από €0,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Κούβα,Αβάνα

Created with Sketch. Αβάνα, Cuba
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

8 & 9 μέρες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

_/_

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΚΟΥΒΑ.......ο μέχρι προ ολίγων ετών «απαγορευμένος παράδεισος της Καραϊβικής». O πάλε ποτέ «απαγορευμένος παράδεισος» σήμερα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς στις προτιμήσεις των ταξιδευτών. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη, όπως, ιστορία , κουλτούρα, νυκτερινή ζωή, υπέροχες παραλίες, καθάριες θάλασσες, τροπική βλάστηση. Οι κουβανοί είναι άνθρωποι ζεστοί ,... Περισσότερα

ΚΟΥΒΑ…….ο μέχρι προ ολίγων ετών «απαγορευμένος παράδεισος της Καραϊβικής».

O πάλε ποτέ «απαγορευμένος παράδεισος» σήμερα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς στις προτιμήσεις των ταξιδευτών. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη, όπως, ιστορία , κουλτούρα, νυκτερινή ζωή, υπέροχες παραλίες, καθάριες θάλασσες, τροπική βλάστηση.

Οι κουβανοί είναι άνθρωποι ζεστοί , ζωντανοί- ζουν για να διασκεδάζουν. Οι ρυθμοί της σάλσα και του μάμπο είναι διάχυτοι στην ατμόσφαιρα, και σε παρασύρουν να ζεις για λίγο στον τρελό ρυθμό τους. Η διασκέδαση στην Κούβα αρχίζει το πρωί και τελειώνει το ξημέρωμα.

Πρωτεύουσα είναι η Αβάνα διάσημη διεθνώς για τα εκλεκτά πούρα της και το περίφημο ρούμι της. Το τοπίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιφατικό με ιδιαίτερο χρώμα. Πόλη ηλιόλουστη ζωντανή που σε προκαλεί να την ανακαλύψεις. Τεράστιο το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο με τα αποικιακού ρυθμού οικοδομήματα –πολλά απ΄αυτά αφημένα στην εγκατάλειψή τους λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών- . Η Αβάνα προστατεύεται από την UNESCO για τα μνημεία της που αποτελούν Παγκόσμια Κληρονομιά.

H Κούβα απλώνεται σε μια έκταση 110.860τ.χλμ. στα νότια της Φλώριδας μεταξύ της Καραϊβικής θάλασσας και του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού. Το νησί-χώρα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Καραϊβικής και εκτείνεται και σε άλλα αρχιπελάγη, απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1902, ενώ από το 1976 όπου δημιουργήθηκε το νέο Σύνταγμα διαιρέθηκε σε 15 επαρχίες.

Ο πληθυσμός ανέρχεται στα 11.184.023 κατοίκους και αποτελείται από 51% μιγάδες, 37% λευκούς και 11|% μαύρους οι οποίοι ασχολούνται τόσο στον αγροτικό όσο και στον βιομηχανικό τομέα, αλλά κυρίως στις υπηρεσίες. Πρωτεύουσα είναι η Αβάνα με πληθυσμό 2.300.000 κατοίκους, ιδρύθηκε το 1515 από τον Ισπανό Ντιέγκο Βελάσκεθ, με το όνομα Σάν Κριστόμπαλ ντε λα Αμπάνα και βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αλμεντάρες. Έχει την παλιά πόλη που διατηρεί ακόμη το παλιό αποικιακό στυλ και τη νέα που έχει βασισθεί κατά τα αμερικανικά πρότυπα, είναι δε διάσημη εκτός από τις απέραντες παραλίες της και για τα εξαιρετικά πούρα της .

Το κλίμα είναι τροπικό. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, το καλοκαίρι (Μάιος-Οκτώβριος) είναι η περίοδος των βροχοπτώσεων και το χειμώνα (Νοέμβριος-Απρίλιος) η περίοδος της ξηρασίας. Η περίοδος των τυφώνων από Ιούνιο έως Νοέμβριο, έχουν έξαρση κυρίως τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ι μηνιαίες μέσες θερμοκρασίες έχουν: Iανουάριος/Φεβρουάριος 18-26, Μάρτιος/Απρίλιος 21-31,

Ιούνιος /Ιούλιος 22-34, Αύγουστος / Σεπτέμβριος /Οκτώβριος 22-31 και Νοέμβριος /Δεκέμβριος 18-27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΒΑΝΑ
Αβάνα, το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα της χώρας, η οποία ιδρύθηκε το 1519. Οι Ισπανοί έποικοι κατασκεύασαν 4 επιβλητικά οχειρά που υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Στις αρχές του ’30 η Αβάνα εθεωρείτο ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, με πολυτελή κέντρα διασκέδασης, μεγάλα ξενοδοχεία και οτιδήποτε μπορούσε να ικανοποιήσει τον επισκέπτη. Είναι μια πόλη που για να την ανακαλύψεις πρέπει να κουραστείς περπατώντας στο ιστορικό κέντρο με τις γειτονιές, τα εκπληκτικά κτίρια απομεινάρια της Ισπανικής αποικιοκρατίας τα οποία εναλλάσονται με τον μοντερνισμό.

Στην Παλιά Αβάνα (Habana Vieja), την καρδιά του ιστορικού κέντρου, βρίσκονται τα περισσότερα αξιόλογα ιστορικά κτίρια των οποίων η αρχιτεκτονική μορφή είναι ένας συνδιασμός του γνωστού αποικιοκρατικού στυλ, του μπαρόκ και του αρτ ντεκό.

Σας προτείνουμε να περιδιαβείτε τους πεζόδρομους Mercaderes, O’ Reilly , Obispo και Oficios και τις πλατείες όπως την πλατεία των Όπλων (Plaza de las Armas), χτίστηκε τον 16ο αιώνα, είναι από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, όπου μπορείτε να δείτε ιστορικά κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής, τη πλατεία του Καθεδρικού Ναού (Plaza de la Catedral) που είναι η πλέον γνωστή στην Αβάνα και από τις ομορφότερες στη Λατινική Αμερική. Εκτός από το καθεδρικό σύμβολο, η πλατεία περιβάλλεται από μπαρόκ παλάτια του 18ου αιώνα, την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja).

Η οδός Οβίσπο (Calle Obispo) είναι ο σημαντικότερος και πλέον φημισμένος δρόμος της Παλιάς Αβάνας, που ενώνει το Καπιτώλιο με την πλατεία των Όπλων και τον Καθεδρικό Ναό. Περπατήστε και απολαύστε το πολύχρωμο πλήθος, τα δεκάδες μπαρ και τα καφέ με ζωντανή μουσική και δείτε τις εσωτερικές αυλές των αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής σπιτιών.

Η λεωφόρος Πράδο (El Prado) είναι αυτή που ενώνει το Καπιτώλιο με τον παραθαλάσσιο δρόμο, το φημισμένο Μαλεκόν (Malecon). Το δρόμο αυτό με τα ξύλινα παγκάκια, τα παρτέρια και τα αγάλματα, χρησιμοποιούσαν παλιά για τον απογευματινό τους περίπατο οι κάτοικοι της Αβάνας.

Το Malecon, ο δρόμος-σύμβολο της Αβάνας, που την περιβάλλει σε όλη της την ακτογραμμή, από το λιμάνι μέχρι το Μιραμάρ. Είναι σημείο συνάντησης των ντόπιων που συρρέει μετά τη δύση του ήλιου, για να παίξει μουσική, να κάνει περίπατο και να συμμετάσχει σε αυτοσχέδιες φιέστες.

Τα δύο ιστορικά μπαρ της Αβάνας είναι το Bodeguita del Medio πίσω από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού και η Floridita, στην αρχή της οδού Obispo, στο ύψος του Καπιτωλίου. Στο πρώτο θα βρείτε αυθεντικό Μοχίτο και στο δεύτερο το καλύτερο Νταϊκίρι του κόσμου.

Λιγότερα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Αβάνα, Cuba
Created with Sketch.
από €0,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν