από €20,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Ανδρίτσαινα-Ναός Επικούρειου Απόλλωνα-Μονή Σεπετού-Καρύταινα

Created with Sketch. Ναός Επικουρίου Απόλλωνος - Temple of Apollo Epicurius, Olympia, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 11 Ιουλίου, 25 Ιουλίου, 8/22 Αυγούστου, 12 Σεπτεμβρίου, 3/17 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

20,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Επικούρειος Απόλλωνας : Ναός Πυξίδα – Το θαύμα των αρχαίων επιστημών !! Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας.Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον… 5ο π.Χ αιώνα και ως... Περισσότερα

Επικούρειος Απόλλωνας : Ναός Πυξίδα – Το θαύμα των αρχαίων επιστημών !!
Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας.
Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον… 5ο π.Χ αιώνα και ως αρχιτέκτονας του ναού αναφέρεται από τον Παυσανία ο Ικτίνος.
Είναι ένα απ΄τα καλύτερα διατηρημένα στον χρόνο μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και είναι θεμελιωμένος πάνω στο βράχο του όρους Κωτιλίου, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Βάσσες.

Ανδρίτσαινα : Ήρεμη – πέτρινη Δύναμη …
Η Ανδρίτσαινα μοιάζει περισσότερο με παλιά φωτογραφία παρά με αληθινό, σύγχρονο, τουριστικό χωριό του σήμερα. Είναι κατά βάση φτιαγμένη από πέτρα –τα αρχοντικά, τα στενά, τα σκαλιά είναι όλα πέτρινα– και διατηρεί το λιτό ύφος που είχαν τα παλιά ορεινά κεφαλοχώρια, χτισμένη στα δυτικά του Λυκαίου όρους, στα σύνορα της Ηλείας με τη Μεσσηνία και την Αρκαδία, εμφανίζεται ιστορικά γύρω στο 900 μ.Χ. Την περίοδο της Ενετοκρατίας άρχισε να μεγαλώνει και τον 19ο αιώνα ήταν ένας σημαντικός εμπορικός οικισμός.

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σεπετού είναι κτισμένη μέσα σε μια σπηλιά, ενός τρομακτικού και απόκρημνου βράχου. Ανάμεσα στην ακρόπολη της αρχαίας  Αλιφείρας και στη γαλήνια ρεματιά του Τρίτωνα. Βρίσκεται μετά την Καλλιθέα Ολυμπίας, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον δρόμο Πύργου Ανδρίτσαινας και 500 μέτρων πριν από το σημερινό χωριό Αλιφείρα.

Στο Τολέδο της Ελλάδας !!
Η Καρύταινα έχει αφοπλιστική θέα, γι΄αυτό και δεν νιώθεις… αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Στα πόδια της συναντώνται δύο μυθικοί ποταμοί, ο Λούσιος και ο Αλφειός. Στον ανοιχτό ορίζοντα της απλώνεται ολόκληρη την πεδιάδα της Μεγαλόπολης.Δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί ως το “Τολέδο της Ελλάδας”. Κλασικό δείγμα αρχιτεκτονικής των σταυροφόρων, το κάστρο της Καρύταινας χτίστηκε το 1245 από τον Γάλλο Γοδεφρείδο ντε Μπριγέρ, όταν οι Φράγκοι κυριάρχησαν στο Μοριά μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η στρατηγική του θέση εξασφάλιζε τον έλεγχο των δρόμων σε Ανατολική και Δυτική Πελοπόννησο.Αργότερα, στα χρόνια της Επανάστασης το κάστρο της Καρύταινας έγινε το ορμητήριο του θρυλικού οπλαρχηγό Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκτισε το σπίτι του κάτω από το κάστρο.

Αναχωρήσεις: 11/25 Ιουλίου, 8/22 Αυγούστου, 12 Σεπτεμβρίου, 3/17 Οκτωβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 20,00 κατ΄άτομο
€ 15,00 παιδιά 4-12 ετών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.

– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.
Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Επικούρειος Απόλλωνας: Ναός Πυξίδα – το θαύμα των αρχαίων επιστημών!
  • Ανδρίτσαινα: ήρεμη-πέτρινη δύναμη!
  • Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σεπετού: κτισμένη μέσα σε μια σπηλιά!
  • Καρύταινα: το Τολέδο της Ελλάδας!

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τον Ναό του Επικούρειο Απόλλωνα μ' ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στις Βάσσες όπου βρίσκεται ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα. Επίσκεψη.Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον… 5ο π.Χ αιώνα και ως αρχιτέκτονας του ναού αναφέρεται από τον Παυσανία ο Ικτίνος.Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας, όση είναι και η ετήσια μετάπτωση των ισημεριών με στόχο να βλέπει συνεχώς το ίδιο αστρικό σημείο και τα μυστήρια δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η πλαγιά είναι διαμορφωμένη τεχνητά και ο ναός τοποθετήθηκε πάνω σε αυτή ακολουθώντας τον άξονα Βορρά προς Νότο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ναούς. Για να πετύχουν την ολίσθηση του ναού τοποθέτησαν πάνω στην πλάκα και ένα στρώμα αργίλου και βότσαλα θαλάσσης και πάνω σε αυτά τα στρώματα τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του ναού. Στην συνέχεια, επιστρέφουμε στην Ανδρίτσαινα ΄, όπου θα έχουμε χρόνο ελέυθερο για περιήγηση και το μεσημεριανό μας φαγητό. Η Ανδρίτσαινα είναι μία μικρή κωμόπολη στα σύνορα των νομών Ηλείας και Αρκαδίας (ανήκει διοικητικά στην Ηλεία) που ξεχωρίζει καθώς διακρίνονται απο μακρυά τα δεκάδες παλιά της σπίτια και αρχοντικά με τις κεραμμοσκεπές τους. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Λυκαίου όρους σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων.Επόμενος σταθμός μας η Μονή Παναγίας Σεπετού.Στις όχθες του ποταμού Τρίτωνα, μέσα σε μια δασωμένη περιοχή δεκαπέντε λεπτά από την Αλίφειρα, στέκει ο ανοικοδομημένος ναός της Παναγίας Σεπετού. Ο ναός που χρονολογείται από το 1150- 1200μ.Χ καταστράφηκε από φωτιά το 1915 ωστόσο δύο χρόνια αργότερα ξαναχτίστηκε στη μορφή που έχει σήμερα. Και εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό και φιλοξενηθήκαν πολλές φορές μαχητές της επανάστασης. Στο ναό σώζεται το πρόσωπο από την αρχική εικόνα της Παναγίας πάνω σε καινούργιο ξύλο καθώς και άλλες αξιόλογες εικόνες.Επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι.Τελευταίος μας σταθμός η γραφική Καρύταινα όπου θα απολάυσετε την αφοπλιστική θέα , την περιήγηση στο χωρίο και τον καφέ σας.Το απόγευμα αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • - Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • - Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • - Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Ναός Επικουρίου Απόλλωνος - Temple of Apollo Epicurius, Olympia, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €20,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν