από €450,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

ΕΞΤΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

Created with Sketch. Κωνσταντινούπολη, Türkiye
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες | 14-19 Μαρτίου 2024

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

450,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

6 ημέρες εκδρομή  Κωνσταντινούπολη ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΝΗ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ( ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ) ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ – ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ  Διάρκεια εκδρομής : 14-19 ΜΑΡ. 24 Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τα κάστρα και... Περισσότερα

6 ημέρες εκδρομή 

Κωνσταντινούπολη

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΝΗ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ( ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ) ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ – ΑΓ. ΣΟΦΙΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ – ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ

 Διάρκεια εκδρομής : 14-19 ΜΑΡ. 24

ΕΞΤΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας! 1

Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τα κάστρα και οι εκκλησίες από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, οι ζωντανές μνήμες και η Αγία Σοφία,  όλα αυτά συνθέτουν ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, που συνδυάζει επισκέψεις μοναδικών μνημείων, αλησμόνητων τόπων και χαμένων πατρίδων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο :

 • € 450  το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.

   

 • € 580  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• 1 διανυκτέρευση στην Ξάνθη σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
• 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
• 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξεν/χείο 4 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη,
• Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ. 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά).
• Οι περιηγήσεις – εκδρομές, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρος – κατατοπισμένος αρχηγός – συνοδός.
• Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη.
• Έντυπα – χάρτες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, η προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες–διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Επίσκεψη στη μαγευτική πόλη της Κωνσταντινούπολης, με εμβληματικά μνημεία όπως η Αγία Σοφία.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: Ανεπανάληπτη εμπειρία με κρουαζιέρα στο Βόσπορο, απολαμβάνοντας τη θέα των γεφυρών, του Κερατίου κόλπου, και του Εύξεινου Πόντου.
 • Επίσκεψη σε Ιστορικές Μονές, με σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά έργα τέχνης.
 • Ανάμειξη με τους πολιτισμούς και τις αγορές της Κωνσταντινούπολης, από την Αιγυπτιακή αγορά με μπαχαρικά μέχρι τα εμπορικά κέντρα του προαστίου ΛΕΒΕΝΤ.
 • Γνωριμία με την καρδιά, την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα 14 ΜΑΡ 24: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Καλαμάτα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 06:00 για την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση, καφέ. Άφιξη στη Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 15 ΜΑΡ. 24 : ΞΑΝΘΗ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα, άμεση αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση των συνόρων. Τελωνιακές διατυπώσεις και αγορές αφορολογήτων. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη. Πρώτη επίσκεψη στην Μονή Μπαλουκλί, με τον περίφημο θαύμα με τα ψάρια ( Ζωοδόχος Πήγη). Συνεχίζουμε παράλληλα με τα ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ για την Μονή Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει (τη υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια. Κατόπιν τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 16 ΜΑΡ 24: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ( ΕΚΔΗΛΩΣΗ ) – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ )

Μετά το πρόγευμα, περπατώντας προσέλευση στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ για την συμμετοχή μας στην εορταστική εκδήλωση που θα αρχίσει στις 11:00 π.μ.. Μετά το πέρας τα εκδήλωσης επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να αλλάξουμε. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή αγορά με τα μπαχαρικά και τις ανατολίτικες μυρωδιές. Μετά την επίσκεψή μας στην Αιγυπτιακή αγορά θα πραγματοποιήσουμε την προαιρετική κρουαζιέρα με ξενάγηση στο Βόσπορο. Μετά το πέρας της κρουαζιέρας γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στο Βόσπορο, με θέα το άνοιγμα προς τη Μαύρη θάλασσα και την τρίτη νεόκτιστη γέφυρα του Βοσπόρου. Μετά το γεύμα, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, μέσω του προαστίου ΛΕΒΕΝΤ, όπου θα θαυμάσουμε τους ουρανοξύστες και τα εμπορικά κέντρα της Πόλης. Προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 17 ΜΑΡ 24: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ – ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ )

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τα μεγαλοπρεπέστατα θερινά ανάκτορα, ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου). Επίσκεψη - προσκύνημα. Μετά το ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της παραμυθένιας πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος Τρίποδας των Δελφών (γνωστό για την Στάση του Νίκα) και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του Χριστιανικού κόσμου. Στάση για φαγητό και ξεκούραση. Επίσης θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Επίσης, θα δούμε το Γαλάζιο Τζαμί (Σουλτάν - Αχμέτ), το σπουδαίο Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο, τις γέφυρες του Κερατίου κόλπου.

5η ημέρα 18 ΜΑΡ. 24: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ) – ΣΥΝΟΡΑ- ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την φημισμένη Σκεπαστή αγορά (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία αγορών. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε από την Πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις για Καβάλα με ενδιάμεση στάση. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα 19 ΜΑΡ. 24 : ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση για Καλαμάτα. Άφιξη το βράδυ στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 1 διανυκτέρευση στην Ξάνθη σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξεν/χείο 4 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη,
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ. 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά).
 • Οι περιηγήσεις – εκδρομές, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος – κατατοπισμένος αρχηγός – συνοδός.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη.
 • Έντυπα – χάρτες.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, η προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες–διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Κωνσταντινούπολη, Türkiye
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €450,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν