από €15,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Νήσος Πρώτη- Παναγία Μυρτιδίωτισσα (Εορτή)- Γιάλοβα- Πύλος

Created with Sketch. Νήσος Πρώτη,Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη | 24 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

15,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Νήσος Πρώτη- Παναγία Μυρτιδίωτισσα (Εορτή)- Γιάλοβα- Πύλος "H Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Απέχει μόλις ένα μίλι από την ακτή και είναι άνυδρο και ακατοίκητο. Ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος με ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά. Στο νησί επίσης υπάρχει το... Περισσότερα

Νήσος Πρώτη- Παναγία Μυρτιδίωτισσα (Εορτή)- Γιάλοβα- Πύλος

“H Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Απέχει μόλις ένα μίλι από την ακτή και είναι άνυδρο και ακατοίκητο. Ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος με ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά. Στο νησί επίσης υπάρχει το μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία Γοργοπηγή που οικοδομήθηκε από 1984 και μετά. Tο παλαιό εκκλησάκι οικοδομήθηκε γύρω στο 1850 στα θεμέλια του αρχαίου ναού της θεάς Ευπλοίας Αρτέμιδος.Στην σημερινή μας εκδρομή θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στον εκκλησιασμό στην εορτή της Παναγίας Μυρτιδίωτισσας”

Aναχώρηση: 24 Σεπτεμβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 15,00 κατ΄άτομο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Εορτή Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας στο νησλι της Πρώτης.
  • Νησός Πρώτη ,με το μοναδικό κάλλος του.
  • Γραφικό Ψαροχώρι Μαραθούπολης.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:45 στην Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και αναχώρηση στις 07:00 για το γραφικό ψαροχώρι της Μαραθούπολης. Άφιξη στις 08:30 και άμεση επιβίβαση στο πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην νήσο Πρώτη.Το όνομα του νησιού αυτού οφείλεται στον θαλασσινό θεό Πρωτέα, γιο του Ποσειδώνα. Γι’αυτό και το νησί μοιάζει με κροκόδειλο: λόγω του θυμού του, ο θεός Πρωτέας έπαιρνε μορφή άγριου ζώου και γινόταν νησί – Νήσις Πρωτεύς.Το νησί της Πρώτης έχει σπουδαία αρχαιολογική σημασία. Εκεί σώζονται τα ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής με τείχος και κυκλοτερή πυργίσκο.Έπαιξε η Πρώτη σημαντικό ρόλο στο Πελοποννησιακό Πόλεμο για αρκετές νίκες στις μάχες μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών περί το 424 π.Χ. Άφιξη στο νησί της Πρώτης και επίσκεψη στο μοναστήρι της Γοργοπηγής. Βόρεια της αμμουδιάς Βουρλιά, βρίσκεται το ανδρώο μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου της Γοργοπηγής. Το όνομα του το πήρε από την ομώνυμη εικόνα του 1832 που βρέθηκε στα βράχια του νησιού το 1984 στο σημείο που σήμερα υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι. Η δίκλιτη εκκλησία του μοναστηριού είναι αφιερωμένη στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Στεφάνου και στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Εκκλησιασμός και επιστροφή στη Μαραθούπολη όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε μία από τις ταβέρνες του παραθαλάσσιου χωριού. Επόμενος σταθμός είναι η παραθαλάσσια Γιάλοβα όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας.
Συνεχίζουμε για την αρχοντική αμφιθεατρική πόλη της Πύλου.Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Πύλο όπου εορτάζει σήμερα.Επιστροφή στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η μεταφορά μας στη Νήσο Πρώτη (€ 10), φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.
  • Δεν περιλαμβάνεται το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Νήσος Πρώτη,Greece
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €15,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν