από €830,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Καππαδοκία – Ιωνία: Ζήστε τη μαγεία ολόκληρης της Κεντρικής Ανατολίας!

Created with Sketch. Καππαδοκία, Türkiye
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

10 ημέρες | 18-27 Ιουνίου 2024

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

830,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

10 ημέρες εκδρομή  Καππαδοκία - Ιωνία ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕΣ- ΕΦΕΣΣΟΣ –ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ ΠΡΟΚΟΠΙ- ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΖΕΛΒΗ-ΑΝΑΚΟΥ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΙΧΛΑΡΑ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΑΒΑΝΟΣ- ΣΙΝΑΣΣΟ-ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΙΚΟΝΙΟ-ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ – ΣΑΡΔΕΙΣ - ΣΜΥΡΝΗ –ΤΣΕΣΜΕΣ - ΧΙΟΣ Διάρκεια εκδρομής : 18-27/6/2024 «Όλα τα αξεπέραστα, ιστορικά μνημεία και η φυσική ομορφιά της Μικράς  Ασίας σε ένα νοσταλγικό ταξίδι  στα πάτρια εδάφη εκεί που άνθισε ο Ιωνικός,... Περισσότερα

10 ημέρες εκδρομή 

Καππαδοκία – Ιωνία

ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕΣ- ΕΦΕΣΣΟΣ –ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ ΠΡΟΚΟΠΙ-
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΖΕΛΒΗ-ΑΝΑΚΟΥ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΙΧΛΑΡΑ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΑΒΑΝΟΣ-
ΣΙΝΑΣΣΟ-ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΙΚΟΝΙΟ-ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ – ΣΑΡΔΕΙΣ – ΣΜΥΡΝΗ –ΤΣΕΣΜΕΣ – ΧΙΟΣ

Διάρκεια εκδρομής : 18-27/6/2024

Καππαδοκία - Ιωνία: Ζήστε τη μαγεία ολόκληρης της Κεντρικής Ανατολίας! 1

«Όλα τα αξεπέραστα, ιστορικά μνημεία και η φυσική ομορφιά της Μικράς  Ασίας σε ένα νοσταλγικό ταξίδι  στα πάτρια εδάφη εκεί που άνθισε ο Ιωνικός, Ελληνικός, Ελληνιστικός και Βυζαντινός πολιτισμός».

“Η σεληνιακή και μυστηριώδης Καππαδοκία με τον παραμυθένιο κόσμο της και η φυσική ομορφιά της κεντρικής Ανατολίας σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα πάτρια εδάφη εκεί που άνθισε ο Ιωνικός, Ελληνικός, Ελληνιστικός και Βυζαντινός πολιτισμός καθώς και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ με όλα τα μέρη της να θυμίζουν Ελλάδα”.

Ζήστε την μαγεία ολόκληρης της Κεντρικής Ανατολίας.

Απολαύστε ένα ονειρικό ταξίδι στην ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ με όλες τις βασικές πόλεις και τα αξιοθέατα (την ιστορική Σπάρτη Πισιδίας, την λίμνη Εγιρδίρ με το Γεσίλ αντά «πράσινο νησί», την λίμνη Μπεισεχίρ με το μεγαλύτερο ξύλινο τζαμί της ανατολίας (Asrefoglu camii), το ΙΚΟΝΙΟ με το μαυσωλείο των περιδινούμενων δερβίσηδων του Μεβλανά Τζέλα-Αλ-Ντιν Ρουμί, την Σύλλη με την «μεγάλη γκλησιά», την Κοιλάδα της Ιχλάρα με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές την Καρβάλη την Μαλακοπή, το Άβανο και τις κοιλάδες Δερβέντ, Ζέλβη, Πασαμπάν και Κόρεμε. Το Ουτσιχσάρ την Σινασσό και την Καισάρεια αλλά και την πανέμορφη Σμύρνη με το Κορδελιό.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο :

 • € 830 το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.
 • € 1060 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς – Χίος – Πειραιάς.(2 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινες εξωτ. καμπίνες (Α4).
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Χίος –Τσεσμές-Χίος.
 • Επτά ( 7 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Τουρκία ( μία διαν/ση στο Παμούκκαλε στο hotel 5 αστέρων , 4 διαν/σεις στο Προκόπι σε hotel 5 αστέρων, μία διαν/ση στο Αφυόν Καραχισάρ σε hotel 4 αστέρων μία διαν/ση στη Σμύρνη σε hotel 4 αστέρων
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ. 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά).
 • Τα εισιτήρια του πλοίου της γραμμής στο κόλπο της Σμύρνης (Πούντα – Κορδελιό )
 • Οι περιηγήσεις – εκδρομές, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός καθ΄ όλη την διάρκεια στην Τουρκία.
 • Ασφάλεια Αστικής / Επαγγελματικής Ευθύνης
 • Διόδια
 • Έντυπα – χάρτες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες–διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ : -50 € KAT’ ATOMO
 • ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ
  ΤΥΠΟΥ : – 40 € KAT’ ATOMO
 • ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ : 10 € ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
 • ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ : € 30 ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ
Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Εξερεύνηση των μοναδικών γεωλογικών σχηματισμών στο Προκόπι, με τις εντυπωσιακές νεραιδοκαμινάδες που δημιουργήθηκαν από τη φύση.
 • Εξερεύνηση Σινασσού και Καισάρειας: Περπάτημα στις ελληνικές γειτονιές με πανέμορφα αρχοντικά, επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εξερεύνηση του ιστορικού κέντρου.
 • Επίσκεψη στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων.
 • Ταξίδι στο Αφιόν Καραχισάρ: Διαδρομή μέσα από πολλές πόλεις, με επίσκεψη στον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και δείπνο στο παλιό κέντρο του Αφιόν Καραχισάρ.
 • Επίσκεψη στο χωριό Μουταλάσκη, φημισμένο για την παραγωγή κεχριού. Δείπνο στο εστιατόριο "Μπεσίογλου" με εξαιρετική τοπική κουζίνα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ ( ΠΛΟΙΟ )

Συγκέντρωση των εκδρομέων, στις 13:45 μ.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 14:00 μ.μ. για το λιμάνι του Πειραιά μ΄ ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, καφέ. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου, και άμεση αναχώρηση στις 20:00 μ.μ. με το F/B NISSOS RODOS της ATTICA για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΠΛΟΙΟ - ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕ - ΕΦΕΣΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Άφιξη νωρίς το πρωί στις 04:30 π.μ. στη Χίο. Αποβίβαση χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για αστυ-νομικό και τελωνιακό έλεγχο. Επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για Τσεσμέ (Κρήνη). Μετά από 45 λεπτά άφιξη στον Τσεσμέ, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Έφεσο, τον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Χώρος με αρχαιολογική, ιστορική και βιβλική σημασία, όνειρο επίσκεψης κάθε λάτρη της αρχαίας ιστορίας. Τα περισσότερα αξιοθέατα χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους με σπουδαιότερα τον Ναό του Αδριανού, την Βιβλιοθήκη του Κέλσιου και την Λεωφόρο του Αρκάδιου. Στην συνέχεια αναχώρηση για Παμούκαλε μ΄ ενδιά-μεση στάση για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στο Παμούκαλε. Το Παμούκαλε, ένα από τα πιο δημοφιλή του-ριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας, βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μαιάνδρου (Menderes), περίπου 20 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Denizli και σε απόσταση 215 χλμ. ανατολικά της αιγαιοπελαγίτικης ακτογραμμής. Δίπλα ακριβώς στις κάτασπρες αναβαθμίδες του Παμούκαλε βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεραπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα από τον βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β'. Επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο. Δίπλα ακριβώς στις κά-τασπρες αναβαθμίδες του Παμούκαλε βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεραπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα από τον βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β'. Επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λου-τρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο της λευκής ασβε-στολιθικής πλάκας που καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους με ρηχές φυσικές λεκάνες ζεστού νερού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκαλε.

3η ημέρα : ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ( ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ )-ΙΚΟΝΙΟ (konya)-ΑΡΧΕΛΑΙΔΑ (Aksaray ) - ΠΡΟΚΟΠΙ (Urgup)

Μετά το πρωινό αναχώρηση με προορισμό τη καρδιά της Καππαδοκίας, το Προκόπι ( URGUP ). Στη διαδρομή μας θα περάσουμε έξω από την Σπάρτη Πισιδίας, που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Tαύρου. H Σπάρτη αποτελούσε την εκκλησιαστική έδρα της επαρχίας Πισιδίας, που διέμενε ο Aρχιερατικός Eπίτροπος. O ελληνικός πληθυσμός ήταν κατανεμημένος σε τέσσερις συνοικίες (mahalla ή melle). Η οικονομία στην περιοχή παραδοσιακώς βασίζεται στην παραγωγή ροδόνερου και την ταπητουργία, από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών που φύονται στο εύφορο οροπέδιό της. Χαϊδευτικά την ονομάζουν και «πόλη των ρόδων». Συνεχίζουμε στις λίμνες Εγιρδίρ (με το Νησί Πισιδίας) και Μπεϊσεχίρ σε υψόμετρο 940 μ. Θα περάσουμε έξω από το Ικόνιο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, σημαντική πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αργότερα έδρα του Σουλτανάτου του Ρουμ, και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το Προκόπι (Urgup) μέσω Αρχελαίδας ( Aksarai ). ΄Αφιξη στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ –ΑΝΑΚΟΥ(Kaymakli)-ΜΑΛΑΚΟΠΗ(Derinkuyu)-ΚΑΡΒΑΛΗ(Güzelyurt)-ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ (ΙΧΛΑΡΑ)- ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΛΕΝΤΙΖ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα των «νεραιδοκαμινάδων» στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την πόλη Ανάκου (Kaymakli ) Η Ανακού της Καππαδοκίας ή αλλιώς Ενεγί ήταν χτισμένη στο οροπέδιο του όρους Μουντάκ Οβά. Είναι γνωστή για το λόφο Καλέ και τους περιβόητους οικισμούς με τα λαξευμένα σπίτια. Στους δύο οικισμούς -τον Πάνω και τον Κάτω Μαχαλά- έμεναν οι φτωχές οικογένειες και όσοι αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο απο τους επιδρομείς εκείνων των δύσκολων καιρών. Εκκλησίες και τζαμιά συνυπήρχαν στις άκρες των απότομων βράχων κι έμοιαζαν να αιωρούνται όλα τα περίφημα δημιουργήματα του ταπεινού 'καλλιτέχνη' μεταξύ θεών κι ανθρώπων. Οι Ανακιώτες ήταν κυρίως Μουσουλμάνοι, υπήρχαν όμως και πολλοί Χριστιανοί που κατοικούσαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Γύρω στο 1760 οι περισσότεροι άντρες άρχισαν σταδιακά να μεταναστεύουν στην Κωνσταντινούπολη που αποτελούσε το κέντρο εμπορίου του τότε κόσμου, μεταφέροντας τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Οι Χριστιανοί της Ανακούς οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ήταν ελληνόφωνοι. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις τις οποίες μπλέκουν με τουρκικά ιδιώματα, δημιουργώντας έτσι τα περίφημα καπαδοκικά ιδιώματα. Συνεχίζουμε για Μαλακόπη (Derinkuyu) με την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Κατόπιν αναχώρηση για ΚΑΡΒΑΛΗ με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Κατόπιν διασχίζουμε την κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Μετά το πέρας το επισκέψεων επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική παρακολούθηση χορού δερβίσηδων στο ιστορικό χάνι «Καραβάν Σαράι».

5η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΣΟΣ (Mustafapaşa) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (Kayseri) - ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP) ( ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ )

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σινασσό. Περπατάμε στις ελληνικές γειτονιές με τα πανέμορφα αρχοντικά με πλούσιο εσωτερικό και εξωτερικό διάκοσμο, με σκαλιστά φορούσια, μαιάνδρους και τοιχογραφίες, 95 από αυτά έχουν κριθεί διατηρητέα από την UNESCO. Επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζουμε στην Καισάρεια στους πρόποδες του όρους Αργαίου, πατρίδα του επισκόπου Μεγάλου Βασιλείου. Θα επισκεφθούμε την γύρω περιοχή και το χωριό Μουταλάσκη φημισμένο για την παραγωγή του κεχριού. Στην Καισάρεια μέχρι το 1922 έμεναν πολλοί Έλληνες, περίπου 75.000. Στη βυζαντινή εποχή ήταν θρησκευτικό κέντρο και φημισμένη μητρόπολη, με τα τείχη του Ιουστινιανού φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα του 6ου αιώνα. Θα δούμε το κάστρο του Alaattin Keykubat, τον μεντρεσέ Cifte. Ελεύθερος χρόνος στην σκεπαστή αγορά της πόλης με τα καταστήματα που πωλούν μαντί και παστουρμά, γεύμα (προαιρετικά) στο διάσημο τετραώροφο εστιατόριο του «Μπεσίογλου» με την εξαιρετική τοπική κουζίνα του. Επιστρέφοντας στο Προκόπι επισκεπτόμαστε τον χώρο όπου έζησε και κοιμήθηκε ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει δυνατότητα (προαιρετικά) να απολαύσουν χαμάμ στο αρχαιότερο χαμάμ της Καππαδοκίας που βρίσκεται στο κέντρο στο Προκόπι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Προαιρετικά, διασκέδαση σε κέντρο με χορούς και μουσική της Ανατολής.

6η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΒΕΝΑΣΑ (ΑVANOS)- ΚΟΙΛΑΔΑ ( ΔΕΡΒΕΝΤ, ΖΕΛΒΗ, ΠΑΣΑΜΠΑΝ,ΓΚΟΡΕΜΕ) ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ (UCHISAR ) – ΠΡΟΚΟΠΙ ( URGUP )

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Βένασα (Άβανος), κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ (Κόκκινος ποταμός ) και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ, το υπαίθριο μουσείο του Γκορεμέ. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούτσχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Προαιρετική πτήση με ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πάνω από τις κοιλάδες της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο, διαν/ση.

7η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΥΛΛΗ-ΑΚΣΕΧΙΡ(Φιλομήλιον) -ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ (Αfyonkarahisar)

Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού και αναχωρούμε με προορισμό το Αφυόν Καραχισάρ. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο Καραβάν Σεράϊ του 13ου αιώνα. Η πρώτη επαφή στο μακρύ οδικό δίκτυο για την Καππαδοκία από τους ταξιδιώτες δυτικά του Ακσαράι και πάνω στο δρόμο του Μεταξιού συναντάμε και σήμερα ως απομεινάρια ένδοξων εποχών ακμής του εμπορίου το Καραβάν Σεράι (Sultanhani Caravan sarrai), ένα τεράστιο φρούριο που χτίστηκε το 1229 περίπου και έχει εν μέρει αποκατασταθεί, με την εντυπωσιακή και μοναδική είσοδο την σκαλισμένη πύλη – κηρήθρα. Συνεχίζουμε για την πόλη Σύλλη, όπου βρίσκεται ο περίφημος Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, κτισμένος από την Αγία Ελένη το 327 μ.Χ. Ο ναός που σώζεται και που οι ντόπιοι τον ονόμαζαν «μεγάλη γκλησιά», λειτουργούσε ανελλιπώς μέχρι την Ανταλλαγή. Τα τελευταία χρόνια ανακαινίστηκε και αγιογραφήθηκε με την βοήθεια παλαιών φωτογραφιών που συνέλλεξαν οι κάτοικοι της. Συνεχίζουμε μέσω Ακσεχίρ ( Φιλομήλιο ) την πόλη που έζησε ο Νασρεντίν Χότζα. Το Φιλομήλιον ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη της Φρυγίας της Μικράς Ασίας. Βρισκόταν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας, στα σύνορα με την Πισιδία και την Λυκαονία. Είχε κτιστεί στις νότιες όχθες της λίμνης του Φιλομηλίου . Η πόλη ιδρύθηκε από τον ανεξάρτητο Μακεδόνα δυνάστη Φιλόμηλο (υιό του Λυσίου ή Λυσανίου) στο δεύτερο μισό του 3ου αιώνα π.Χ. Άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ. Το όνομα στα τουρκικά σημαίνει μαύρο-κάστρο, από το κάστρο που δεσπόζει στην πόλη χτισμένο πάνω σε μαύρο βράχο. Μια βόλτα στην παλιά συνοικία θα σας «μεταφέρει» σε άλλες εποχές. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Αφιόν Καραχισάρ.

8η ημέρα : ΑΦΥΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ(Αfyonkarahisar)-ΣΑΡΔΕΙΣ((ΣΑΡΤ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ )-ΣΜΥΡΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τις Σάρδεις (Ξενάγηση). Οι Σάρδεις (Sart) ήταν αρχαιότατη μικρασιατική πόλη στη Λυδία, της οποίας υπήρξε και πρωτεύουσα. Ήταν χτισμένη στο «Σαρδιανό πεδίο», την πεδιάδα δηλαδή που εκτεινόταν ανάμεσα στο όρος Τμώλο και τον Έρμο ποταμό και διαρρεόταν από τον περίφημο Πακτωλό ποταμό. Η θέση της αυτή ήταν τέτοια, ώστε να αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο δρόμων που οδηγούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις της Μ. Ασίας και πήγαιναν προς την Αρμενία, τη Μεσοποταμία, την Περσία. Απείχε από την παραλία 100 περίπου χιλιόμετρα και εκτός από τη σημαντική συγκοινωνιακή θέση της, διέθετε και ακρόπολη, που ονομαζόταν Ύδη. Στη διαδρομή μας για Σάρδεις διασχίζουμε το Ουσάκ, τα Κούλα. Μετά το πέρας της ξενάγησης, αναχώρηση για την Σμύρνη. Άφιξή στην Σμύρνη. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στο πανέμορφο Κορδελιό ή (Περαία) (Karşıyaka) που είναι χτισμένο απέναντι και βορειοανατολικά από την πόλη, με τα ελληνικά σπίτια να ξεχωρίζουν στην παραλία και τον πανέμορφο εμπορικό πεζόδρομο στην προκυμαία που ξεκινούν τα πλοία της γραμμής για την Σμύρνη απέναντι. Μην ξεχνάμε ότι (Karşıyaka) σημαίνει «από την άλλη πλευρά». Επιβίβαση στο πλοιάριο της γραμμής να κάνουμε το διάπλου του κόλπου της Σμύρνης. ( Σημείωση: το πλοιάριο μπορεί να το πάρουμε από το Κορδελιό ή την Πούντα για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος). Στην συνέχεια ακολουθώντας τον παραλιακό που είναι και το ωραιότερο και πιο αναβαθμισμένο κομμάτι της Σμύρνης, βλέπουμε την πλατεία με τον πυργίσκο και το ρολόι που είναι το σύμβολο της πόλης, την Πούντα, το Κε, τον Φραγκομαχαλά. Θα περπατήσουμε στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται (Αλσατζάκ) με τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά. Θα δούμε την "Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης" (αρρένων), που ιδρύθηκε το 1717 και το "Κεντρικόν Παρθεναγωγείον" που σήμερα στεγάζουν τουρκικά γυμνάσια. Τον σιδηροδρομικό σταθμό Κασαμπά, το Ελληνικό Προξενείο και το μεγάλο πάρκο που ευρίσκοντο τα περισσότερα Ελληνικά σπίτια τα οποία κάηκαν στην Μικρασιατική καταστρο-φή. Καταλήγουμε στην παλιά παραδοσιακή αγορά της Σμύρνης το (ΚΕΜΕΡ ΑΛΤΙ).Μετά το δείπνο, προαιρετικά βόλτα στα παραλιακά μαγαζιά της πόλης ή διασκέδαση.

9η ημέρα : ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕ ( ΚΡΗΝΗ ) – ΧΙΟΣ ΠΛΟΙΟ

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για Τσεσμέ ( Κρήνη ). Άφιξη στο Τσεσμέ ( περιήγηση) , χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα περάσουμε αστυνομικό και τελωνιακό έλεγχο. Επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. για Χίο. Άφιξη στη Χίο μετά από μία ώρα περίπου. Αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, χρόνος ελεύθερος μέχρι τις 22:00 μ.μ. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου, και άμεση αναχώρηση στις 23:00 μ.μ. με το F/B NISSOS RODOS της ATTICA για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα : ΠΛΟΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 π.μ. Αποβίβαση από το πλοίο, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα, μ΄ ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς – Χίος - Πειραιάς.(2 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινες εξωτ. καμπίνες (Α4).
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Χίος –Τσεσμές-Χίος.
 • Επτά ( 7 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέ-ρων στην Τουρκία ( μία διαν/ση στο Παμούκκαλε στο hotel 5 αστέρων, 4 διαν/σεις στο Προκόπι σε hotel 5 αστέρων, μία διαν/ση στο Αφυόν Καραχισάρ σε hotel 4 αστέρων, μία διαν/ση στη Σμύρνη σε hotel 4 αστέρων
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ. 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά).
 • Τα εισιτήρια του πλοίου της γραμμής στο κόλπο της Σμύρνης (Πούντα – Κορδελιό )
 • Οι περιηγήσεις – εκδρομές, που αναφέρονται στο πρό-γραμμα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός καθ΄ όλη την διάρκεια στην Τουρκία.
 • Ασφάλεια Αστικής / Επαγγελματικής Ευθύνης
 • Διόδια
 • Έντυπα – χάρτες.
 • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες–διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Καππαδοκία, Türkiye
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €830,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν