FAQs

Γιατί να επιλέξουμε το TrigilidasTravel και να μην κλείσουμε τις διακοπές/ εισιτήρια μας μόνοι μας ή μέσω ενός onlinebookingengine;
Το Trigilidas Travel σας παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές σας. Για εμάς το budgetσας είναι πολύ σημαντικό και οργανώνουμε τις διακοπές των ονείρων σας με βάση το budgetπου μας έχετε δώσει. Παρέχουμε προσωπικές και ειλικρινείς συμβουλές σχετικά με τα καταλύματα και τους προορισμούς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό ξενοδοχείο για εσάς. Επίσης, σε περίπτωση οποιαδήποτε ακύρωσης ή γενικότερου προβλήματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να αναλάβουμε εμείς την επικείμενη αλλαγή/ ακύρωση.
Τι θα έπρεπε να έχω σκεφτεί πριν έρθω σε επαφή μαζί σας;
Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι είτε οι ημερομηνίες του ταξιδιού που θα θέλατε να κλείσετε εισιτήρια, είτε ημερομηνίες, προορισμός και budgetαν πρόκειται για κάποιο πακέτο διακοπών που θα θέλατε να κλείσουμε.
Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να προχωρήσουμε και να κλείσουμε εισιτήρια ή κάποιο ταξίδι;
Σε περίπτωση που θα θέλατε να προχωρήσουμε στην έκδοση εισιτηρίων, θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητα ή το διαβατήριο του κάθε επιβάτη που θα συμμετάσχει στο ταξίδι, καθώς τα στοιχεία πρέπει να τα γράψουμε ακριβώς όπως αναγράφονται στα προσωπικά σας έγγραφα. Αυτά τα έγγραφα θα πρέπει να τα έχετε μαζί σας και στο αεροδρόμιο/ λιμάνι και να τα επιδείξετε στις αρμόδιες αρχές όταν σας ζητηθεί έλεγχος. Τα παραπάνω ισχύουν και για κρατήσεις κάποιου πακέτου διακοπών, αφού θα χρειαστεί να κλείσουμε αεροπορικό ή ακτοπλοϊκό εισιτήριο, καθώς και κάποιο ξενοδοχείο.
Ως πολίτης της ΕΕ, χρειάζομαι διαβατήριο για να ταξιδέψω εντός και εκτός Ελλάδας;
Μπορείτε να ταξιδέψετε με την ταυτότητά σας σε προορισμούς εντός Ελλάδας και μεταξύ κρατών της ΕΕ που ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν, με την προϋπόθεση πως η ταυτότητά σας είναι Νέου Τύπου (δηλ. από αυτές που άρχισαν να εκδίδονται γύρω στο 2000 με αναγραφή του ονόματός σας και με λατινικούς χαρακτήρες, ανεξαρτήτως αν είναι χειρόγραφη ή μηχανογραφημένη) και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εάν το ταξίδι είναι εκτός χωρών της συνθήκης Σένγκεν, θα πρέπει να έχετε μαζί σας απαραίτητα το διαβατήριό σας καθώς επίσης, να έχετε φροντίσει να ενημερωθείτε εάν η χώρα που θα ταξιδέψετε ή θα κάνετε ενδιάμεσο σταθμό, χρειάζεται βίζα.
Τι είναι η VISA και σε ποιες χώρες είναι απαραίτητη η έκδοσή της;
Η VISA είναι το επίσημο έγγραφο που εκδίδεται για λογαριασμό του ταξιδιώτη από κάποια ξένη χώρα και του επιτρέπει να εισέλθει στα εδάφη της και να παραμείνει εκεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συνηθισμένη διαδικασία έκδοσης VISA είναι η υποβολή αίτησης στην πρεσβεία της χώρας που ενδιαφέρειτον κάθε ταξιδιώτη, είτε online, είτε με τη φυσική του παρουσία. Το TrigilidasTravelείναι ένα εξειδικευμένο πρακτορείο που αναλαμβάνει την έκδοση VISA εκ μέρους σας για ταξίδια σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, Χώρες Ανατολικής Ευρώπης και Ασίας.
Υπάρχουν ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού για τις οποίες είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των ταξιδιωτών;
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για κάθε ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος του εξωτερικού συνιστάται οι ταξιδιώτες να έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα. Συνιστάται επίσης ο προληπτικός εμβολιασμός κατά συγκεκριμένων ενδημικών ασθενειών, ανάλογα με τη χώρα προορισμού, τις συνθήκες και τη διάρκεια της διαμονής. Υπάρχουν ορισμένες χώρες που επιβάλλουν σε όλους τους ταξιδιώτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού και κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Συνεπώς, ο εκάστοτε ταξιδιώτης συστήνεται να συμβουλεύεται έναν επαγγελματία υγείας ή να απευθύνεται στην αντίστοιχη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, λίγες εβδομάδες πριν την αναχώρησή του. Τέλος, για τους εξωτικούς προορισμούς συνιστάται η εφαρμογή επιπλέον εμβολιασμού, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως Ταϋλάνδη, Γαλλική Πολυνησία, Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες, Κένυα, κτλ.
Τι βαλίτσα και ποιων διαστάσεων συμπεριλαμβάνεται στο αεροπορικό μου εισιτήριο;
Τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευών εξαρτώνται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία. Ανάλογα με τον προορισμό, την εταιρεία και τον ναύλο που έχετε επιλέξει, δικαιούστε διαφορετική χειραποσκευή ή αποσκευή. Όταν έρθει η ώρα αναζήτησης δρομολογίων, η ομάδα μας θα σας ενημερώσει για το τι αποσκευή δικαιούστε και ποια είναι η χρέωση για την προσθήκη αυτής στο δρομολόγιό σας.
Μπορώ να πάρω την κάρτα επιβίβασης μου πριν φτάσω στο αεροδρόμιο, ώστε να αποφύγω τον χρόνο αναμονής στο αεροδρόμιο;
Βεβαίως, σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες πλέον παροτρύνουν το επιβατικό κοινό να έχουν ολοκληρώσει το check-inπριν την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Όταν σας εκδώσουμε το εισιτήριο, η ομάδα μας θα σας ενημερώσει και για το πότε μπορείτε να ανοίγει και μπορείτε να ολοκληρώσετε το ηλεκτρονικό check-in (webcheck-in). Οι περισσότερες κάρτες επιβίβασης μπορούν να εκδοθούν εντός 48 ωρών από την ώρα πτήσης, αναλόγως της αεροπορικής εταιρείας και της πολιτικής που ακολουθούν. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία μας με το εισιτήριο που σας έχουμε εκδώσει, πάνω στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός κράτησης, καθώς επίσης και το διαβατήριο/ ταυτότητα του κάθε επιβάτη, ώστε να ολοκληρώσουμε για εσάς τη διαδικασία και να σας δώσουμε την κάρτα επιβίβασης.
Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζω και να συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής της εκάστοτε εκδρομής ή δρομολογίου;
Στους όρους συμμετοχής και προϋποθέσεις αναγράφονται σημαντικές πληροφορίες για το εκάστοτε ταξίδι που έχετε επιλέξει. Διαβάζοντας τις παρατηρήσεις προσεκτικά, είστε ενημερωμένοι εκ των προτέρων σχετικά με αριθμό ελάχιστων συμμετεχόντων, ενδεχόμενες αλλαγές στην ροή προγράμματος, ισοτιμίες, αποσκευές, κτλ. Με αυτό τον τρόπο είστε πάντα ενήμεροι για οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά το ταξίδι ή τοι εισιτήριο σας. Όταν σας εκδώσουμε το εισιτήριο, η ομάδα μας θα σας ενημερώσει και για το πότε μπορείτε να ανοίγει και μπορείτε να ολοκληρώσετε το ηλεκτρονικό check-in (webcheck-in). Οι περισσότερες κάρτες επιβίβασης μπορούν να εκδοθούν εντός 48 ωρών από την ώρα πτήσης, αναλόγως της αεροπορικής εταιρείας και της πολιτικής που ακολουθούν. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία μας με το εισιτήριο που σας έχουμε εκδώσει, πάνω στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός κράτησης, καθώς επίσης και το διαβατήριο/ ταυτότητα του κάθε επιβάτη, ώστε να ολοκληρώσουμε για εσάς τη διαδικασία και να σας δώσουμε την κάρτα επιβίβασης.
Τελικά δεν θα καταφέρω να ταξιδέψω. Μπορώ να ακυρώσω το εισιτήριό μου ή το πακέτο μου και τι ακυρωτικά θα έχω;
Οι επιλογές ακύρωσης, τροποποίησης και αποζημίωσης εισιτηρίων είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθεί κάθε αεροπορική ή ακτοπλοϊκή εταιρεία ή γενικότερα οποιαδήποτε υπηρεσία συμπεριλαμβάνεται σε εκδρομικό πακέτο. Σε περίπτωση που έχουμε εκδώσει στα γραφεία μας το εισιτήριό σας, παρακαλούμε όπως προσέλθετε με αυτό στα γραφεία μας και αναλόγως της εταιρείας, του ναύλου και της ημερομηνίας αναχώρησης, θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε για την ευελιξία ακύρωσής του, όπως επίσης και τα ακυρωτικά που αντιστοιχούν. Τα οργανωμένα ταξίδια διέπονται από ειδικούς όρους συμμετοχής όπου πρέπει να έχουν διαβαστεί προσεκτικά πριν την κατάθεση της προκαταβολής της εκδρομής.