from 0 review
6 ημέρες | 2-7 Ιανουαρίου
Daily Tour
470,00 €
___
Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Καλαμάτα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 06:00 για την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση, καφέ. Άφιξη στη Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα, άμεση αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση των συνόρων. Τελωνιακές διατυπώσεις και αγορές αφορολογήτων. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη. Πρώτη επίσκεψη στην Μονή Μπαλουκλί, με τον περίφημο θαύμα με τα ψάρια (Ζωοδόχος Πήγη), και συνεχίζουμε παράλληλα με τα χερσαία και και του Κερατίου τείχη για την Μονή Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει (τη υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε από τη Ευρώπη στην Ασία, αφού διανύσουμε τη Γέφυρα του Βοσπόρου. Θα επισκεφτούμε το Πανόραμα (Τζάμλιτζα) της Πόλης από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα στο Βόσπορο και στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Πόλης. Αναμνηστικές φωτογραφίες. Από την Ασία θα μεταβούμε στα Πριγκηπόνησα. Θα επισκεφτούμε τη φημισμένη σχολή της Χάλκης, όπου θα περιηγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Παυσιπολύπησης, στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Κατόπιν θα επισκεφτούμε τη νήσο Πρίγκηπο, με έντονο Ελληνικό στοιχείο, όπου εδώ μπορείτε να περπατήσετε και ν΄ απολαύσετε το φαγητό σας σε μία από τις ταβέρνες του νησιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πόλη, όπου θα επισκεφτούμε την περίφημη Αιγυπτιακή αγορά. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος ή προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα μας αναχώρηση για την προαιρετική κρουαζιέρα μας στο Βόσπορο, θαυμάζοντας τις όμορφες ακτές του και τα περίφημα γιαλιά. Μετά την κρουαζιέρα μας θα έχουμε ξενάγηση στα αξιοθέατα της παλιάς παραμυθένιας πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος Τρίποδας των Δελφών (γνωστό για την Στάση του Νίκα) και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, το Γαλάζιο Τζαμί (Σουλτάν -Αχμέτ), την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του Χριστιανικού κόσμου. Επίσης θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού, το σπουδαίο Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο, την γέφυρα του Ατατούρκ. Τέλος, θα επισκεφτούμε την φημισμένη Σκεπαστή αγορά (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία αγορών. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα του Σουλτάνου, ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου)–ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. θα αναχωρήσουμε από την Πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις για Καβάλα με ενδιάμεση στάση. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση για Καλαμάτα. Άφιξη το βράδυ στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον.