από €0,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Μπαχάμες

Created with Sketch. Μπαχάμες Καραιβική
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

8 μέρες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

_/_

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Οι Μπαχάμες, ή επίσημα Κοινοπολιτεία των Μπαχαμών, είναι ένα έθνος που αποτελείται από περισσότερα από 3.000 νησιά , κοραλλιογενείς νήσους και νησίδες. Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό βόρεια της Κούβας και την Ισπανιόλα ( Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή ), βορειοδυτικά του Τερκς και Κάικος , καθώς και νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτείων... Περισσότερα

Οι Μπαχάμες, ή επίσημα Κοινοπολιτεία των Μπαχαμών, είναι ένα έθνος που αποτελείται από περισσότερα από 3.000 νησιά , κοραλλιογενείς νήσους και νησίδες.

Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό βόρεια της Κούβας και την Ισπανιόλα ( Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή ), βορειοδυτικά του Τερκς και Κάικος , καθώς και νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτείων (πλησιέστερα προς την Φλόριντα ).Έχει έκταση 5.382 τετραγωνικά μίλια, και πληθυσμό 353.658. Πρωτεύουσά της είναι η πόλη Νασάου .

Αρχικά κατοικούνταν από την φυλή των Lucayans , ένας κλάδος των Arawakan, ανθρώποι που μιλούσαν Taino.Οι Μπαχάμες ήταν ο τόπος της πρώτης προσέγγισης σε ξηρά του Κολόμβου στο Νέο Κόσμο το 1492.Τα νησιά έχουν ως επί το πλείστον ερειμωθεί απο το 1513 έως το 1648, όταν οι ‘Αγγλιοι άποικοι από τις Βερμούδες εγκαταστάθηκαν στο νησί Eleuthera .

Η Μπαχάμες έγινε αποικία του Στέμματος, το 1718, όταν η βρετανική κυριαρχία εθέσε τέρμα στην πειρατεία . Μετά τον Αμερικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας , χιλιάδες αγγλόφιλοι νομιμόφρονες και Αφρικανοί σκλάβοι κινήθηκαν προς τις Μπαχάμες και τη ανάπτυξη του εμπορείου της φυτείας. Η δουλεία καταργήθηκε απο την βρετανική αυτοκρατορία το 1807 και απελευθέρωσε πολλούς Αφρικανούς από τα πλοία σκλάβων από το Βασιλικό Ναυτικό που ήταν εγκατεστημένοι στις Μπαχάμες κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Η δουλεία καταργήθηκε το 1834 και οι απόγονοι αποτελούν σήμερα την πλειοψηφία του πληθυσμού των Μπαχάμών.

Όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, Οι Μπαχάμες είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της αμερικανικής ηπείρου (μετά από τις Βερμούδες , τις Ηνωμένες Πολιτείες , τις Νήσους Καϋμάν , τον Καναδά , και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Λιγότερα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μπαχάμες Καραιβική
Created with Sketch.
από €0,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν