από €15,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Κάστρο Ανδρούσας-Βυζαντινή Μονή Σαμαρίνας-Αρχαία Μεσσήνη-Μαυρομάτι-Ανδρομονάστηρο-Βασιλάδα(Γευσιγνωσία Κρασιού)

Created with Sketch. Αρχαία Μεσσήνη, Greece
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

Μονοήμερη / 5 Ιουλίου/ 9 Αυγούστου/ 6,27 Σεπτεμβρίου/ 11 Οκτωβρίου

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

15,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

"Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή... Περισσότερα

“Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό αυτό περιβάλλον συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, με τον δεσπόζοντα γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης, όπου η ακρόπολη, και την χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη.
Ο Βυζαντινός Ναός της Σαμαρίνας, κτίσμα του τέλους του 12ου μ.Χ. αιώνος, είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο, τη Ζωοδόχο Πηγή ( Santa Marie ), που τελικά στο στόμα του λαού και χάριν ευφωνίας έγινε Σία, έπειτα Σιαμαρία και τέλος Σαμαρίνα. Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στην οσία Μαρία την Αιγυπτία. Από φέτος θα τελείται την Ε’ Κυριακή της Αγίας Τεσσαρακοστής ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία στην μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγπτίας στην ιστορική και Βυζαντινή Μονή της Σαμαρίνας.

Aναχωρήσεις: 20 Ιουνίου, 4 Ιουλίου,  8 Αυγούστου, 5 & 26 Σεπτεμβρίου, 10 Οκτωβρίου

Τιμή συμμετοχής:
€ 15,00 κατ΄άτομο
€ 10,00 παιδιά 4-12 ετών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο.
– Με την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εκδρομή, καταβάλλεται το 30% ως προκαταβολή του αντιτίμου της εκδρομής. Η εξόφληση της εκδρομής θα πραγματοποιείται 1 μέρα πριν σε εργάσιμες ώρες στο γραφείο μας.
-Πριν την εγγραφή σας σε κάθε εκδρομή πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους γενικούς όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας www.trigilidas.gr ή από το γραφείο μας και αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια.Mε την εγγραφή σας ουσιαστικά αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαραίτητη είναι η ανάλογη συμμετοχή ατόμων.Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή που δεν έχει συμπληρώσει τον ανάλογο αριθμό συμμετοχών.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.
  • Βυζαντινή εκκλησία της Σαμαρίνας.
  • Επίσκεψη στο ανακαινισμένο Ανδρομονάστηρο.
  • Το κάστρο της Ανδρούσας.
  • Γευσιγνωσία κρασίου στο χωριό Βασιλάδα ( Οινοπείο Ψαρούλη)

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07:45 στην Νέδοντος (όπισθεν Notos Galleries) και αναχώρηση στις 08:00 για την Βυζαντινή Μονή Σαμαρίνας,όπου βρίσκεται κοντά στην ιστορική πόλη της Ανδρούσης,και κοντά στα χωριά Καλογερόρραχη και Ελληνοεκκλησιά.Στάση για να δούμε το κάστρο της.Συνεχίζουμε για την αρχαία Μεσσήνη, άφιξη στις 11:00 και περιήγηση για 2 ώρες περίπου στην Αρχαία Μεσσήνη στον χώρο και το μουσείο. Ορισμένα απο τα αξιόθεατα που θα δούμε είναι η Κρήνη Αρσινόη, η Αγορά, το ιερό της ϊσιδας και του Σαράπη, το θησαυροφυλάκειο, το Εκκλησιαστήριο, το Βουλευτήριο, το Γυμνάσιο, την περιοχή του Ασκληπιείου, που περιβαλλόταν από διπλή στοά, με το θέατρο, το βουλευτήριο, τόπος συγκέντρωσης της μεσσηνιακής συνέλευσης και το ναό της Άρτεμης, όπου υπήρχε λατρευτικό άγαλμα. Διατηρούνται ακόμα λείψανα του σταδίου στη ΝΔ πλευρά, το «Σεβαστείον» ή «Καισαρείον», κτίριο με δύο αίθουσες, αφιερωμένο στη λατρεία των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στο μουσείο θα δούμε το άγαλμα της Αρτέμιδος κ.α. Στην συνέχεια χρόνος ελέυθερος για περιήγηση και φαγητό στο χωριό Μαυρομάτι με την πηγή Κλεψύδρα αφού επισκεφθούμε πρώτα την Αρκαδική Πύλη με τις οχυρώσεις και το Ανδρομονάστηρο, το μοναστήριο φρούριο της Μεσσηνίας. Το Ανδρομονάστηρο είναι κρυμμένο σε μία απομονωμένη κατάφυτη ρεματιά κοντά στον οικισμό Πετράλωνα στην Μεσσηνία.Η μονή, είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ενας αληθινός θησαυρός για τον θρησκευτικό τουρισμό στην όμορφη Μεσσηνία.Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στο χωριό Βασιλάδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία για γευσιγνωσία Μεσσηνιακών κρασιών της Οινοποίας Ψαρούλη. Το βράδυ επιστροφή στην Καλαμάτα,γεμάτοι εμπειρίες και εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • * Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • * Οι περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • * Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά, ποτά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα.
  • Είσοδος αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Μεσσήνης €12,00 και ξενάγηση €3-5,00 κατ΄άτομο αναλόγως την συμμετοχή.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Αρχαία Μεσσήνη, Greece

Κριτικές

0/5
Συμφωνα με 0 σχόλια
Μεταφορές
0 /5
Πρόγραμμα εκδρομής
0 /5
Σχέση ποιότητας τιμής
0 /5
Εξυπηρέτηση πελατών
0 /5
Εμπειρία
0 /5
Εμφάνιση 1 - 0 από 0 συνολικά

Γράψε την κριτική σου

Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €15,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν