από €1.050,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

9 ημέρες στη “Μεγάλη Ελλάδα”: Νότια Ιταλία – Σικελία – Απουλία

Created with Sketch. Italy
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

9 ημέρες | 28 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου 2024

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

1050,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

9 ημέρες εκδρομή στη "Μεγάλη Ελλάδα" Νότια Ιταλία - Σικελία - Απουλία MΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ - ΚΟΣΕΝΤΖΑ - ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ -ΜΑΤΕΡΑ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ-ΜΠΑΡΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 28 Σεπτ. – 6 Οκτ. 2024 Τιμή κατ’ άτομο: €... Περισσότερα

9 ημέρες εκδρομή στη “Μεγάλη Ελλάδα”

Νότια Ιταλία – Σικελία – Απουλία

MΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΚΕΦΑΛΟΥ -ΜΑΤΕΡΑ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ-ΜΠΑΡΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 28 Σεπτ. – 6 Οκτ. 2024

9 ημέρες στη "Μεγάλη Ελλάδα": Νότια Ιταλία - Σικελία - Απουλία 1

Τιμή κατ’ άτομο:

€ 1050 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
€ 1410 σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 850 Παιδιά από 2 έως 10 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο.

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΜΕΤ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ € 20
ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ € 30
ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ € 40
ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ € 80
ΔΙΚΛΙΝΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ € 70

 

Τα πλοία μας σε τοπικές ώρες:
Πάτρα – Μπάρι αναχ.17:30 άφιξη 09:30 (επόμενη μέρα)
Μπάρι – Πάτρα αναχ.19:30 άφιξη 13:00 (επόμενη μέρα)

 

 Περιλαμβάνονται:

• Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
• Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά και 6 δείπνα).
• Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα (ΑΒ4).
• Εισιτήρια F/B από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ, Βίλα Σαν Τζιοβάννι-Μεσσήνα-Β. Σ. Τζιοβάννι.
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Αρχηγός – συνοδός.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
• Έντυπα – χάρτες.
• Φ. Π. Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό όπως είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση, πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο όπου απαιτείται, επιπλέον φαγητά, ποτά και προαιρετικές δραστηριότητες.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Επίσκεψη στην Μεσσίνα, πύλη της Σικελίας, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
 • Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων.
 • Γνωριμία με την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ.
 • Επίσκεψη στην περιοχή της Ματέρας, που έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο και θεωρείται από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου.
 • Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Αλμπερομπέλλο, μια πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η ΗΜΕΡΑ 28-9-24: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ.

Συγκέντρωση στη Νέδοντος 79 (πίσω από το Notos Galleries) στις 11:45 π.μ. και αναχώρηση στις 12:00 μ.μ. για Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη, αστυνομικός & τελωνειακός έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 17:30 μ.μ. για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ 29-9-24: ΜΠΑΡΙ - ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ - ΡΕΤΖΙΟ ΝΤΙ ΚΑΛΑΜΠΡΙΑ.

Άφιξη το πρωί στις 09:30 π.μ. στο Μπάρι και αναχώρηση για το ΡΕΤΖΙΟ (Ρήγιο). Με ενδιάμεσες στάσεις στο ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ και επίσκεψη του ναού της Ήρας και την ΚΟΣΕΝΤΖΑ, θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέτζιο, περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στο πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο MAGNA GRECIA, με τους «Πολεμιστές του Ριάτσε».. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 30-9-24 : ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΙΤΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ.

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για VILLA S. GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσήνας, γνωστό σαν στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ. Άφιξη στην Μεσσίνα, πύλη της Σικελίας, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό, το αστρονομικό ρολόι και τον καθεδρικό ναό. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη, που οι Ιταλοί ονομάζουν "Μαργαριτάρι του Ιονίου". Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού, ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές. Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης, που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφθούμε το διάσημο αρχαίο Ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και το φημισμένο παγωτό. Κατόπιν αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 m. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Τέλος, θα καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, την αρχαία Ελληνική πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 1-10-24_:_ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ_-_ΚΑΤΑΝΙΑ_-_ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ.

Πρωινό και περιήγηση - ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της “ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, τον βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κατάνια, ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι κτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για την μαύρη πέτρα, που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Συρακούσες. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 2-10-24: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ - ΠΑΛΕΡΜΟ.

Πρωινό και αναχώρηση για το Αγκριτζέντο ( Ακράγαντας) μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Άφιξη και ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο με τους 12 αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικό ναό της Ομόνοιας, ο οποίος χάρη στην μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ 3-10-24: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ.

Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση-ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο «ΜΑΣΣΙΜΟ», το «ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ» και το αρχαιολογικό Μουσείο. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε την πόλη ΜΟΝΡΕΑΛΕ, στην οποία υπάρχουν Βυζαντινά μωσαϊκά-ψηφιδωτά, τα μεγαλύτερα σε έκταση στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την γραφική ΚΕΦΑΛΟΥ, για να επισκεφθούμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ου -15ου αιώνα) με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ 4-10-24: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΜΑΤΕΡΑ.

Πρωινό αναχώρηση για την Μεσσίνα, απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ματέρα. Η Ματέρα είναι μια Ιταλική πόλη της περιοχής Μπαζιλικάτα στην νότια Ιταλία. Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Ματέρα. Η πόλη βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Από το 1993 τα σάσσι της Ματέρας έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στην πόλη αυτή γυρίστηκε το 2004 η ταινία "Το πάθος του Χριστού" από τον Μελ Γκίμπσον. Η περιοχή της Ματέρας έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο και θεωρείται από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Ματέρα απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη "Σάσσι ντι Ματέρα" (μου σημαίνει "οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρας"). Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο. Υπάρχει η υποψία ότι ίσως εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία.Το μοναστηριακό συγκρότημα Μαντόννα ντέλλε Βίρτου και Σαν Νίκολα ντελ Γκρέτσι, η εκκλησία του Σαν Πιέτρο Καβεόσο, η εκκλησία Σάντα Μαρία Ντ'Ιντρίς καθώς και η εκκλησία Σάντα Λούτσια άλλε Μάλβε είναι διάσημα αξιοθέατα της Ματέρα. Χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ 5-10-24: ΜΑΤΕΡΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΜΠΑΡΙ - ΕΝ ΠΛΩ.

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση για το γραφικό χωριό Αλμπερομπέλλο. Μια πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO, φημισμένο για τα λευκά σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία του και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων, καθιστώντας το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Μπάρι, όπου το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε στις 19:30 μ.μ για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ΗΜΕΡΑ 6-10-24: ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Άφιξη στην Πάτρα στις 13:00 μ.μ. περίπου και αναχώρηση για Καλαμάτα, με ενδιάμεση
στάση. Άφιξη στην Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά και 6 δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα (ΑΒ4).
 • Εισιτήρια F/B από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ, Βίλα Σαν Τζιοβάννι-Μεσσήνα-Β. Σ. Τζιοβάννι.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Έντυπα - χάρτες.
 • Φ. Π. Α.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό όπως είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση, πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο όπου απαιτείται, επιπλέον φαγητά, ποτά και προαιρετικές δραστηριότητες.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Italy
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €1.050,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν