από €340,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Θράκη – Ανατολική Μακεδονία, 6 μέρες

Created with Sketch. θρακη ανατολικη μακεδονια
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

6 ημέρες | 27 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Daily Tour

Created with Sketch.

Τιμή από

340,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

6 ημέρες Θράκη - Ανατολική Μακεδονία Θάσος - Καστανιές - Πομακοχώρια - Μονή Εικοσιφοινίσσης - Αμφίπολη - Οχυρά Ρούπελ - Μονή Σουμελά. Καβάλα - Κομοτηνή - Σουφλί - Διδυμότειχο - Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη - Αγία Λυδία - Δράμα - Θεσσαλονίκη - Σιδηρόκαστρο - Σέρρες - Μέτσοβο. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:... Περισσότερα

6 ημέρες

Θράκη – Ανατολική Μακεδονία

Θάσος – Καστανιές – Πομακοχώρια –
Μονή Εικοσιφοινίσσης – Αμφίπολη –
Οχυρά Ρούπελ – Μονή Σουμελά.

Καβάλα – Κομοτηνή – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αγία Λυδία – Δράμα – Θεσσαλονίκη –
Σιδηρόκαστρο – Σέρρες – Μέτσοβο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 27 ΑΥΓ – 1 ΣΕΠΤ 2024.

Τιμή συμμετοχής€ 340 το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.

                               € 450 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

                                310 παιδιά από 4-10 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο δωμάτιο. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων. Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Γνωριμία με τη Θράκη!
 • Άφιξη στη Θάσο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα!
 • Επίσκεψη στο Σουφλί με τα περίφημα μεταξωτά!
 • Περιήγηση της Θεσσαλονίκης και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης, όπως στον Λευκό Πύργο.
 • Στάση στην Αλεξανδρούπολη και το σήμα - κατατεθέν της πόλης, τον Φάρο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΒΑΛΑ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος 79 στις 05:45 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για την όμορφη Καβάλα, μέσω Ισθμού με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στη Καβάλα, περιήγηση της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ (ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ) - ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το πορθμείο της Κεραμωτής. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο για να μας μεταφέρει στην καταπράσινη Θάσο. Άφιξη στη Θάσο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα (στάση). Συνεχίζουμε το γύρο του νησιού περνώντας από όμορφα παραλιακά χωριουδάκια, όμορφες παραλίες και καταπράσινους λοφίσκους. Άφιξη στη πιο τουριστική και όμορφη παραλία του νησιού τη Χρυσή Αμμουδιά (στάση για μπάνιο και φαγητό). Κατόπιν αναχώρηση για τη πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα πάρουμε το πλοίο για Κεραμωτή. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, την Κομοτηνή. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα :ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΣΟΥΦΛΙ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ.

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το Διδυμότειχο, κάνοντας την βόλτα μας στο κέντρο και συζητώντας με τους φιλόξενους κατοίκους της. Συνεχίζουμε για τις Καστανιές, το βορειότερο ανατολικό σύνορο της Ελλάδας με τη Τουρκία και τις όχθες του ποταμού Άρδα, όπου κάθε χρόνο γίνεται το φημισμένο RIVER PARTY. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Ορεστιάδα, περιήγηση της πόλης. Φαγητό. Κατόπιν, αναχώρηση για το Σουφλί με τα περίφημα μεταξωτά. Συνεχίζουμε για την ακριτική πρωτεύουσα, την Αλεξανδρούπολη. Περιήγηση της πόλης, στάση για καφέ και περίπατο στην παραλιακή οδό θαυμάζοντας το σήμα κατατεθέν της πόλης το Φάρο κ.α Κατόπιν αναχώρηση για Ξάνθη. Άφιξη στη Ξάνθη, στο διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βραδινός περίπατος στην Παλιά πόλη, χρόνος ελεύθερος και προαιρετικό δείπνο σε μία από τις ταβέρνες της Παλιάς Πόλης. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΞΑΝΘΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ (ΕΧΙΝΟΣ) - ΦΙΛΙΠΠΟΙ - ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ - ΔΡΑΜΑ - ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Μετά το πρωινό, άμεση αναχώρηση για τα χωριά των καπνών και των Πομάκων της Ξάνθης, τα Πομακοχώρια. Εκεί, θα επισκεφτούμε τον Εχίνο, στάση για καφέ και ξεκούραση. Κατόπιν αναχώρηση. Θα περάσουμε έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και θα καταλήξουμε στον τόπο, όπου μαρτύρησε η πρώτη χριστιανή της Ευρώπης Αγία Λυδία. Στάση, προσκύνημα και άμεση αναχώρηση για την Δράμα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Φαλακρό. Στάση στο πανέμορφο και πάντα δροσερό πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τα τρεχούμενα νερά. Στάση για φαγητό και ξεκούραση. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Μονή Εικοσιφοινίσσης, στο Παγγαίο όρος, που φημίζεται για τα σημαντικά κειμήλια και χειρόγραφα. Επίσκεψη-προσκύνημα. Κατόπιν αναχώρηση για την πολυσυζητημένη Αμφίπολη. Επίσκεψη στο μουσείο και στο Λέοντα της Αμφίπολης κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (περιήγηση)-ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΣΕΡΡΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για περιήγηση της Θεσσαλονίκης. Θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης, το Λευκό Πύργο, το Άγιο Δημήτριο με τις κατακόμβες, τη Ροτόντα, το Επταπύργιο κ.α. Συνεχίζουμε για τα ιστορικά Οχυρά Ρούπελ (επίσκεψη-ξενάγηση). Μετά το πέρας της επίσκεψης, θα περάσουμε από Σιδηρόκαστρο και τέλος θα καταλήξουμε στον Άγιο Ιωάννη με τα πλατύφυλλα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά του. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε τις Σέρρες και συνεχίζουμε για τη Θεσσαλονίκη. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Μετά το πρωινό, άμεση αναχώρηση για το κέντρο του Ποντιακού αλλά και Ελληνικού πληθυσμού, τη Μονή Σουμελάς. Επίσκεψη-προσκύνημα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Μέτσοβο, στάση. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για Καλαμάτα μέσω γέφυρας Χαρίλαου Τρικούπη Ρίου-Αντιρρίου μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ γεμάτοι ευχάριστες ταξιδιωτικές αναμνήσεις και έτοιμοι για νέες εξορμήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 αστέρων σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό μπουφέ.
 • Ξενάγηση στην Αμφίπολη.
 • Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη.
 • Εισιτήρια πλοίου Κεραμωτή - Θάσος - Κεραμωτή.
 • Διόδια.
 • Αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Χάρτες-Έντυπα.
 • Φ.Π.Α.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους,
 • ο φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου στα ξενοδοχεία), φαγητά, αχθοφορικά.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. θρακη ανατολικη μακεδονια
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €340,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν