από €280,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

4 μέρες στην πεταλούδα του Αιγαίου, την Αστυπάλαια

Created with Sketch. Αστυπάλαια, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

4 ημέρες | 18-21 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

280,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

4ήμερη εκδρομή στην πεταλούδα του Αιγαίου, την Αστυπάλαια! Το νησί χωρίζεται στο Μέσα και στο Έξω νησί, με μία αμμουδερή λωρίδα, το Στενό, μήκους 100 μέτρων. Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα που τα ενώνει, η Αστυπάλαια θα ήταν δύο ξεχωριστά γειτονικά νησιά. Για εκείνους που φοβούνται τα… φίδια,... Περισσότερα

4ήμερη εκδρομή στην πεταλούδα του Αιγαίου, την Αστυπάλαια!

Το νησί χωρίζεται στο Μέσα και στο Έξω νησί, με μία αμμουδερή λωρίδα, το Στενό, μήκους 100 μέτρων. Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα που τα ενώνει, η Αστυπάλαια θα ήταν δύο ξεχωριστά γειτονικά νησιά.

Για εκείνους που φοβούνται τα… φίδια, να έχουν υπόψη τους πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν καθόλου φίδια, γιατί είναι πέρασμα των πελαργών που τα… εξολοθρεύουν.

Η Αστυπάλαια (ή Αστροπαλιά και Αστυπάλια) είναι νησί του Αιγαίου με 1.334 κατοίκους. Η Αστυπάλαια ανήκε στον Νομό Δωδεκανήσου, αλλά γεωγραφικά και πολιτισμικά βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Κατά μία άποψη, το νησί ονομάστηκε έτσι (άστυ + παλαιός) από τους Δωριείς κατοίκους του, οι οποίοι βρήκαν στην περιοχή ίχνη παλαιότερου οικισμού των Φοινίκων, κατά τους ισχυρισμούς αρχαιολόγων. Το νησί απέκτησε και άλλα ονόματα, όπως ″Πύρρα″ ( για το ερυθρό χρώμα της γής ), ″Πυλαία″, ″Θεών Τράπεζα″ και ″Ιχθυόεσσα″. Οι κάτοικοί της λέγονται Αστυπαλίτες ή Αστροπαλίτες.

Aναχώρηση: 18-21 Σεπτεμβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 280,00 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο
€ 370,00 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Η Αστυπάλαια (ή Αστροπαλιά και Αστυπάλια) είναι νησί του Αιγαίου με 1.334 κατοίκους. Η Αστυπάλαια ανήκε στον Νομό Δωδεκανήσου, αλλά γεωγραφικά και πολιτισμικά βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Κατά μία άποψη, το νησί ονομάστηκε έτσι (άστυ + παλαιός) από τους Δωριείς κατοίκους του, οι οποίοι βρήκαν στην περιοχή ίχνη παλαιότερου οικισμού των Φοινίκων, κατά τους ισχυρισμούς αρχαιολόγων. Το νησί απέκτησε και άλλα ονόματα, όπως ″Πύρρα″ ( για το ερυθρό χρώμα της γής ), ″Πυλαία″, ″Θεών Τράπεζα″ και ″Ιχθυόεσσα″. Οι κάτοικοί της λέγονται Αστυπαλίτες ή Αστροπαλίτες.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 11:45 π.μ. στην Νέδοντος 79 και αναχώρηση στις 12:00 μ.μ. για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο , αναχώρηση στις 17:00 μ.μ. για την «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» του Αιγαίου, την όμορφη Αστυπάλαια. Άφιξη στις 01:30 π.μ. στο λιμάνι του νησιού. Άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, PYLAIA RESORT & SPA, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΧΩΡΑ – ΛΙΒΑΔΙ – ΧΩΡΑ

Πρωινό και ώρα 9:00 π.μ. αναχώρηση για περιπλάνηση και ξενάγηση στη γραφική Χώρα του νησιού. Θα δούμε το βενετσιάνικο κάστρο των Γκουερίνι, τις δύο κατάλευκες εκκλησιές που είναι μέσα στο κάστρο, την Παναγία Ευαγγελίστρια και τον Άγιο Γεώργιο, στη συνέχεια θα πάμε στη Μεγάλη Παναγιά που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αυλή με το ασπρόμαυρο βοτσαλωτό δάπεδο, θα δούμε το μοναδικό στον κόσμο βρεφικό νεκροταφείο, τους 8 παραδοσιακούς ανεμόμυλους και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα πάμε στο Λιβάδι για μπάνιο και φαγητό. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Χώρα. Είναι μία εύφορη παραθαλάσσια κοιλάδα. Παράγει εξαιρετικής ποιότητας εσπεριδοειδή και λαχανικά και καταλήγει σε μία φανταστική παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και Το απόγευμα θα πάμε στη Χώρα για να συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας και να δούμε την Παναγία την Πορταϊτισσα, που είναι μια από τις ωραιότερες εκκλησίες των Δωδεκανήσων με το Εκκλησιαστικό Μουσείο και να απολαύουμε το ποτό μας αγναντεύοντας το Κάστρο, διαν/ση.

3η ημέρα: ΧΩΡΑ - ΜΛΛΤΕΖΑΝΑ –ΣΧΟΙΝΩΝΤΑΣ-ΧΩΡΑ

Πρωινό και περιήγηση στη Μαλτεζάνα. Στο βόρειο μέρος του νησιού υπάρχει ένα μεγάλο, φυσικό και ασφαλές λιμάνι που ονομάζεται ή Ανάληψη. Πιθανολογείται ότι πήρε το όνομά του από τους Μαλτέζους πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο. Τα σπίτια είναι διάσπαρτα μέσα στην καταπράσινη κοιλάδα που διαθέτει κήπους, αγρούς με λαχανικά και λουλούδια. Το χαρακτηριστικό της Ανάληψης είναι το λιμανάκι με τα ψαροκάϊκα που καθημερινά φέρνουν φρέσκο ψάρι. Συνεχίζουμε για τον Σχοινώντα. Ο γραφικός και ήρεμος όρμος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Μαλτεζάνας, σας προσφέρει μια αμμώδη, οργανωμένη παραλία που ικανοποιεί όσους θέλουν άνετη πρόσβαση, ρηχά νερά και εστιατόρια ακριβώς πάνω στο κύμα. Από το λιμανάκι της Μαλτεζάνας δεν έχετε παρά να κινηθείτε ανατολικά, να περάσετε τον μικρό λόφο που συναντάτε και αμέσως να βρεθείτε μπροστά στον μόλο του Σχοινώντα, διάσημο πια από τη διαφήμιση της Aegean Airlines! Θα δούμε τα Λουτρά Ταλαρρά, το μνημείο του Γάλλου Ναυάρχου Μπιγκόν και το ναό του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια απολαύστε το μπάνιο σας στο Στενό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

4η ημέρα: ΑΣΤΥΥΠΑΛΑΙΑ – ΠΛΟΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό ( LUNCH BOX ) και άμεση αναχώρηση στις 04:15 π.μ. για το λιμάνι του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο και
Άμεση αναχώρηση στις 05:15 π.μ. για ΠΕΙΡΑΙΑ. Άφιξη στον Πειραιά στις 15:00, άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • *Η μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.
  • *Ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών οικονομικής θέσης Πειραιάς-Αστυπάλαια–Πειραιάς με την BLUE STAR FERRIES.
  • *Ακτοπλοϊκά εισιτήρια του πούλμαν Πειραιάς-Αστυπάλαια–Πειραιάς με την BLUE STAR FERRIES.
  • *Τοπικό ξεναγό
  • *Τρείς (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο μοναδικό PYLAIA HOTEL RESORTY & SPA 4* αστέρων στη Χώρα σε δίκλινα, μονόκλινα, τρίκλινα δωμάτια.
  • *Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • *Έντυπα – Χάρτες.
  • *Φ.Π.Α.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, ο Φόρος Διαμονής, (πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο), φαγητά, ποτά, αχθοφορικά κ.α.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Αστυπάλαια, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €280,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν