από €25,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μεσολόγγι-Μονή Αγ.Συμεών-Αιτωλικό-Μουσείο Χαρακτικής Κατράκη

Created with Sketch. Μεσολόγγι, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 25 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

25,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Μεσολόγγι....στη δυτική Ελλάδα, ένας τόπος ιερός σάς καλωσορίζει στο κάλλος και τον πλούτο της λιμνοθάλασσάς του. Ακόμη και ο καλύτερος διευθυντής φωτογραφίας δεν θα μπορούσε να αναπαραγάγει το φως που κάνει τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου να φαντάζει χρυσή την ώρα της δύσης. Ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες, το Μεσολόγγι (mezzo laghi), μια... Περισσότερα

Μεσολόγγι….στη δυτική Ελλάδα, ένας τόπος ιερός σάς καλωσορίζει στο κάλλος και τον πλούτο της λιμνοθάλασσάς του.

Ακόμη και ο καλύτερος διευθυντής φωτογραφίας δεν θα μπορούσε να αναπαραγάγει το φως που κάνει τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου να φαντάζει χρυσή την ώρα της δύσης. Ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες, το Μεσολόγγι (mezzo laghi), μια πόλη επίπεδη, που αγαπούν οι ποδηλάτες, φιλική σε οικογένειες με παιδιά. Μια πόλη ηρώων, πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας Διονύσιο Σολωμό. Τα ιβάρια, οι γαΐτες – ψαρόβαρκες χωρίς καρίνα-, οι ψαροκαλύβες πάνω στους πασσάλους, το νησάκι της Κλείσοβας, η νησίδα του Αγίου Σώστη συνθέτουν στην περιοχή του Μεσολογγίου ένα γοητευτικό, κινηματογραφικό σκηνικό. Στη Δυτική Ελλάδα, το Μεσολόγγι μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά του.

Αναχωρήσεις: 13 Ιουνίου/ 4, 25 Ιουλίου/ 22 Αυγούστου / 12 Σεπτεμβρίου/ 3, 24 Οκτωβρίου.

Τιμή Συμμετοχής:
25,00€ κατ’άτομο

20,00€ παιδιά 4-12 ετών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
-Όλες οι τιμές είναι κατ’άτομο.
-Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Με την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 π.μ. στη Νέδοντος, (όπισθεν Notos Galleries). Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 07:00 π.μ. για το Μεσολόγγι με ενδιάμεση στάση καθ’οδόν,για ξεκούραση. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη.Το Μεσολόγγι πρωτοαναφέρεται στα κείμενα του Βενετού Παρούτα (Paruta) τον 16ο αιώνα, στα οποία περιγράφει την ναυμαχία του Λεπάντο. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από πειρατές και το όνομα προέρχεται από τις λέξεις “mezzo” και “langi”, σε ελεύθερη μετάφραση “εν τω μέσω των λιμνών”. Δικαίως πήρε αυτό το όνομα, καθώς αρχικά η πόλη χτίστηκε σε τρείς νησίδες, οι οποίες σταδιακά ενοποιήθηκαν. Ακόμα και σήμερα το Μεσολόγγι αποκαλείται “Νερένια πόλη”, καθώς περιβάλλεται από το σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, ενώ υπάρχουν ακόμα οι “πελάδες”, δηλαδή τα ξύλινα σπίτια που είναι φτιαγμένα στην επιφάνεια του νερού.Μια πόλη ηρώων, πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας Διονύσιο Σολωμό.Ακολουθεί επίσκεψη στη ιστορική μονή Αγ. Συμεών για προσκύνημα.Το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών, «τ’ Αη-Συμιού» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκεται στους πρόποδες του Αράκυνθου, σε απόσταση οκτώ περίπου χιλιομέτρων ανατολικά του Μεσολογγίου. Το μοναστήρι κτίστηκε το 1740 από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ταράσιο Τσούμαρη και αποτέλεσε τον τόπο όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ηρωικής Εξόδου στις 10 Απρίλη του 1826. Εις μνήμη των πεσόντων αγωνιστών έχει στηθεί κόντά στο μοναστήρι ένας μεγάλος λευκός σταυρός.Στη συνέχεια το μοναστήρι καταστράφηκε από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ και του Κιουταχή και ξαναχτίστηκε το 1836 από τον Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Αγγελέτο. Το 1973 ανακαινίστηκε με δαπάνες της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας. Αναχώρηση για το το Αιτωλικό  για γεύμα και ελεύθερο χρόνο. Η εκδρομή μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Κέντρο χαρακτικών τεχνών ‘Βάσω Κατράκη’.Το Μουσείο φιλοξενεί το σύνολο του έργου της Βάσως Κατράκη και αποτελείται από περίπου τετρακόσια έργα, πολλά χαρακτικά ανάτυπα και ένα μεγάλο μέρος από τις μήτρες (ξύλα και πέτρες) πάνω στα οποία χάραξε τα έργα της.Αναχώρηση για Καλαμάτα, με ενδιάμεση στάση.Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Δίοδια γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου - Ρίου.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μεσολόγγι, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €25,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν