από €380,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Βουλγαρία, 5 μέρες 25η Μαρτίου

Created with Sketch. Σόφια, Bulgaria
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

5 ημέρες | 21-25 Μαρτίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Daily Tour

Created with Sketch.

Τιμή από

380,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ευαγγελισμός - Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821  Σαντάνσκι - Μονή Ρίλλας - Μπάνσκο - Σόφια - Φιλιππούπολη - Θεσσαλονίκη 21-25 Μαρτίου 2024   Τιµή κατ' άτοµο: € 380 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωµάτιο. € 470  σε μονόκλινο δωµάτιο. Περισσότερα

5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ευαγγελισμός – Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

 Σαντάνσκι – Μονή Ρίλλας – Μπάνσκο –
Σόφια – Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη


21-25 Μαρτίου 2024

 

Τιµή κατ’ άτοµο:
€ 380 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωµάτιο.
€ 470  σε μονόκλινο δωµάτιο.

Λιγότερα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
Ημέρα 1η: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΣΘΜΟΣ – ΣΥΝΟΡΑ (ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ) - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΧΛΜ. 880

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05:40 π.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμε-ση αναχώρηση στις 06:00 π.μ. για Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ( αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος ) μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – φαγητό και ξεκού-ραση. Μετά τη διέλευση των συνόρων, αναχώρηση για Σαντάνσκι. Άφιξη στο Σαντάσκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΠΑΝΣΚΟ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ ( ξενάγηση )ΧΛΜ. 400

Μετά το πρωινό, γνωριμία με την λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΣΚΙ. Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομά της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Θα δούμε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών που είναι δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για το φημισμένο τα τελευταία χρόνια για το χειμερινό τουρισμό, το Μπάνσκο. Το Μπάνσκο είναι μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού. Μετά από την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ τζαζ στην πόλη, το Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον. Επίσκεψη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστήρι και ιστορικό μουσείο της ΡΙΛΛΑ. Θα δούμε το ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την ΣΟΦΙΑ. Εκεί θα ξεναγηθούμε την Σόφια. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του ALEXANDER NEVSKI, τη Βυζαντινή εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ ΧΛΜ. 350

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (Πλόβντιβ). Η Φιλιππούπολη είναι πόλη της Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας ). Έχει πληθυσμό 376.785 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Σεπτεμβρίου του 2004 και είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Σόφια. Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (π. Έβρος) και συνδέεται με αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας (127 χιλιομέτρων) με τη Σόφια. Ο πληθυσμός της είναι κατεξοχήν Βουλγαρικός αλλά ζουν και μειονοτικοί πληθυσμοί Τσιγγάνων, Ελλήνων, Τούρκων, Εβραίων και Αρμενίων. Θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ και την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή αργά το απόγευμα στη ΣΟΦΙΑ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: ΣΟΦΙΑ – ΣΥΝΟΡΑ ( ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ) – ΣΕΡΡΕΣ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΛΜ. 350

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Πετρίτσι στάση για ξεκούραση και ψώνια. Συνεχίζουμε για συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (Αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος). Μετά τον έλεγχο αναχώρηση για Σέρρες. Στάση για φαγητό. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, προσκύνημα στον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΧΛΜ. 700

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Καλαμάτα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Μία διαν/ση στο Σαντάνσκι (hotel SPARTAK) 4 αστέρων
 • Δύο διαν/σεις στη Σόφια (hotel RAMADA) 4 αστέρων σε δωμάτια.
 • Μία διαν/ση στην Θεσσαλονίκη 3 αστέρων
 • Πρωινό καθημερινά στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα (4 πρωινά).
 • Ημιδιατροφή στην Βουλγαρία (Σαντάνσκι 1 δείπνο. Σόφια 2 δείπνα)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός από τα σύνορα, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έντυπα-χάρτες
 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, φόρος διαμονής του ξενοδοχείου στην Ελλάδα, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Σόφια, Bulgaria
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν