από €790,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Βαρκελώνη,5 μέρες με Aegean airlines

Created with Sketch. Βαρκελώνη,Ισπανία
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

5μέρες | 15-19 Ιουνίου 2023 | 3-7 Οκτωβρίου 2023

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

790,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Βαρκελώνη 5  μέρες. Αναχωρήσεις : 15 – 19 Ιουνίου 2023 & 3 – 7 Οκτωβρίου 2023 Η Βαρκελώνη φημίζεται για τα αρχιτεκτονήματα του Αντόνιο Γκαουντί με τα χαρακτηριστικά τους σχέδια. Η Βαρκελώνη βρίσκεται τοποθετημένη σε μία προνομιακή θέση της Ιβηρικής χερσονήσσου, στα βορειοανατολικά της χώρας και στα παράλια της Μεσογείου.... Περισσότερα

Βαρκελώνη 5  μέρες.

Αναχωρήσεις :
15 – 19 Ιουνίου 2023 & 3 – 7 Οκτωβρίου 2023

Η Βαρκελώνη φημίζεται για τα αρχιτεκτονήματα του Αντόνιο Γκαουντί με τα χαρακτηριστικά τους σχέδια.

Η Βαρκελώνη βρίσκεται τοποθετημένη σε μία προνομιακή θέση της Ιβηρικής χερσονήσσου, στα βορειοανατολικά της χώρας και στα παράλια της Μεσογείου. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας τόσο σε μέγεθος όσο και σε πληθυσμό.

Γνώρισε ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη κυρίως μετά τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992.Η πόλη είναι πολύπλευρη και για να την γνωρίσετε θα ανακατέψετε την παλιά πόλη με την καινούρια, τη ρωμαϊκή με την μεσαιωνική, την πόλη των τεχνών, με την πόλη της τεχνολογίας. Θα ταξιδέψετε ανάμεσα στη συνοικία των μουσείων, την κινέζικη συνοικία, την πιο “κακή” του παρελθόντος, την γειτονιά των ψαράδων, το λιμάνι και το ολυμπιακό χωριό.Η εξερεύνηση της Βαρκελώνης είναι θέμα διάθεσης για περιπέτειες του νου και της όρασης, μα πάνω απ΄ όλα είναι η εξυπνάδα να συνδυάσεις περιπάτους και Μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Βαρκελώνη (Barcelona) είναι πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της κοινότητας (comunitat) της Καταλωνίας. Η πόλη έχει μακρά ιστορία. Η σημερινή πόλη ιδρύθηκε κατά τον πρώτο αιώνα στην θέση του παλαιοϊβηρικού Μπάρκενο και ονομάστηκε από τους ρωμαίους Colonia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino. Κατά τον 2ο αιώνα χτίστηκαν τείχη και η πόλη άρχισε να μεγαλώνει ως τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας που είχε όμως πρωτεύουσα την Tarraco, σημερινή Ταραγόνα.

Το 415 πέρασε στα χέρια των Βησιγότθων και μετά από αυτούς στα χέρια των Φράγκων του Καρλομάγνου. Κατά το 985 κατακτήθηκε από τους Άραβες για να ελευθερωθεί σύντομα από τον κόμη Borrell II το 988, οπότε και ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη κομητεία.

Το 1137 ο κόμης Ramon Berenguer IV παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Αραγωνίας (με πρωτεύουσα την Θαραγόθα). Το 1228 κατακτήθηκαν οι Βαλεαρίδες, το 1232 η Βαλένθια, το 1282 η Σικελία και το 1311 για μια μικρή περίοδο το δουκάτο της Αθήνας (κατά την εποχή της λατινοκρατίας μετά την πτώση της Πόλης το 1204).

Κατά τον 15ο αιώνα η πόλη ήταν στην μεγαλύτερη ακμή της και από αυτήν την εποχή έχουν μείνει και πολλά σημαντικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός και άλλα στο σημερινό μπαρι γκοτικ (γοτθική γειτονιά). Κατά τον πόλεμο της διαδοχής το 1705-1714 καταλύθηκε η αυτονομία της Καταλωνίας από γαλλο-καστιλλιάνικες δυνάμεις. Έκτοτε η Καταλωνία και η Βαρκελώνη ανήκουν στην Ισπανία. Η αναγέννηση της πόλης ξεκίνησε κατά το 1850 με την γρήγορη εκβιομηχάνιση της. Κατά το 1900 η πόλη είχε ισχυρή αστική τάξη εμπόρων και βιομηχάνων που επέτρεψε την ανάπτυξη των τεχνών και της αρχιτεκτονικής. Σημαντικό παράδειγμα, τα κτίρια του Αντόνι Γκαουντί.

