.
από €390,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν