from 0 review
4 ημέρες | 20 - 23 Φεβρουαρίου 2026
Daily Tour
290,00 €
___
Τιμή συμμετοχής:
€ 290 το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.
€ 380 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 220 το παιδί 4 -10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.
Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι :
Δεν περιλαμβάνονται :
Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα κ.α.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και στις 07:00 π.μ. άμε- ση αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο. Άφιξη στο Μέτσοβο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το σπίτι – μουσείο Αβέρωφ – Τοσίτσα, αλλά θα δοκιμάσουμε και τα παραδοσι- ακά τοπικά εδέσματα κ.α. μ΄ ενδιάμεση στάση για φαγητό και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω Εγναντίας οδού απολαμβάνοντας την διαδρομή για την πόλη της Κοζάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ θα επισκεφτούμε το κέντρο της πόλης. Εδώ μπορούμε ν΄ απολαύσουμε τη παραδοσιακή τοπική κουζίνα, διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για το Νυμφαίο.Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες. Πρώτη μας στάση το χωριό Νυμφαίο. Άφιξη στο Νυμφαίο ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Επίσκεψη. Παραμονή στο Νυμφαίο ν’ απολαύσουμε τον καφέ μας ή τις παραδοσιακές πίτες με το ποτό σας σ’ ένα μαγικό τοπίο που θεωρείται πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης. για τον Άγιον Αθανάσιο, που είναι ορεινό χωριό του νομού Πέλλας σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα Ελλάδας- ΒΑΝΤΑΡΣΚΑ. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός το 1992. Ο Άγιος Αθανάσιος αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Διαθέτει πολλές μοντέρνες ταβέρνες και καφετέριες καθώς και σύγχρονους ξενώνες. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Τσέγανη ή Τσεγάνη. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος. Ο Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν ή Καϊμάκι) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, συμμετοχή στα τοπικά αποκριάτικα δρώμενα των Φανών, διαν/ση.
Πρωινό. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική πόλη της άουσας, όπου θα παρακολουθήσουμε Το έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες. Το έθιμο συναντάται και ως "Γιανίτσαροι και Μπούλες", σε πιο βαριά Ναουσαίικα και είναι ένα παραδοσιακό δρώμενο στη Νάουσα την περίοδο της αποκριάς. Ο χαρακτηριστικός ήχος του ζουρνά και το νταούλι, τους συνοδεύει σε κάθε τους βήμα, καθώς χορεύουν στους δρόμους της Νάουσας κατά ομάδες (μπουλούκια). Χρόνο να απολαύσουμε το έθιμο. Στην προτεινόμενη ώρα, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, δείπνο και κατόπιν αναχώρηση για Κοζάνη. Εκεί θα ζήσουμε το έθιμο των Φανών. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοζανίτικης αποκριάς είναι οι Φανοί (φωτιές που ανάβουν σε γειτονιές της πόλης) και η ενεργός, αυθόρμητη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης (με τη νεολαία να πρωτοστατεί), που ετοιμάζουν το γλέντι των Φανών, χορεύουν υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών και τραγουδούν παραδοσιακά αποκριάτικα σκωπτικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια κλέφτικα, της αγάπης και της ξενιτιάς. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνονται την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, με μεγαλειώδη παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων, καθώς και με το άναμμα των 14 φανών το βράδυ της ίδιας μέρας. Επί ένα δωδεκαήμερο η πόλη της Κοζάνης ζει στο ρυθμό του παραδοσιακού γλεντιού και πάλλεται από τους ήχους των χάλκινων, ενώ τα τοπικά εδέσματα κυριαρχούν και το κρασί ρέει άφθονο. Η Από κριά στην Κοζάνη είναι γλέντι και φωτιά. Ο Φανός είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω απ’ το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυράς με φαγοπότι και οινοποσία, τραγούδι, χορό και αθυροστομία χωρίς όρια. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε μέσω της γέφυρας Σερβίων και την τεχνητή γέφυρα του Αλιάκμονα για Τύρναβο. Όσοι επισκέπτονται τον Τύρναβο τις μέρες της Αποκριάς έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και το παραδοσιακό «Μπουρανί» που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα. Όλα αυτά συνοδεία του περίφημου ντόπιου τσίπουρου! Το «Μπουρανί» στον Τύρναβο κλείνει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και έρχεται να αναταράξει το μονότονο ρυθμό της καθημερινό- τητας στην πόλη. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες σχεδιάζοντας νέα μελλοντικά ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.