από €600,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών, 8 ημέρες, Super Προσφορά!

0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

8 μέρες/31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου, 21-28 Αυγούστου, 11-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Daily Tour

Created with Sketch.

Τιμή από

600,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ  ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-MAYΡΟΒΟYNIO-ΑΛΒΑΝΙΑ  8 ΗΜΕΡΕΣ Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε -  Ζαντάρ - Τρογκίρ - Σπλίτ - Ντουμπρόβνικ - Μαυροβούνιο - Κότορ -  Μπούτβα - Άγιος Στέφανος - Δυρράχιο - Τίρανα. Αναχώρησεις: 31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου, 21-28 Αυγούστου, 11-18 Σεπτεμβρίου 2022. Τιμή συμμετοχής:... Περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

 ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-MAYΡΟΒΟYNIO-ΑΛΒΑΝΙΑ
 8 ΗΜΕΡΕΣ

Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λίμνες Πλίτβιτσε –
 Ζαντάρ – Τρογκίρ – Σπλίτ – Ντουμπρόβνικ – Μαυροβούνιο – Κότορ –
 Μπούτβα – Άγιος Στέφανος – Δυρράχιο – Τίρανα.

Αναχώρησεις: 31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου, 21-28 Αυγούστου, 11-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Τιμή συμμετοχής:
€ 600,00  το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.
€ 760,00  το άτομο σε μονόκλινο.
€ 500,00  παιδιά από 2 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

 Οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
- Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη μιας κλίνης.
- Στην ημιδιατροφή περιλαμβάνεται πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά, εκτός των πλοίων.
- Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, προκαταβάλλεται το 20%  του αντιτίμου της εκδρομής.
- Το γραφείο δεν ευθύνεται για τυχόν αύξηση ή διαφοροποίηση των τιμών. Σε περίπτωση αύξησης τιμών των ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών, φόρων αεροδρομίων, προσαύξηση καυσίμων, οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν.
- Οι τιμές των αεροπορικών & ακτοπλοϊκών ναύλων και φόρων αεροδρομίων έχουν υπολογιστεί με ημερομηνία   10/5/19 και άπτονται της αποκλειστικής ευθύνης των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών για την αναπροσαρμογή τους.
- Οι παιδικές τιμές ισχύουν εφόσον για παιδιά από 2-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς τους.
- Οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
- Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη μιας κλίνης.
- Στην ημιδιατροφή περιλαμβάνεται πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά, εκτός των πλοίων.
- Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, προκαταβάλλεται το 20%  του αντιτίμου της εκδρομής.
- Το γραφείο δεν ευθύνεται για τυχόν αύξηση ή διαφοροποίηση των τιμών. Σε περίπτωση αύξησης τιμών των ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών, φόρων αεροδρομίων, προσαύξηση καυσίμων, οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν.
- Οι τιμές των αεροπορικών & ακτοπλοϊκών ναύλων και φόρων αεροδρομίων έχουν υπολογιστεί με ημερομηνία   10/5/19 και άπτονται της αποκλειστικής ευθύνης των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών για την αναπροσαρμογή τους.
- Οι παιδικές τιμές ισχύουν εφόσον για παιδιά από 2-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς τους. 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα δηλαδή από Δυρράχιο πρώτα. 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά, που θα πραγματοποιηθούν.

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χλμ. 750.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) στις 05:45πμ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για την Θεσσαλονίκη μέσω Τρίπολης, Κόρινθου, Αθήνας. Άφιξη στην Νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη το βράδυ. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα Λαδάδικα ή στην πλατεία Άθωνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΚΟΠΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ χλμ. 640.

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το Βελιγράδι, μέσω Σκοπίων. Άφιξη στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, διατυπώσεις και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της FYROM, τα Σκόπια. Άφιξη και ξενάγηση στα Σκόπια. Στην περιήγηση της πόλης, θα δούμε την γέφυρα στον ποταμό Αξιό (Βαρδάρη), που διατρέχει την πόλη, το ονομαστό κάστρο Καλέ και το σπίτι της ρωμαιοκαθολικής μοναχής, Μητέρας Τερέζας, (γεννημένη το 1910, στα Σκόπια). Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης με τα ονομαστά Χάνια και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας μέσω Νίς, το Βελιγράδι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ χλμ. 400.

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στο Βελιγράδι. Θα δούμε την πλατεία της Δημοκρατίας, την Όπερα, το Δημαρχείο, την Βουλή της Χώρας, τον Πύργο Νέμποσα, που φυλακίστηκε και πέθανε ο Ρήγας Φεραίος, το άγαλμα του Νικητή και το πολεμικό μουσείο. Το μεσημέρι άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση του κοσμοπολίτικου Ζάγκρεμπ. Θα δούμε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της Χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τέλος, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ-ΖΑΝΤΑΡ-ΣΠΛΙΤ χλμ. 470.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ωραιότερη περιοχή της Κροατίας, τις λίμνες Πλίτβιτσε, ένα μνημείο της φύσης, που η Unesco το ανακήρυξε μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό πάρκο σε ένα φανταστικό τοπίο, όπου με το πλοιάριο και τα πόδια θα δούμε τις λίμνες, που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν 92 καταρράκτες σε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή των Δολομιτών. Αναχώρηση για το Σπλίτ, όπου κατά την διαδρομή μας, θα περάσουμε από την παραλιακή πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ, που ιδρύθηκε το 1396, σε μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Τέλος, αναχώρηση για την πόλη Σπλίτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ή ΝΕΟΥΜ) χλμ. 290.

Πρωινό και ξενάγηση στο δεύτερο σημαντικό λιμάνι της Κροατίας το Σπλίτ. Ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Εδώ, θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη, που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης. Στην συνέχεια, αναχώρηση για να επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Τρέμπινιε ή στο Νέουμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ή ΝΕΟΥΜ)-Ξενάγηση (κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης ή Νησί Λοκρούμ) ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ή ΝΕΟΥΜ).

Πρωινό και εν συνεχεία αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, το παλάτι του Βασιλιά, το Σπόνζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλάσιου -προστάτη της πόλης- με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς Μοναστηριακά συμπλέγματα, όπως το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Για το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης ή νησί Λοκρούμ διάρκειας 3 ωρών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΚΟΤΟΡ-ΜΠΟΥΤΒΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ /SVETI STEFAN) - ΤΙΡΑΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ χλμ. 300.

Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, στο Κότορ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο και θα περάσουμε απέναντι από το Μπόκα Κοτόρσκα, που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Τρύφωνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Λουκά, το μουσείο Ναυτικής ιστορίας Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα), την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς. Σύμφωνα με την μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτες και αγορές για να απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη. Επόμενη στάση στην περιοχή, που βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Στεφάνου (Sveti Stefan), κατοικία πολλών πλουσίων και καλλιτεχνών, για να το φωτογραφίσουμε πανοραμικά. Τέλος, μέσω συνόρων Murigan Skodra, Μπαρ πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φθάνουμε στα Τίρανα. Με την άφιξη, θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε την Παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο, την Μεγάλη και τη Μικρή Βουλή, το Πανεπιστήμιο, το Μαυσωλείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Δυρράχιο (αρχαία Επίδαμνος), που ιδρύθηκε το 627 π.Χ από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας και την πόλη, που αποπνέει ευρωπαϊκό άνεμο. Αργά το βράδυ φτάνουμε στο Δυρράχιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση. (Η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει στα Τίρανα.)

8η ημέρα: ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ χλμ 790.

Πρωινό και αναχώρηση για Καλαμάτα, μέσω Πάτρας, Κόρινθου, Τρίπολης. Άφιξη στο τελικό προορισμό μας, την Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις με τις καλύτερες αναμνήσεις & εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3-4αστέρων (1 Θεσσαλονίκη, 1 Βελιγράδι,1 Ζάγκεμπ, 2 Τρεμπίνε ή στο Νέουμ,1 στο Δυρράχιο ή Τίρανα).
  • Πρωινό (7) και ένα δείπνο (7) καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις από ελληνόφωνους ή Αγγλόφωνους ξεναγούς στο Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Ζαντάρ, Σπλίτ, Ντουμπρόβνικ, Κότορ-Μπούτβα, Δυρράχιο-Τίρανα.
  • Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Έντυπα - χάρτες
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια, επιπλέον φαγητά και τα ποτά στα γεύματα,
  • Δημοτικός τουριστικός φόρος, θεάματα και γενικά, όπου απαιτείται είσοδος. Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν