από €20,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Καταρράκτες Νεμούτας-Δρυοδάσος Φολόης-Λάμπεια-Τριπόταμα-Λεβίδι

Created with Sketch. Καταρρακτης Νεμουτας, Foloi, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη | 13 Ιουνίου, 11/25 Ιουλίου, 8/22 Αυγούστου, 12 Σεπτεμβρίου, 3/17 Οκτωβρίου 2021

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

20,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Καταρράκτες Νεμούτας, Ένας «νέος θησαυρός» φυσικής ομορφιάς για την Ηλεία!  Η εκδρομή μας σήμερα συνδυάζεται με την πεζοπορία στους Καταρράκτες Νεμούτας, έπειτα πεζοπορία σε ένα από τα μοναδικά δρυοδάση των Βαλκανίων,το δάσος της Φολόης και τις επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά της Ηλείας (Κουμάνι-Λάμπεια-Τριπόταμα) και Αρκαδίας (Λεβίδι). Είναι από τα μέρη εκείνα... Περισσότερα

Καταρράκτες Νεμούτας, Ένας «νέος θησαυρός» φυσικής ομορφιάς για την Ηλεία! 

Η εκδρομή μας σήμερα συνδυάζεται με την πεζοπορία στους Καταρράκτες Νεμούτας, έπειτα πεζοπορία σε ένα από τα μοναδικά δρυοδάση των Βαλκανίων,το δάσος της Φολόης και τις επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά της Ηλείας (Κουμάνι-Λάμπεια-Τριπόταμα) και Αρκαδίας (Λεβίδι).

Είναι από τα μέρη εκείνα που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από έναν άλλον κόσμο, από εκείνο των παραμυθιών με τις νεράιδες, τα ξωτικά και τα αερικά. Κι αυτό γιατί οι εικόνες που προσφέρει είναι τόσο μαγευτικές, που δυσκολεύεται ο νους να χωρέσει πως είναι και αληθινές.
Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και μοναδικό στα Βαλκάνια. Βρίσκεται στην Ηλεία, στα νοτιοδυτικά του βουνού Ερύμανθος και σύμφωνα με τη μυθολογία, πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή.

Μια μέρα αξέχαστη γεμάτη ταξιδιωτικές συγκινήσεις…

Αναχωρήσεις: 13 Ιουνίου, 11/25 Ιουλίου, 8/22 Αυγούστου, 12 Σεπτεμβρίου, 3/17 Οκτωβρίου 2021

Τιμή συμμετοχής:
€ 20,00 κατ΄άτομο
€ 15,00 παιδιά 4-12 ετών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.
Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Πεζοπορία στους Καταρράκτες Νεμούτας
  • Πεζοπορία σε ένα από τα μοναδικά δρυοδάση των Βαλκανίων,το δάσος της Φολόης και τις επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά της Ηλείας (Κουμάνι-Λάμπεια-Τριπόταμα) και Αρκαδίας (Λεβίδι).
  • Είναι από τα μέρη εκείνα που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από έναν άλλον κόσμο, από εκείνο των παραμυθιών με τις νεράιδες, τα ξωτικά και τα αερικά. Κι αυτό γιατί οι εικόνες που προσφέρει είναι τόσο μαγευτικές, που δυσκολεύεται ο νους να χωρέσει πως είναι και αληθινές.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τους καταρράκτες Νεμούτας. Άφιξη στους καταρράκτες να θαυμάσουμε τις ομορφιές της φύσης. Συνεχίζουμε για μια μικρή προαιρετική πεζοπορία (για όσους θέλουν) στο Δρυοδάσος της Φολόης,ένα απέραντο δάσος (το Δάσος των Κενταύρων) από φυτείες, ένα δάσος γεμάτο μύθους και παραδόσεις, στο οποίο είχε το βασίλειο του ο Κένταυρος Φόλος (γιος του Σιληνού και της νύμφης Μελίας), ο αγαθός Κένταυρος που φιλοξένησε τον μυθικό ήρωα Ηρακλή όταν καταδίωκε τον Ερυμάνθιο κάπρο. Το δρυοδάσος της Φολόης είναι μία προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000. Βρίσκεται σε υψόμετρο 688 μ. στο όρος Φολόη της Ηλείας και καταλαμβάνει έκταση 33.000 στρεμμάτων. Η διέλευση των ποταμών Ερύμανθου και Ηλειακού Λάδωνα δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι το μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια, με γηραιές συστάδες με βελανιδιές.Μετά την μικρή πεζοπορία μας, θα καταλήξουμε στο χωριό Κουμάνι και μετά μέσω Λάμπειας στο χωριό Τριπόταμα για χρόνο ελευθερο για φαγητό και ξεκούραση. Αναχώρηση το απόγευμα για την Αρκαδία και συγκεκριμένα στο χωρίο του Λεβιδίου, στάση. Τέλος, αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • - Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • - Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • - Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Καταρρακτης Νεμουτας, Foloi, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €20,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν