Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, για την θερμή σας ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ΧΡΟΝΩΝ λειτουργίας του γραφείου μας στις 9 Μαίου 2014. Πάντα κοντά σας,με πλήρη ταξιδιωτική εξυπηρέτηση…….ΤRIGILIDAS TRAVEL.

Μια ζωή ταξίδια για την οικογένεια Τριγκιλίδα, που το 2014 γιορτάσε τα 40 χρόνια από την ίδρυση ενός από τα πρώτα τουριστικά γραφεία στην Πελοπόννησο, το “Fare Tours”. Ιδρυτής του ήταν ο Ιωάννης Τριγκιλίδας, πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών του γραφείου που πλέον είναι γνωστό ως “Trigilidas Travel & Holidays”.

«Συμπληρώνουμε 40 χρόνια λειτουργίας από τη στιγμή που ο Ιωάννης Τριγκιλίδας ίδρυσε ένα από τα πρώτα τουριστικά γραφεία στην Πελοπόννησο και ασχολείτο τόσο με τον εισερχόμενο όσο και τον εξερχόμενο τουρισμό», αναφέρθηκε στην εκδήλωση , ο τωρινός διευθυντής Βασίλης Τριγκιλίδας. Το γραφείο, που επί 40 χρόνια δεν έχει μετακινηθεί από την οδό Πολυχάρους 4 στην Καλαμάτα, «το ξεκίνησε ο πατέρας μας, ως μονοπώλιο ουσιαστικά, αφού τότε ήμασταν σχεδόν πρωτοπόροι στο είδος». Τι κατάφεραν; «Να ταξιδέψουμε σχεδόν όλους τους Μεσσηνίους στις εσχατιές της Ελλάδας και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη εκείνη την περίοδο…».

Το γραφείο εξελίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια, ανανεώνοντας συνεχώς το στόλο αυτοκινήτων του, που πάντα ήταν από τους πιο σύγχρονους που υπήρχαν. Σήμερα έχει πλέον μετεξελιχθεί «σε ένα ηλεκτρονικό τουριστικό γραφείο και συνεχίζει να εξελίσσεται», και αναφέρεται στη βαριά κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του σε αυτόν και στα αδέλφια του, Διονύση και Διονυσία Τριγκιλίδα: «Προσπαθούμε να συνεχίσουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ο πατέρας μας και εξελισσόμαστε προς την κατεύθυνση που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή και είναι το ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό γραφείο. Η μηχανογράφηση του γραφείο γίνεται στο 90% και η επόμενη φάση, η οποία θα παρουσιαστεί και στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας μας, θα είναι το σύστημα τον online κρατήσεων το οποίο θα ακολουθήσει από δω και πέρα κι έχει μπει ήδη δυναμικά στη ζωή μας».

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Η εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ταξιδιωτικού γραφείου, έγινε την Παρασκευή Μαίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, «γίνεται για να τιμήσουμε την ιστορία του γραφείου», μας ενημερώσε ο διευθυντής του. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «θα προβάλουμε διάφορες φωτογραφίες από ταξίδια μας και θα έχουμε κοντά μας κι επιλεγμένους συνεργάτες μας, που μας βοηθούν όσον αφορά την κλήρωση για τα δώρα που μας παρέχουν – ενώ θα κάνουν και διάφορες παρουσιάσεις. Επίσης θα έχουμε κοντά μας, μεταξύ άλλων, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Επιπλέον θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ο εθνικός μας μεταφορέας Aegean Airlines. Θα είναι και μεγάλες εταιρείες, κολοσσοί όπως οι “Louis Cruises lines” και “Costa cruises” καθώς επίσης καινούργια ξενοδοχεία όπως είναι το “Grand Forest” στο Μέτσοβο αλλά και το καινούργιο ξενοδοχείο που ανοίγει στη Μεσσηνία, το “Horizon Blu”. Σκοπός μας είναι να δείξουμε πως μια παλιά επιχείρηση μπορεί να συμβαδίζει με μια καινούργια, και πως τα πράγματα για το Νομό Μεσσηνίας είναι ευοίωνα όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι και την τοπική οικονομία».

Έγιναν διάφορες παρουσιάσεις προγραμμάτων -μιας και έχουμε μπροστά μας την καλοκαιρινή σεζόν- ώστε να ασχοληθούμε με ειδικά πακέτα με την ελληνική αγορά, η οποία χωλαίνει και υποφέρει λόγω της οικονομικής κρίσης. Και στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν κληρώσεις με διάφορα δώρα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο μέγιστο βαθμό και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό !».

ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο διευθυντής του “Trigilidas Travel & Holidays” επισημαίνει στη συνέχεια ότι «από τη στιγμή που ξεκινήσαμε, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα». Και κυρίως «έχει αλλάξει η φιλοσοφία στο ταξίδι: Ο κόσμος θέλει το ομαδικό ταξίδι, αλλά θέλει και την άνεση και χρόνο ελεύθερο». Ετσι λοιπόν, «τώρα τα ταξίδια έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες του ταξιδιώτη, που προσπαθεί να έχει βιώματα από το μέρος που επισκέπτεται».

Επιπλέον η επιχείρηση «έχει διευρυνθεί και επεκταθεί σε νέες αγορές: Ηδη έχουμε συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια με τη σκανδιναβική αγορά, όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό. Στον εξερχόμενο τουρισμό προσπαθούμε κάθε χρόνο τα προγράμματά μας να έχουν ποικιλία και διαφορετικότητα – και γενικά να είμαστε μέσα στην αγορά, σύμφωνα με τις εξελίξεις που προκύπτουν και με την οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Ελληνας και Ευρωπαίος καταναλωτής». Επίσης το γραφείο δίνει έμφαση σε μορφές τουρισμού όπως είναι ο αθλητικός, ο πολιτιστικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός, και «ήδη πολλά προγράμματά μας διαμορφώνονται πάνω σε αυτό», όπως λέει ο Β. Τριγκιλίδας.

Ολα αυτά τα χρόνια βέβαια το “Trigilidas Travel & Holidays” «πορεύτηκε και πορεύεται με γνώμονα την ποιότητα και τις καλές υπηρεσίες προς τους πελάτες του. Ολα αυτά τα χρόνια ο κύριος γνώμονας ήταν και είναι η συνέπεια και η ασφάλεια», τονίζει ο ίδιος. Και προσθέτει: «Κληρονομήσαμε αυτή τη βαριά κληρονομιά από τον πατέρα μας, συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες και πιστεύουμε ότι είμαστε ψηλά τόσο στις προτιμήσεις των Μεσσηνίων όσο πλέον και στους πελάτες μας στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Αθήνα, ακόμα και την Ξάνθη».

Εξηγεί μάλιστα ότι οι νέες τεχνολογίες «έχουν βοηθήσει πάρα πολύ την επιχείρηση να διευρύνει το πελατολόγιό της – και αυτό είναι θετικό».

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ  ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η ταξιδιωτική επιχείρηση “Trigilidas Travel & Holidays” κάνει ταξίδια σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. «Ταξίδια ονειρικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με συνέπεια και ασφάλεια», υπογραμμίζει ο διευθυντής του γραφείου. Και συμπληρώνει ότι η υγιής οικονομικά επιχείρηση που παρέλαβαν τα 3 αδέλφια από τον πατέρα τους βοήθησε ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα – και μεταξύ άλλων, «ανανεώσαμε το στόλο μας κι έχουμε πλέον έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Πελοπόννησο, όσον αφορά τα λεωφορεία μας. Εξι λεωφορεία υπερυψωμένα και τον τελευταίο χρόνο ένα λεωφορείο VIP – αφού συνεργαζόμαστε με τη ρώσικη αγορά και γενικότερα οι απαιτήσεις των ξένων που επισκέπτονται τη Μεσσηνία είναι υψηλές. Επιθυμούν υψηλά στάνταρ, λόγω και της επένδυσης στο ξενοδοχείο “The Romanos – Α Luxury Resort”, στην Costa Navarino, που αυξάνει τις απαιτήσεις».

Επιπλέον η επιχείρηση «είναι μέλος της ΙΑΤΑ, του Διεθνούς Οργανισμού Αερομεταφορών από το 2002 και μετά, που σημαίνει ότι είμαστε επίσημα γνωστοποιημένοι στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων (άμεσης έκδοσης και άμεσης χρηματοπιστωτικής ικανότητας με τις αεροπορικές εταιρείες)». Ακόμη, «διαθέτουμε άδειες από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και είμαστε από το 2000 και μετά μέλος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, που είναι ο κατεξοχήν φορέας που υπάγονται τα ταξιδιωτικά γραφεία – και από το 2013 είμαι και εγώ εκλεγμένος στο ΔΣ του συνδέσμου αυτού ως ταμίας», λέει ο διευθυντής του “Trigilidas Travel”.

Γενικότερα, «προϋπήρχαμε και σε άλλους φορείς, όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τις Νομαρχιακές Επιτροπές Τουρισμού, ώστε να είμαστε κοντά στις εξελίξεις. Τόσο για το καλό της επιχείρησης -όσον αφορά το πελατολόγιο μας- όσο και για την καλυτέρευση του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας», καταλήγει ο Βασίλης Τριγκιλίδας.