Το 1929 η πόλη έφτασε το 1.000.000 πληθυσμό. Τον ίδιο χρόνο φιλοξένησε την Διεθνή Έκθεση, ένα πολύ σημαντικό γεγονός της εποχής, για το οποίο δημιουργήθηκαν πολλοί ειδικοί εκθεσιακοί χώροι και ένα «ισπανικό χωριό» στον λόφο του Μοντζουικ. Το 1992 η Βαρκελώνη φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τα περισσότερα γήπεδα επίσης στον χώρο του Μοντζουικ. Οι αγώνες ήταν μεγάλη επιτυχία για την πόλη που μεταμορφώθηκε, αφήνοντας το στυλ της παρηκμασμένης βιομηχανικής πόλης. Κατά τον Ισπανικό εμφύλιο η πόλη αποτέλεσε προπύργιο των Δημοκρατικών και ιδιαίτερα της αναρχικής συνιστώσας. Μέχρι και σήμερα, η CNT-FAI, αναρχοσυνδικαλιστική ομοσπονδία, έχει δύναμη στην πόλη.

Σήμερα η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για τουρισμό του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη και διαθέτει καλή ποιότητα ζωής. Πλούσια πολιτιστική ζωή (παιδιά της πόλης είναι ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Χουάν Μιρό, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσσο), μεσογειακό κλίμα, πολύ καλές ευκαιρίες διασκέδασης (πολλά μπαρ, καλά κλαμπ) και ψυχαγωγίας (μερικά πολύ καλά μουσεία όπως το MNAC και MACBA) και καλές θέσεις εργασίας. Το 1992, η καταλονική πρωτεύουσα διοργάνωσε την 25η θερινή Ολυμπιάδα

Τιμή ανά άτομο : Δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο. Μονόκλινο δωμάτιο. Παιδί από 2 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο. Παρατηρήσεις
15-19 Ιουνίου 2023 € 900 € 1220  

€ 820

 

+Φόροι αεροδρομίων € 100
3-7 Οκτωβρίου 2023 € 790 € 920 € 720

 

+Φόροι αεροδρομίων € 100
Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Η Βαρκελώνη στην Ισπανία είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία, πάρκα, ορόσημα του Αντόνι Γκαουντί και άλλα αξιοθέατα.
 • Το απόλυτο νούμερο 1 αξιοθέατο στη Βαρκελώνη στην Ισπανία είναι η Sagrada Familia.
 • Η Las Ramblas είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Βαρκελώνης με τους πάγκους με λουλούδια, τα πλατάνια, τους μουσικούς του δρόμου και τα ζωντανά αγάλματα - καλλιτέχνες.
 • Το Barri Gòtic είναι η γοτθική συνοικία στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης, με τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης και διάσημες πλατείες όπως η Plaça Reial και η Plaça Sant Jaume. Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά δρομάκια στο ιστορικό κέντρο της πόλης κοντά στο Rambas.
 • Το Mercat de la Boqueria, ή το Mercat de Sant Josep, είναι η πολύχρωμη αγορά προϊόντων στη Ramblas. Η αγορά Boqueria είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας καταλανικές γεύσεις και μυρωδιές.
 • Το Montjuïc είναι το πιο διάσημο βουνό της πόλης με δεκάδες αξιοθέατα, όπως το Palau Nacional, το Ίδρυμα Joan Miró, το Poble Espanyol, το Ολυμπιακό Στάδιο, το τελεφερίκ και το μαγικό σιντριβάνι «Font Magica» με το σιντριβάνι του νερού και του φωτός.
 • Στην κορυφή του βουνού Montjuïc βρίσκεται το Castell de Montjuïc, το φρούριο του 18ου αιώνα με μια βάναυση ιστορία. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην κορυφή είναι με το Telefèric de Montjuïc, το τελεφερίκ προς το κάστρο όπου θα απολαύσετε μια από τις πιο όμορφες απόψεις της Βαρκελώνης.
 • Το Casa Batlló είναι ένα κτήριο με διαμερίσματα σχεδιασμένα από τον Antoni Gaudí, πλήρως στο στυλ του καταλανικού μοντερνισμού. Τα σχήματα του σπιτιού βασίζονται στον θρύλο του Γιώργου και του δράκου. Θα εκπλαγείτε με τις πολλές όμορφες λεπτομέρειες, τα χρώματα και τα μωσαϊκά.
 • Το καλύτερο μακράν πάρκο είναι το περίφημο Park Güell. Είναι το πάρκο του Γκαουντί με τη σαλαμάνδρα και τα μωσαϊκά παγκάκια.
 • Η Plaça de Catalunya είναι η μεγαλύτερη κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και συνδέει την παλιά πόλη με την περιοχή Eixample.
 • Η Plaça Reial είναι μια πλατεία στη γοτθική συνοικία και μια από τις πιο πολυσύχναστες και διασκεδαστικές πλατείες στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης. Η διάσημη Plaça Reial βρίσκεται ακριβώς κατά μήκος του δημοφιλούς δρόμου Ramblas. Το 1848 ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Francesc Daniel Milona να χτίσει αυτή την πλατεία από την πόλη της Βαρκελώνης. Οι πολλές βεράντες, το κεντρικό σιντριβάνι, η γκαλερί με τις καμάρες και οι επιβλητικοί φοίνικες δίνουν στην πλατεία χωρίς αυτοκίνητα μια τυπική ισπανική ατμόσφαιρα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας, στις 02:15 π.μ. επιβίβαση στο πούλμαν, άμεση αναχώρηση στις 02:30 π.μ. για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά θα έχουμε την ξενάγηση της πόλης.
Η ξενάγηση αρχίζει με μια επίσκεψη στο Ισπανικό χωριό με τα γραφικά σοκάκια, που δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση του 1929. Συνεχίζεται σε ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Gaudi, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), και την Μητρόπολη, που δεσπόζει στο κέντρο της παλιάς συνοικίας Μπάριο Γκότικο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού από τον λόφο Μόντζουικ. Και τέλος, θα επισκεφθούμε το Ολυμπιακό χωριό και το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το 1992. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να τον αξιοποιήσετε, όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ημέρα ελεύθερη ή ΠΡΟΑΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΦΙΓΚΕΡΕΣ - ΧΙΡΟΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη ή αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στην σουρεαλιστική ατμόσφαιρα, που εκπνέουν τα έργα του απ’ τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας έως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Περιπλανηθείτε επίσης στην πανέμορφη Girona, μια από τις σπουδαιότερες ιστορικές πόλεις της Καταλονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα προτείνουμε έναν περίπατο στην πολυδιαφημισμένη Rablas με τα πολλά καταστήματα και τους υπαίθριους πωλητές. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ημέρα ελεύθερη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Κάντε την βόλτα σας στο λόφο Ντιμπιντάμπο και απολαύστε μια ακόμα πανοραμική θέα της πόλης. Επισκεφθείτε το πιο διάσημο πάρκο της Βαρκελώνης, Πάρκο Γκουέλ, που φέρει επίσης την υπογραφή του γνωστού Καταλανού αρχιτέκτονα Gaudi και χαλαρώστε απολαμβάνοντας τα εντυπωσιακά δημιουργήματα του. Περπατήστε στο Ολυμπιακό χωριό και απολαύστε τον καφέ σας στις πιο πολυσύχναστες καφετέριες της πόλης. Επίσης επισκεφτείτε το ενυδρείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μαγεία του θαλάσσιου βασιλείου. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 08:30 π.μ. και πτήση για Αθήνα στις 11:25 π.μ. Άφιξη στις 15:15 μ.μ. και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα στις 20:00 μ.μ. περίπου.

Οι πτήσεις με την Aegean Αirlines :

15-16/6/2023
15/06/2023 Αθήνα-Βαρκελώνη πτήση Α3-710 08:25-10:35.
19/06/2023 Βαρκελώνη-Αθήνα πτήση Α3-711 11:25-15:15.

03-07/10/2023
03/10/2023 Αθήνα-Βαρκελώνη πτήση Α3-710 08:25-10:35.
07/10/2023 Βαρκελώνη-Αθήνα πτήση Α3-711 11:25-15:15.

Όροι Συμμετοχής

1.Η άνω τιμή βασίζεται στην ελάχιστη συμμετοχή των 25 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσει την εκδρομή.
2.Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από τρείς ενήλικες.
3.Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της εκδρομής, εάν το κρίνει απαραίτητο για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.
4.Οι ανωτέρω τιμές έχουν υπολογισθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των ανωτέρω υπηρεσιών, που ισχύουν κατά την ημερομηνία κοστολόγησης της συγκεκριμένης εκδρομής και υπόκεινται σε αλλαγή, σε περίπτωση αύξησης φόρων αεροδρομίων, αύξησης αεροπορικού ναύλου, επιβάρυνσης καυσίμων, πρόσθετης ταξιδιωτικής ασφάλειας, αύξησης εισόδων αρχαιολογικών χώρων και διαφοροποίησης νομισματικής ισοτιμίας (04-02-2023) για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουμε. Οι παραπάνω λόγοι δεν αποτελούν αιτία για την ακύρωση της εκδρομής χωρίς τις σχετικές επιβαρύνσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά Καλαμάτα - Ελ.Βενιζέλος – Καλαμάτα με πολυτελές,κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρκελώνη - Αθήνα με την αεροπορική εταιρεία Aegean Αirlines.
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην Βαρκελώνη.
 • Πρωινό μπουφέ ( 4 σύνολο).
 • Περιήγηση πόλης με ελληνόφωνα ξεναγό.
 • Υπηρεσίες αρχηγού/ ξεναγού.
 • Έντυπα – χάρτες.
 • ΦΠΑ.
 • Φόροι αεροδρομίων (€ 150).
 • Προαιρετική εκδρομή στην Φιγκέρας - Χιρόνα με ελληνόφωνα ξεναγό.
 • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Βαρκελώνη,Ισπανία
Created with Sketch.
από €790,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν