από €350,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Βουλγαρια | Μπάνσκο-Μονή Ρίλλας-Σόφια-Φιλιππούπολη-Θεσσαλονίκη,5 μέρες

Created with Sketch. Σόφια, Bulgaria
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

5 μέρες | 26-30 Οκτωβρίου 2022

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

350,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ελληνοβουλγαρικά σύνορα - Σαντάνσκι - Μονή Ρίλλας – Μπάνσκο -  Σόφια - Φιλιππούπολη – Οχυρά Ρούπελ - Θεσσαλονίκη Διάρκεια εκδρομής:   26-30 Οκτωβρίου 2022 Τιµή κατ’ άτοµο: € 350  σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. € 440  σε μονόκλινο δωμάτιο. € 300  παιδί από 4-10 ετών... Περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ελληνοβουλγαρικά σύνορα – Σαντάνσκι – Μονή Ρίλλας – Μπάνσκο –  Σόφια – Φιλιππούπολη – Οχυρά Ρούπελ – Θεσσαλονίκη

Διάρκεια εκδρομής:   26-30 Οκτωβρίου 2022

Τιµή κατ’ άτοµο:
€ 350 
σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
€ 440  σε μονόκλινο δωμάτιο.
300  παιδί από 4-10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί µε τους γονείς.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Σόφια, η πρωτεύουσα της χώρας, όπου εδώ κτυπά η καρδιά της Βουλγαρίας.
 • Η μονή της Ρίλλας, το μοναστήρι της Βουλγαρίας" όπως αποκαλείται που το υποδέχεται πάνω από 80000 επισκέπτες τον χρόνο.
 • Η Φιλιππούπολη, πόλη γεμάτη με ελληνικό στοιχείο,που πήρε την ονομασία της από τον Βασιλιά Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 • Μπάνσκο: Το λευκό διαμάντι στους πρόποδες του όρους Πιρίν!
 • Κρυστάλλινες λίμνες, κωνοφόρα δάση και οι κορυφές της οροσειράς Πιρίν περιβάλλουν την μικρή πόλη του Μπάνσκο εδώ και 10 αιώνες, από τότε που ο θρύλος θέλει τις στρατιές του Σαμουήλ να ιδρύουν τον οικισμό.
 • Το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο.
 • Σαντάνσκι: Το παραθεριστικό κέντρο στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα!
 • Θεσσαλονίκη, η νύμψη του Θερμαικού κόλπου και η πόλη με τα χίλια χρώματα !

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
Ημέρα 1η: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΣΘΜΟΣ - ΣΥΝΟΡΑ (ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ) - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη Νέδοντος, όπισθεν Notos Galleries στις 05:45 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (αστυνομικός και τελωνιακο' ς ε'λεγχος) μ΄ ενδια'μεσες στα' σεις για καφέ – φαγητό και ξεκούραση. Μετά τη διέλευση των συνόρων, αναχώρηση για Σαντάνσκι. Άφιξη στο Σαντάνσκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΠΑΝΣΚΟ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ ( ξενάγηση)

Μετά το πρωινό, γνωριμία με την λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΣΚΙ. Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομά της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Θα δούμε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών που είναι δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για το φημισμένο τα τελευταία χρόνια για το χειμερινό τουρισμό, το Μπάνσκο. Το Μπάνσκο είναι μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού. Μετά από την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ τζαζ στην πόλη, το Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον. Επίσκεψη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστήρι και ιστορικό μουσείο της ΡΙΛΛΑ. Θα δούμε το ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την ΣΟΦΙΑ. Εκεί θα ξεναγηθούμε την Σόφια. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του ALEXANDER NEVSKI, τη Βυζαντινή εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : ΣΟΦΙΑ (Ξενάγηση ) - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΦΙΑ

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το μνημείο με τις καμπάνες στο όρος Βίτοσα. Επίσκεψη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (Πλόβντιβ). Η Φιλιππούπολη είναι πόλη της Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Έχει πληθυσμό 376.785 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Σεπτεμβρίου του 2004 και είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Σόφια. Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (π. Έβρος) και συνδέεται με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας (127 χιλιομέτρων) με τη Σόφια. Ο πληθυσμός της είναι κατεξοχήν Βουλγαρικός αλλά ζουν και μειονοτικοί πληθυσμοί Τσιγγάνων, Ελλήνων, Τούρκων, Εβραίων και Αρμενίων. Θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ και την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή αργά το απόγευμα στη ΣΟΦΙΑ. Δείπνο στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ -ΣΥΝΟΡΑ (ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ)-ΣΕΡΡΕΣ (ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ( Αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος. Μετά τον έλεγχο αναχώρηση και επίσκεψη, λόγω των εορταστικών ημερών της 28ης Οκτωβρίου, στα Οχυρά Ρούπελ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή των Σερρών, Αι Γιάννη, όπου θα γευματίσουμε. Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (χρόνος ελεύθερος) - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Εκδροµές – περιηγήσεις µε πολυτελή υπερυψωµένα κλιµατιζόµενα πούλµαν.
 • Μία διαν/ση στο Σαντάνσκι στο HOTEL SPARTAK 4 αστέρων.
 • ∆ύο διαν/σεις στη Σόφια στο HOTEL RAMANDA PRINCES 4 αστέρων.
 • Μία διαν/ση στην Θεσσαλονίκη στο HOTEL HOLIDAY INN 4 αστέρων.
 • Πρωινό καθηµερινά στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα ( 4 πρωινά).
 • Ηµιδιατροφή στην Βουλγαρία.
 • Ελληνόφωνας ξεναγός από τα σύνορα, σύµφωνα µε το πρόγραµµα.
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Έντυπα-χάρτες
 • Εισόδους µουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήµατα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό ή προτεινόµενο, o φόρος διαμονής.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Σόφια, Bulgaria
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €350,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν