Η σταθερή συμβουλή μας είναι να δηλώσετε συμμετοχή αμέσως μόλις αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε μια κρουαζιέρα. Ειδικότερα σε περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης, η έγκαιρη κράτηση σας εξασφαλίζει διαθεσιμότητα στην κρουαζιέρα και την κατηγορία καμπίνας που επιθυμείτε. Και μη ξεχνάτε, ότι για τις κρουαζιέρες που αναχωρούν από λιμάνι του εξωτερικού πρέπει να εξασφαλίσουμε και τις αεροπορικές σας θέσεις.

Οι κρουαζιέρες με την υψηλότερη πληρότητα και στις οποίες προτείνουμε ιδιαίτερα άμεση δήλωση συμμετοχής είναι αυτές με τη μικρότερη εποχικότητα όπως κρουαζιέρες στην Αλάσκα, τη Βαλτική και τα Νορβηγικά Φιόρδ.

Πάντοτε στην τιμή περιλαμβάνεται η διαμονή σας στο κρουαζιερόπλοιο στην κατηγορία καμπίνας που θα επιλέξετε, η πλήρης διατροφή καθημερινά εντός του πλοίου και το πρόγραμμα ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων που προσφέρει κάθε εταιρία.

Προσοχή στα περιλαμβανόμενα της κρουαζιέρας σας: τα λιμενικά και λοιπά έξοδα, τα φιλοδωρήματα και τις χρεώσεις υπηρεσιών, έξοδα τα οποία διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά το προφίλ των ταξιδιωτών κρουαζιέρας. Ο μύθος ότι η κρουαζιέρα είναι για «λίγους» και «προνομιούχους» έχει καταρριφθεί. Η μεγάλη ανταποδοτικότητα, η μοναδική σχέση τιμής και παρεχομένων υπηρεσιών, έχει οδηγήσει χιλιάδες ταξιδιώτες να επιλέξουν μια κρουαζιέρα για τις διακοπές τους. Νεόνυμφοι, ζευγάρια, οικογένειες, σύλλογοι και εταιρίες έχουν πλέον την κρουαζιέρα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές τους.

Διαφορές υπάρχουν. Αφορούν την παλαιότητα, το μέγεθος των πλοίων, την εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων, των καμπίνων και των παροχών τους. Επίσης διαφορές υπάρχουν στην ζωή στο πλοίο, τις δραστηριότητες και την ψυχαγωγία που είναι συνάρτηση της φιλοσοφίας της κάθε εταιρίας. Ενημερωθείτε πριν επιλέξετε την εταιρία και το κρουαζιερόπλοιο σας έτσι ώστε να κάνετε την καλύτερη  επιλογή σύμφωνα πάντοτε με τις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Για να σας διευκολύνουμε, έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπεριλάβουμε όσον το δυνατό περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας και τα έντυπα μας.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας, ασφάλειας και υγιεινής, όλα τα κρουαζιερόπλοια υπόκεινται σε αυστηρούς διεθνείς νόμους, οδηγίες και ελέγχους από κρατικούς φορείς και πιστοποιημένους οργανισμούς. Οι αξιωματικοί, το πλήρωμα και το προσωπικό των πλοίων έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση, που επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα και επί του πλοίου. Διαθέτουν διπλώματα, πτυχία, βεβαιώσεις από φορείς και ακολουθούν πιστοποιημένες διαδικασίες.

Επίσης οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων πέραν της ασφάλειας είναι πάντα υψηλών προδιαγραφών και η σχέση πληρώματος/επιβατών είναι κατά μέσω όρο 1 προς 3.

Ιδιαίτερο ρόλο στην επιλογή καμπίνας παίζει ο προϋπολογισμός που έχετε κάνει, τα χρήματα δηλαδή που επιθυμείτε να διαθέσετε για το ταξίδι σας. Γενικά οι καμπίνες χωρίζονται σε εσωτερικές οι οποίες δε διαθέτουν φινιστρίνι ή παράθυρο και σε εξωτερικές που διαθέτουν φινιστρίνι, παράθυρο ή μπαλκόνι. Επίσης επιμέρους διαχωρισμός σε κατηγορίες προκύπτει ανάλογα με το κατάστρωμα του πλοίου στο οποίο βρίσκεται η καμπίνα σας, το εμβαδόν της και οι παροχές της.

Οι σουίτες έχουν τη δική τους κατηγοριοποίηση. Καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία και διαφορές ανάμεσα σε εταιρίες, είναι σημαντικό να έχετε σωστή πληροφόρηση για τις μοναδικές παροχές τους και τις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους.

Σημαντικό να γνωρίζετε ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία καμπίνας οι υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες στο κρουαζιερόπλοιο είναι των ίδιων υψηλών προδιαγραφών.

Καταρχήν πρέπει να επιλέξετε την περίοδο και τον προορισμό που σας ενδιαφέρει. Ελάτε να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας και τις επιλογές εταιριών και κρουαζιερόπλοιων που υπάρχουν. Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία προορισμών, κρουαζιερόπλοιων και συνεργασιών με εταιρίες κρουαζιέρας. Είμαστε συνδεδεμένοι online με τα συστήματα κρατήσεων σχεδόν όλων των εταιριών κρουαζιέρας. Μαζί θα σχεδιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας, όπως οι μεταφορές σας, οι πτήσεις σας, οι προαιρετικές εκδρομές, επιμήκυνση της παραμονής σας στη χώρα ή την πόλη/λιμάνι απ’ όπου ξεκινάει η κρουαζιέρας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ενδεχομένως επιθυμείτε.

Εκτός από το δείπνο το οποίο ανάγεται σε πραγματική βραδινή έξοδο, μάλιστα σε ορισμένα εστιατόρια υπάρχει ειδικό dress code, αμέσως μετά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Κεντρικά σαλόνια, τα περισσότερα σε μέγεθος θεάτρου, προσφέρουν σόου, ζωντανή μουσική και παραστάσεις με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές, με μοντέρνο και κλασικό ρεπερτόριο. Μικρότεροι χώροι με μοναδική εσωτερική διακόσμηση σε στυλ παμπ ή πιάνο μπαρ σας περιμένουν για ένα κοκτέιλ. Για όσους αντέχουν για μεταμεσονύκτια διασκέδαση και χορό, υπάρχει πάντοτε η ντισκοτέκ του πλοίου και το καζίνο για όσους θέλουν να προκαλέσουν τη τύχη τους. Για τους ρομαντικούς, ένας περίπατος στο κατάστρωμα κάτω από τα άστρα και στη γαλήνη της απέραντης θάλασσας είναι μοναδική ευκαιρία.

Η πλήρης διατροφή είναι συνδεδεμένη με την κρουαζιέρα. Ξεκινώντας από το πρωινό έως το μεταμεσονύκτιο μπουφέ, όλα τα γεύματα περιλαμβάνονται στην τιμή της κρουαζιέρας σας. Είναι πλούσια, ποικίλα, διαφοροποιημένα ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή το χώρο που προσφέρονται (δίπλα στην πισίνα, μπάρμπεκιου, πίτσα, σνακ της ώρας). Μοναδικές δημιουργίες και γαστρονομικές προτάσεις των σεφ θα σας ενθουσιάσουν τόσο στο μεσημεριανό γεύμα και στο μπουφέ όσο και στο δείπνο α-λα-καρτ στα εστιατόρια. Σε αρκετά σύγχρονα κρουαζιερόπλοια πέραν των ανωτέρω επιλογών υπάρχουν εξεζητημένα εστιατόρια με gourmet προτάσεις στα οποία μπορείτε να δειπνήσετε με μικρή επιβάρυνση.

Σε όλα τα λιμάνια που θα επισκεφθείτε με το κρουαζιερόπλοιο, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσετε οργανωμένες εκδρομές με ξεναγήσεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική. Πληροφορίες υπάρχουν στο γραφείο εκδρομών του κρουαζιερόπλοιου, όπου μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με το ανάλογο κόστος. Εάν δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τις οργανωμένες εκδρομές, στον χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι σας τον προορισμό, τα αξιοθέατα, τις τοπικές αγορές ή να ακολουθήσετε τη διάθεση της στιγμής χαλαρώνοντας σε κάποιο τοπικό καφέ ή παραλία.

Από νωρίς το πρωί, είτε είστε σε λιμάνι είτε εν πλω, υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις για δραστηριότητες. Σύγχρονα γυμναστήρια, ψυχαγωγικά παιχνίδια, κέντρα αισθητικής και αναζωογόνησης (spa), σημεία Internet και χώροι ανάγνωσης (βιβλιοθήκες) προσφέρονται για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Για όσους επιλέγουν απλά τη δροσιά της πισίνας, πάντα θα βρουν μια ήσυχη γωνιά για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία με φόντο το γαλάζιο.

Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια ανταγωνίζονται στο ποιο θα πρωτοπορήσει σε υπηρεσίες και προτάσεις, ώστε να γίνει η παραμονή σας στο πλοίο αξέχαστη. Ειδικοί χώροι για μικρά παιδιά και εφήβους, Playstation World, προσομοιωτές γκολφ και αγωνιστικών αυτοκινήτων F1, 3D & 4D αίθουσες προβολών, αίθρια για περίπατο και  καταστήματα είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές. Ενημερωθείτε πριν από το ταξίδι σας για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του κρουαζιερόπλοιου με το οποίο θα ταξιδέψετε.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες όλες τις εποχές του χρόνου. Εκατοντάδες χώρες, πόλεις, λιμάνια, νησιά και αξιοθέατα περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Οι εταιρίες κρουαζιέρας έχουν επιλέξει τις καλύτερες θαλάσσιες διαδρομές και εποχές για το ταξίδι σας. Ανάμεσα στις πλησιέστερες στην Ελλάδα επιλογές σας, θα μπορούσαν να είναι το ιστορικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της Μεσογείου, με λιμάνια στην Ευρώπη και τη Β. Αφρική, η Μαύρη θάλασσα και ο Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου, το Αιγαίο και τα παράλια της Μικράς Ασίας, οι Άγιοι Τόποι και η Αίγυπτος. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο σας περιμένουν οι πρωτεύουσες της Βαλτικής, η μοναδική φυσική ομορφιά των Νορβηγικών Φιόρδ, των Βρετανικών Νησιών και του Βορείου Ακρωτηρίου .

Σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση και για την περίοδο από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο σας περιμένουν οι Ανατολίτικες προκλήσεις της Ερυθράς Θάλασσας και με ορμητήριο το Εμιράτο του Ντουμπάι της Αραβικής Χερσονήσου και του Περσικού Κόλπου.

Οι ζεστές θάλασσες και τα μαργαριταρένια νησιά της Καραϊβικής και του Κόλπου του Μεξικό, η Γαλλική Πολυνησία και η Χαβάη προσφέρονται όλο το χρόνο.

Από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μεγάλη πρόκληση είναι η Αλάσκα και οι παγετώνες, που θεωρούνται «τα τελευταία πραγματικά σύνορα».

«Μεταμορφώστε» το χειμώνα σε καλοκαίρι στη Λατινική Αμερική, διασχίστε την Διώρυγα του Παναμά ή ανακαλύψτε πάλι τη Νέα Γη στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία.

Είναι σίγουρα ο πιο σύγχρονος τρόπος διακοπών και παράλληλα το πιο άνετο ταξίδι. Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια είναι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες που σας δίνουν τη δυνατότητα τακτοποιώντας μια φορά τις αποσκευές σας, να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Συνδυάζουν τη ξεκούραση, τις δραστηριότητες, τη διασκέδαση και τις πλούσιες γαστρονομικές προτάσεις με τη δυνατότητα να ξυπνάτε, σχεδόν κάθε πρωί, σε άλλη χώρα ή πόλη.

Συχνές Ερωτήσεις για Κρουαζιέρες 1