από €15,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Χωριά “Μεσσηνιακής Μάνης” (Καστάνια-Καρυοβούνι-Μηλέα-Θαλάμες-Άγιος Νικόλαος-Στούπα-Καρδαμύλη)

Created with Sketch. Καστάνια Μεσσηνίας,Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 9, 23 Αυγούστου/ 13 Σεπτεμβρίου/ 4, 18 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

15,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Η Μεσσηνιακή Μάνη θα σας σαγηνέψει ... Τοπία ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Πέτρινα πυργόσπιτα. Βουνοκορφές, πανέμορφες παραλίες. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ομορφιά της εικόνας στην Μεσσηνιακή Μάνη! Στούπα ,Καρδαμύλη, Άγιος Νικόλαος είναι σίγουρα τα δύο γραφικά χωριά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, καθώς σε αυτά συγκεντρώνεται και... Περισσότερα

Η Μεσσηνιακή Μάνη θα σας σαγηνέψει …

Τοπία ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Πέτρινα πυργόσπιτα. Βουνοκορφές, πανέμορφες παραλίες. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ομορφιά της εικόνας στην Μεσσηνιακή Μάνη!
Στούπα ,Καρδαμύλη, Άγιος Νικόλαος είναι σίγουρα τα δύο γραφικά χωριά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, καθώς σε αυτά συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας.Όμως τα Ορεινά χωριά όπως η Καστάνια, Καρυοβούνι, η Μηλέα και οι Θαλάμες θα σας μαγέψουν με τις εικόνες τους. Όπως και να έχει, η Μάνη είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, που αξίζει να επισκεφτείς, με τον συνδυασμό του βουνού και της θάλασσας να είναι ιδανικός.

Aναχωρήσεις : 13 Ιουνίου,  11 & 25 Ιουλίου,  8 & 22 Αυγούστου,  12 Σεπτεμβρίου, 3 & 17 Οκτωβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 15,00 κατ΄άτομο
€ 10,00 παιδιά 4-12 ετών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Πύργος Δουράκη στην Καστάνια και παρεκκλήσια Αγ.Πέτρου, Αγ.Ιωάννη, Αγ.Νικολάου.
 • Παραδοσιακός οικισμός Καστάνιας.
 • Πλατεία Μηλέας με εκκλησία.
 • Παραδοσιακο ελληνικό γέυμα στις Θαλάμες.
 • Ψαροχώρι Αγίου Νικολάου με το μικρό γραφικό λιμανάκι του.
 • Στούπα, με τις μοναδικές παραλίες της.
 • Παραδοσιακό πέτρινο χωριό Καρδαμύλης με την παλιά πόλη.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:45 στην Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και αναχώρηση στις 08:00 για την Μεσσηνιακή Μάνη και τα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά της. Πρώτη μας στάση η γραφική Καρδαμύλη.Επίσκεψη στο χωριό και την παλιά πόλη με την εκκλησία του Αγ.Σπυρίδων και τον μανιάτικο πύργο του Μούρτζινου. Η πρώτη αναφορά που έχουμε για την Καρδαμύλη γίνεται από τον Όμηρο, ο οποίος την αναφέρει σαν μία από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα ως προίκα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του. Το χωριό διατηρεί μέχρι σήμερα το προϊστορικό του όνομα. Η Καρδαμύλη είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από την παρουσία του ιστορικού οικισμού της Παλαιάς Καρδαμύλης.Συνεχίζουμε για την Ορεινή Μάνη και συγκεκριμένα στο πέτρινο χωριό της Καστάνια μέσω Στούπας-Νεοχωρίου-Πύργου. Άφιξη και περιήγηση στο πανέμορφο χωριό.Στην Καστάνια δεσπόζει το πενταώροφο πυργοσυγκρότημα του καπετάν Ντουράκη (ή Δουράκη) που παρείχε καταφύγιο στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στη διάρκεια του μεγάλου διωγμού των κλεφτών (1803-1806), πριν τη μετάβασή του, το 1806, στην Ελαφόνησο.
Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Καστάνιας είναι οι λίθινες στέγες των σπιτιών, από πλάκες στο χρώμα της φυσικής πέτρας της περιοχής, ενώ σημείο αναφοράς, ιδίως τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί η βρύση με τις πελώριες καρυδιές, στην πλατεία του χωριού.Από όλα τα χωριά της Μάνης , η Καστάνια έχει τις περισσότερες βυζαντινές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες κοσμούνται από έξοχο αγιογραφικό υλικό. Οι πιο αξιόλογες από αυτές είναι ο Άγιος Γεώργιος (13ος αι.) στην είσοδο του χωριού, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Άγιος Πέτρος (12ος αι.), ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (11ος-12ος αι.), ο Άγιος Νικόλαος Τρικάμπανος (13ος-14ος αι.), η προστάτης του χωριού Παναγία και η ανακαινισμένη Κοίμηση της Θεοτόκου (11ος αι.) στην πλατεία, που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο με δοξολογία και πανηγύρι.Επόμενη στάση μας στο χωριό Καρυοβούνι ή Αράχωβα. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο ανάμεσα σε δυο πλαγιές που σχηματίζουν ρεματιά, σε υψόμετρο 500 μ. και διακρίνουμε τον ερειπωμένο πύργο του Γουδέλη και τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία και της Παναγίας της Γιάτρισσας. Στο μαγαζί της πλατείας κάτω από τον πλάτανο και δίπλα στις βρύσες με το παγωμένο νερό,μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.Συνεχίζουμε για την Μηλέα,άφιξη και περιήγηση.Στο σημερινό χωριό της Μηλέας ξεχωρίζουν τα αναπαλαιωμένα κεραμοσκεπή παραδοσιακά σπίτια με τον ιδιαίτερο διάκοσμο, καθώς και οι επιβλητικές εκκλησίες με δεσπόζουσα τη Μεταμόρφωση (13ος αι.), με το μοναδικό στην περιφέρεια, ύψους 22 μέτρων, μεγαλόπρεπο καμπαναριό, κατασκευασμένο από ντόπιο μάρμαρο, σε ρυθμό γοτθικό. Συνολικά, αναφέρεται η ύπαρξη περισσότερων από 70 ναών και εξωκκλησιών στην περιοχή, ξεχωριστό ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν η Κοίμηση της Θεοτόκου, του 12ου αι., με εξαιρετική τοιχογράφηση, ο Άγιος Ιωάννης, με αγιογράφηση του 1706 από τον Καλλέργη και ο Άγιος Νικόλαος, με μάρμαρα του 11ου αι. και παλαιά Αγία Τράπεζα.Για το μεσημεριανό μας θα καταλήξουμε στις Θαλάμες.Επόμενη στάση το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου,σύντομη στάση.Το πρώτο όνομα του χωριού ήταν Σελινίτσα, που σημαίνει μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη. Σύμφωνα με το μύθο, στην παραλία της περιοχής αποβιβάστηκε ο Πάρης και άρπαξε την Ωραία Ελένη. Η περιοχή του Αγίου Νικολάου ταυτίζεται με την αρχαία Πέφνο. Απέναντι από το γειτονικό χωριό Άγιος Δημήτριος, βρίσκεται η νησίδα Πέφνος, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκαν οι Διόσκουροι.Τελευταίος μας σταθμός η περίφημη Στούπα, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας και προαιρετικά το απογευματινό σας μπάνιο.Παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινοι κολπίσκοι στολίζουν τη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης καθιστώντας της έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.Το βράδυ επιστροφή στην Καλαμάτα,γεμάτοι εμπειρίες και εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Καστάνια Μεσσηνίας,Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €15,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν