από €190,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

ΚΥΘΝΟΣ 3 μέρες στις μαγευτικές Κυκλάδες

Created with Sketch. Kythnos, Kithnos, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

3 ημέρες | 17-19 Σεπτεμβρίου 2021

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

190€,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

3 μέρες στην μαγευτική Κύθνο από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 Η Κύθνος είναι ένα από τα ωραιότερα και ξακουστά νησιά των Κυκλάδων, κυρίως λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αττική. Η επίσκεψη σας στην Κύθνο είναι ιδανική για να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές, περιτριγυρισμένοι από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μαγευτικές... Περισσότερα

3 μέρες στην μαγευτική Κύθνο από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021
Η Κύθνος είναι ένα από τα ωραιότερα και ξακουστά νησιά των Κυκλάδων, κυρίως λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αττική. Η επίσκεψη σας στην Κύθνο είναι ιδανική για να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές, περιτριγυρισμένοι από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μαγευτικές παραλίες, πανέμορφα μέρη για εξερεύνηση, χωρίς να λείπει, φυσικά, η ζεστή ελληνική φιλοξενία. Θα σας γοητεύσουν τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες σκεπές, πανέμορφα ξενοδοχεία της Κύθνου, οι λευκοντυμένες και πολλές εκκλησίες, τα ιαματικά λουτρά, το μοναδικό πευκοδάσος της Παναγίας Κανάλας, που ξεχωρίζει ανάμεσα στο γυμνό τοπίο, καθώς και οι υπέροχες παραλίες Κύθνου!
Το νησί αυτό, ένας ανεξερεύνητος παράδεισος του Αιγαίου, σας προσκαλεί για να σας αποκαλύψει τη μαγεία του! Ετοιμάστε βαλίτσες και φύγαμε!

Τιμή συμμετοχής  :     
190  το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.
260  το άτομο σε μονόκλινο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πρίν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
– Οι παιδικές τιμές ισχύουν για παιδιά από 4-12 ετών, εφόσον μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, εκτός από τις εκδρομές που περιλαμβάνουν καράβι, όπου η παιδική έκπτωση ισχύει από 4-10 ετών.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και  αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Το φημισμένο άλσος του Κυπριανού.
 • Προσκύνημα στη Παναγία την Κανάλα προστάτιδα του νησιού!
 • Το σπήλαιο Καταφύκι.
 • Επίσκεψη στα "Λουτρά" τις ιαματικές πηγές του νησιού!
 • Τα γραφικά ταβερνάκια και οι φημισμένες παραλίες.
 • Η παραλία "Κολώνα".

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΑΥΡΙΟ – ΠΛΟΙΟ - ΚΥΘΝΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Νέδοντος 79 στις 08:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 09:00 π.μ. για Λαύριο, μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Πρώτη μας επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της άλλοτε κραταιάς Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (Compagnie Française des Mines du Laurium).
Κατόπιν αναχώρηση για Λαύριο. Η πόλη του Λαυρίου, κτισμένη εξ ολοκλήρου από την αρχή από το 1865, με βάση άρτιο ρυμοτομικό σχέδιο, κοσμείται με μεγάλες πλατείες, άλση, ελεύθερους χώρους και πλήθος σημαντικών νεοκλασικών κτηρίων. Χαρακτηριστικό είναι το πλήθος των φοινίκων που κοσμεί τις λεωφόρους, τις πλατείες και προπάντων το φημισμένο άλσος του Κυπριανού γνωστό στους γηγενείς ως "Περιβολάκια", τώρα ως "Φοινικόδασος". Αξιοθέατα είναι αρκετά νεοκλασικά κτήρια, όπως τα γραφεία της πρώτης μεταλλευτικής εταιρείας στο λιμάνι που σήμερα στεγάζουν το Δημαρχείο, το κτήριο του παλαιού Δημαρχείου (τώρα ΚΕΠ και Ιστορικό Αρχείο), το κτήριο του συλλόγου των Φιλομούσων (τώρα Πολιτιστικό Κέντρο), το κτήριο του παλαιού Α΄ Δημοτικού Σχολείου, το κτήριο της "Ευτέρπης" που στέγαζε την ομώνυμη Φιλαρμονική, η Ψαραγορά, καθώς και πολλά άλλα ιδιωτικά κτήρια. Αξιόλογοι είναι και οι ναοί της, καθώς και τα αναστυλωμένα ιστορικά βιομηχανικά κτήρια που σήμερα στεγάζουν κυρίως πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως το Μηχανουργείο και το Χυτήριο της Εταιρείας των Μεταλλουργείων Λαυρίου και φυσικά το Εδώ θα απολαύσουμε το ουζάκι μας με τους ανάλογους μεζέδες σ΄ ένα από τα τοπικά ουζερί. Την προτεινόμενη ώρα συγκέντρωση, επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. για το κύριο λιμάνι της Κύθνου, το Μέριχα. Άφιξη στο Μέριχα, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τα Λουτρά. Τα Λουτρά είναι παραδοσιακός οικισμός. Η περιοχή των Λουτρών κατοικείται από την αρχαιότητα λόγω ύπαρξης πόσιμου νερού αλλά και του φυσικού λιμανιού που διαθέτει. Από τα αρχαία χρόνια τα Λουτρά ήταν γνωστά για τις ιαματικές πηγές τους. Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών (των Αγίων Αναργύρων και του Κάκαβου) ξεκίνησε κατά τη βασιλεία του Όθωνα όταν διαπιστώθηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών και ξεκίνησε η κατασκευή του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών. Το αρχικό κτίριο του υδροθεραπευτηρίου ολοκληρώθηκε το 1857 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Christian Hansen και του βοηθού του Laurent, που ανέλαβε την εκτέλεση και λίγα χρόνια αργότερα κτίστηκε το διπλανό κεραμοσκεπές νεοκλασικό κτίριο με σχέδια του Ernest Ziller. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διαν/ση.

2η μέρα: ΛΟΥΤΡΑ - ΧΩΡΑ – ΔΡΥΟΠΙΔΑ – ΚΑΝΑΛΑ - ΛΟΥΤΡΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το νησί. Ξεκινάμε με τη Δρυοπίδα: με τα παραδοσιακά σπίτια με τιςκεραμοσκεπές, παλιές εκκλησίες και τις καμάρες οφείλει την ονομασία της στους Δρυόπτες, τους πρώτους κατοίκους του νησιού όπου και θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό και το Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε το σπήλαιο Καταφύκι. Πρόκειται για ένα υπόγειο χώρο σε υψόμετρο 190 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, ο οποίος αποτελείται από μεγάλο φυσικό σπήλαιο αλλά και τεχνητές στοές μεταλλείου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα σοκάκια του οικισμού.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία την Κανάλα –προστάτιδα του νησιού- έναν από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος της Κύθνου: σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και στη Σέριφο και για αυτό ονομάστηκε Παναγία της Κανάλας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της Κρητικής Σχολής. Περιήγηση στον οικισμό της Κανάλας και έπειτα αναχώρηση για την παραλία του Αγίου Δημητρίου για μπάνιο και φαγητό.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ξεκούρασης. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τη Χώρα ή Μεσαριά. Με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και την αυθεντική ατμόσφαιρα γοητεύει κάθε επισκέπτη. Μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, εκκλησίες και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα θαυμάσιο οικιστικό σύνολο. Εδώ μπορούμε να δειπνήσουμε σ΄ ένα από τα γραφικά ταβερνάκια της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΟΥΤΡΑ – ΜΕΡΙΧΑΣ – ΚΟΛΩΝΑ - ΛΑΥΡΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σήμερα, θ΄ απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μια από τις φημισμένες παραλίες του νησιού την Κολώνα. Αναχώρηση για το Μέριχα και με βάρκα θα μεταφερθούμε στην παραλία της Κολώνας. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για το λιμάνι του Μέριχα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. Μετά από δύο ώρες άφιξη στο Λαύριο. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Εισιτήρια πλοίου των επιβατών ΛΑΥΡΙΟ – ΚΥΘΝΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ σε οικονομική θέση.
 • Εισιτήρια πλοίου του πούλμαν ΛΑΥΡΙΟ – ΚΥΘΝΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΚΥΤΗΝΟΣ ΒΑΥ στην Κύθνο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.
 • Οι μετακινήσεις – περιηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Τα εισιτήρια της βάρκας Μέριχας – Κολώνα – Μέριχας
 • Αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας .
 • Έντυπα-Χάρτες.
 • Φ.Π.Α.
 • Ότι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους , φαγητά , ποτά, ο φόρος διαμονής, αχθοφορικά.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Kythnos, Kithnos, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €190,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν