από €135,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Παραδοσιακή Ήπειρος,3 μέρες

Created with Sketch. Ήπειρος, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

3 ημέρες |24-26 Ιουνίου, 15-17 Ιουλίου, 5-7 Αυγούστου, 26-28 Αυγούστου & 9-11 Σεπτεμβρίου 2022. 

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

135,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

3 ημέρες στην Ήπειρο!! Γιάννενα-Μουσείο Βρέλλη-Σπήλαιο Περάματος-Νησάκι-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-Καλπάκι-Πηγές Βελά- Αωός ποταμός- Μονή Μολυβοσκέπαστη-Ιερός ναός Αγίων Αποστόλων-Κόνιτσα Παραδοσιακά χωριά και διαχρονικές γεύσεις . Πολιτισμός και φύση, δράση και ηρεμία. Μαζί θα γνωρίσουμε τα χίλια πρόσωπα της Ηπείρου. Γιάννενα-Μουσείο Βρέλλη-Σπήλαιο Περάματος-Νησάκι-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-Καλπάκι-Πηγές Βελά- Αωός ποταμός- Μονή Μολυβοσκέπαστη-Ιερός ναός Αγίων Αποστόλων-Κόνιτσα  Αναχωρήσεις εκδρομής... Περισσότερα

3 ημέρες στην Ήπειρο!!

Γιάννενα-Μουσείο Βρέλλη-Σπήλαιο Περάματος-Νησάκι-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-Καλπάκι-Πηγές Βελά- Αωός ποταμός- Μονή Μολυβοσκέπαστη-Ιερός ναός Αγίων Αποστόλων-Κόνιτσα

Παραδοσιακά χωριά και διαχρονικές γεύσεις . Πολιτισμός και φύση, δράση και ηρεμία. Μαζί θα γνωρίσουμε τα χίλια πρόσωπα της Ηπείρου.

Γιάννενα-Μουσείο Βρέλλη-Σπήλαιο Περάματος-Νησάκι-Ζαγοροχώρια-Κήποι-Μονοδένδρι-Χαράδρα Βίκου-Καλπάκι-Πηγές Βελά- Αωός ποταμός- Μονή Μολυβοσκέπαστη-Ιερός ναός Αγίων Αποστόλων-Κόνιτσα

 Αναχωρήσεις εκδρομής : 24-26 Ιουνίου, 15-17 Ιουλίου, 5-7 Αυγούστου, 26-28 Αυγούστου & 9-11 Σεπτεμβρίου 2022. 

Τιμή συμμετοχής:

€ 135 το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο.
€ 170 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 110 το παιδί από 4-12 ετών μαζί με τους γονείς.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πρίν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
– Οι παιδικές τιμές ισχύουν για παιδιά από 4-12 ετών, εφόσον μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, εκτός από τις εκδρομές που περιλαμβάνουν καράβι, όπου η παιδική έκπτωση ισχύει από 4-10 ετών.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και  αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Ήπειρος σημαίνει τόπος μαγικός! Απολαύστε το μεγαλείο της φύσης μέσα σε παραμυθένια τοπία κι ακολουθήστε τους δρόμους του νερού!
 • Τα Ιωάννινα,μια ζωντανή πόλη με πολλά πρόσωπα και ιστορία αιώνων, στις όχθες μιας ειδυλλιακής λίμνης.Μύθοι,κρυμμένοι στην ομίχλη που σκεπάζει τη λίμνη και το Νησί. Φτιαγμένοι από «υλικά» αληθινά, από πρόσωπα υπαρκτά: ο Αλή Πασάς, η κυρά Φροσύνη, η κυρά Βασιλική.
 • Σε αυτή τη γωνιά της Δυτικής Ελλάδας, θα συναντήσετε μύθους αποτυπωμένους στην ιστορία της πόλης: στο Κάστρο, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στις βυζαντινές μονές και στα μουσεία.
 • Στα Ζαγοροχώρια η ομορφιά δεν περιγράφεται με λόγια! Φύση, παράδοση, ποτάμια και πέτρινα γεφύρια, αρχοντικά σπίτια και ψηλά βουνά, προσκαλούν τον κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει έναν από τους ωραιότερους προορισμούς στην Ελλάδα!
 • Ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου, βρίσκεται χτισμένο το Μέτσοβο! Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και προσφέρει στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές, που δύσκολα θα συναντήσουν σε αντίστοιχους προορισμούς.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΚΗΠΟΙ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ)- ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ -ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:45 π.μ., στη Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries), επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια μέσω γέφυρας Χαρίλαου Τρικούπη μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Κατά την διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα νέα τμήματα της Ιονία Οδού, όπου καθιστούν το ταξίδι μας πιο άνετο και σύντομο. Πριν την άφιξη μας στα Ζαγοροχώρια, θα επισκεφθούμε το μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοξοειδή γεφύρια του Κοκκόρη και το Καλογερικό με την μοναδική ομορφιά τους στους Κήπους ή Μπάγια Ζαγορίου. Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει «λουτρό» και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες, που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό του Ζαγορίου, το γνωστό Μονοδένδρι. Εκεί, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για γνωριμία με την πανέμορφη λιμναία πόλη των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΚΟΝΙΤΣΑ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωινό. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο, απλώνεται μπροστά μαςεπιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Πολύ κοντά βρίσκεται η Μονή Βελλάς και οι πηγές Βελλά, επίσκεψη. Η υπέροχη Μονή Μολυβοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, είναι η επόμενη μας στάση, σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., η οποία σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων, από τον οποίο τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας περνούν ελάχιστα μέτρα. Από εκεί συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία είναι σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, που σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και το πέτρινο γεφύρι της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ-ΝΗΣΑΚΙ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το ρολόι στην κεντρική πλατεία, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν -σήμερα Εθνογραφικό μουσείο-, τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο, το Νησάκι. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στο γραφικό Μέτσοβο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το μουσείο Αφέρωφ Τοσίτσα, να περπατήσουμε στα καλντερίμια θαυμάζοντας την Μετσόβεια αρχιτεκτονική, να προσκυνήσουμε το θρησκευτικό κέντρο της πόλης, στο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, αλλά ν΄ απολαύσουμε και τα τοπικά εδέσματα, και γλυκίσματα. Τέλος, την προτεινόμενη ώρα θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν .
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Γιάννενα σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Διόδια Ρίο – Αντίρριο – Ρίο.
 • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός-συνοδός της εκδρομής.
 • Χάρτες–έντυπα.
 • Φ.Π.Α.
 • Ότι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Σπήλαιο Περάματος , ο φόρος διαμονής, φαγητά, αχθοφορικά, ποτά κ.α.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Ήπειρος, Greece
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €135,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν