από €1.900,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Αίγυπτος, η χώρα των Φαραώ: 9 ημέρες Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Ασουάν – Αμπού Σίμπελ (4 ημέρες κρουαζιέρα Νείλου)!

Created with Sketch. Κάϊρο, Egypt
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

9ήμερη | 1-9 Ιανουαρίου 2025

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

1900,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

 9 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ EGYPTAIR ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ Από 01 έως 09 Ιανουαρίου 2025 «Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες.... Περισσότερα

 9 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ EGYPTAIR

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ

Από 01 έως 09 Ιανουαρίου 2025

«Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού Σιμπέλ.
Ελάτε μαζί μας σε ένα κορυφαίο ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ, στην Αίγυπτο. Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρία με πλούσιες ξεναγήσεις που αναδεικνύει όλο τον πολιτιστικό πλούτο μιας περιοχής που κυριαρχεί στη Μεσόγειο για πάνω από 5 χιλιετίες. Τετραήμερη κρουαζιέρα για να απολαύσετε τους θησαυρούς του Νείλου, επίσκεψη στον περίφημο Ναό του Αμπού Σίμπελ, εξαιρετική ξενάγηση στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Αυτό το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι αποκάλυψη! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !»

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
To άτομο σε δίκλινο € 1900,00
Το άτομο σε μονόκλινο € 2550,00
Προκαταβολή με την εγγραφή σας € 400,00 ανά άτομο.
Εξόφληση μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2024

Σημαντικές Σημειώσεις :
1.Για την είσοδο σας στην Αίγυπτο απαιτείται θεώρηση (Visa) για τα ελληνικά διαβατήρια. Το διαβατήριο σας πρέπει
να έχει ισχύ για περισσότερο από 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου σας στη χώρα. Η βίζα εκδίδεται με την άφιξη μας.
2.Οι ανωτέρω τιμές είναι υπολογισμένες για ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου.
3. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγεται από τρεις ενήλικες.
4. Τα αεροπορικά εισιτήρια κατόπιν έκδοσης δεν ακυρώνονται ανεξαρτήτου ημερομηνίας ακύρωσης του ταξιδιού. Τα ονόματα και οι ημερομηνίες δεν αλλάζουν.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • 4 μέρες κρουαζιέρα με πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
  • Ξενάγηση στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο & Αλεξάνδρεια
  • Έλληνας ξεναγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό !

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα : 01 Ιανουαρίου 2025, Τετάρτη ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΠΤΗΣΗ-ΚΑΙΡΟ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ & ΔΕΙΠΝΟ.

Συγκέντρωση Νέδοντος 79, στις 06:15, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 06:30 για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, άφιξη στο αεροδρόμιο διατυπώσεις και απευθείας πτήση στις 13:15 με την Egyptair για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καίρου στις 15:10, διατυπώσεις και έκδοση βίζας, επιβίβαση στο πούλμαν μας, άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή δωματίων, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία του Καίρου. Καλώς ήρθατε στο Κάιρο ή αλλιώς Αλ Καχίρα, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου και την πόλη των χιλίων μιναρέδων. Το βράδυ, προαιρετική νυχτερινή κρουαζιέρα στο Νείλο, με δείπνο και θέαμα, oriental, “ταμπούρα”, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Αίγυπτο. Διασκεδάστε, χορέψτε, με θέα το φωταγωγημένο Κάιρο! Διανυκτέρευση.

2η μέρα : 02 Ιανουαρίου 2025 , Πέμπτη ΚΑΙΡΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ-ΣΦΙΓΓΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΠΥΡΟΥ- ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛ (Ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα).

Μετά το πρωινό μας Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και με τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και γεύμα. . Τέλος θα καταλήξουμε πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγμένο στα χρώματα και στα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αμέτρητες αγορές. Υφάσματα, μπακίρια, δερμάτινα, χρυσός, ασήμι, χαλκός, κοσμήματα και τόσα είδη σε μοναδικές τιμές, μέσα σε μια πραγματικά παραδοσιακή αραβική ατμόσφαιρα του «σούκ».Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : 03 Ιανουαρίου 2025, Παρασκευή ΚΑΙΡΟ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙΡΟΥ-πτήση-ΑΣΟΥΑΝ- ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ- ΝΑΟΣ ΝΗΣΟΥ ΦΙΛΑΙ-ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΑ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ-ΑΣΟΥΑΝ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΙΟ).

Μετά το πρωινό μας,(σε πακέτο)μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση στις 06:10.Η πτήση μας θα μας μεταφέρει στην Άνω Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Ασουάν,την πιο ηλιόλουστη νότια πύλη της Αιγύπτου, με την χαρακτηριστική αφρικάνικη ατμόσφαιρα όπου θα σας χαρίσει μια πραγματική εμπειρία στις όχθες του Νείλου. Άφιξη στις 07:35. Ξενάγηση στο Ασουάν κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Μεγάλο Φράγμα, ένα γιγαντιαίο έργο της σύγχρονης εποχής, καθώς και τον ναό της νήσου Φίλαι. Ο ναός της Ίσιδας ήταν ένας από τους τελευταίους αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς που παρέμεινε ενεργός, καθώς συνέχισε να λειτουργεί μέχρι τη βασιλεία του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α΄(527-565 μ.Χ.), ο οποίος διέταξε τον αποκλεισμό όλων των ειδωλολατρικών ναών. Εδώ ένας ιερέας της Ίσιδος με την ονομασία Esmet-Akhom χαράζει την τελευταία ιερογλυφική επιγραφή, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ. (394 μ.Χ.). Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου όπου θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας, γεύμα. Αμέσως μετά βόλτα με παραδοσιακή φελούκα - τα χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα του Νείλου - με φόντο το Ασουάν για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Προαιρετική εκδρομή σε Νουβικό χωριό και βόλτα με καμήλες, στην έρημο. Επιστροφή στο πλοίο , δείπνο και διασκέδαση. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

4η μέρα : 04 Ιανουαρίου 2025 , Σάββατο ΑΣΟΥΑΝ – ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ - ΚΟΜΟΜΠΟ-ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό σε πακέτο και πρωινή αναχώρηση απο το κρουαζιερόπλοιο και οδική εκδρομή με προορισμό έναν από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου, το Αμπού Σιμπέλ, 280 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ασσουάν και 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Σουδάν.Το Αμπού Σιμπέλ αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ναούς, μέρος ενός συγκροτήματος επτά ναών που κατασκεύασε ο Ραμσής Β΄ (1244-1224 π.Χ.) σε ανάμνηση της νίκης του επί του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Βρίσκονται στην δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ, όπου μεταφέρθηκαν από την UNESCO, όταν η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε την κατασκευή ενός τεράστιου φράγματος και τη δημιουργία αυτής της λίμνης. Ο Ραμσής Β΄ αφιέρωσε τον Μεγάλο Ναό στον εαυτό του και στους θεούς Φθα, Ρα-Χοράκτι και Άμμωνα-Ρα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν τέσσερα αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα, που αναπαριστούν τον Ραμσή Β΄, καθισμένο με τα βασιλικά διαδήματα και το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου. Ο Μεγάλος Ναός κατασκευάστηκε με απόλυτη αστρονομική ακρίβεια ως προς τον υπολογισμό των κινήσεων του ήλιου: κάθε πρωί φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ δύο φορές τον χρόνο - 22 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του Ραμσή Β΄ και 22 Οκτωβρίου, ημέρα της ανόδου του στον θρόνο - μια δέσμη φωτός του ανατέλλοντος ηλίου διεισδύει μέχρι το άδυτο του τυλιγμένου στο σκοτάδι ναού και φωτίζει τα πρόσωπα των αγαλμάτων. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της αγάπης Αθώρ και στη γυναίκα του Ραμσή, Νεφερτάρι. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, συνεχίζοντας τις ιστορικές μας αναζητήσεις στον Ιερό ποταμό φτάνουμε στον πρώτο μας προορισμό, το Κομόμπο, όπου θα ξεναγηθούμε στον ναό του θεού κροκοδείλου Σόμπεκ και θα μάθουμε για τους μύθους και τους θρύλους αυτού του ναού. Στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δυο ναών, αφιερωμένων στους θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις. Πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, που σε όλη του την ιστορία αποτέλεσε ‘’μεταφορική αρτηρία’’ αγαθών αλλά και ιδεών. Πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : 05 Ιανουαρίου 2025, Κυριακή ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ/ ΝΑΟΙ ΕΝΤΦΟΥ-ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΣΝΑ-ΛΟΥΞΟΡ

Πρωινό και συνεχίζουμε προς την δυτική όχθη όπου φτάνουμε στο Έτφου. Εκεί μας περιμένει ο πιο καλοδιατηρημένος ναός της Αιγύπτου, αφιερωμένος στον γερακόμορφο θεό Χόρους. Οι επιγραφές στους τοίχους παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, το μύθο και τη θρησκεία κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο στην αρχαία Αίγυπτο. Αξιοσημείωτες είναι οι σκηνές που αντικατοπτρίζουν την αιώνια μάχη μεταξύ Χόρους και Σέθ. Πλέουμε διαμέσου του περάσματος της Έσνα (Λατόπολι), από το "κλειδί του Νείλου" ή αλλιώς φράγμα της Έσνα, όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού και μπορούμε να παρατηρήσουμε την διαδικασία. Άφιξη το βράδυ , στην πόλη του Λούξορ. Δείπνο, διασκέδαση. Διανυκτέρευση εν πλώ.

6η μέρα : 06 Ιανουαρίου 2025 , Δευτέρα ΛΟΥΞΟΡ-(αποβίβαση από το Κρουαζιερόπλοιο)- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΧΘΗ : ΝΑΟΙ ΛΟΥΞΟΡ & ΚΑΡΝΑΚ)-γεύμα σε εστιατόριο-ΛΟΥΞΟΡ(Ξενοδοχείο).

Πρωινό και αναχώρηση από το κρουαζιερόπλοιο με τις βαλίτσες μας , επιβίβαση στο πούλμαν, Συνεχίζουμε στην Ανατολική Όχθη, όπου θα επισκεφτούμε τον Ναό του Λούξορ ,οι Αιγύπτιοι το ονόμαζαν και ως το «το μεσημβρινό χαρέμι του Άμμωνα». Ο ναός του Λούξορ είχε αρχίσει να ανασκάπτεται από τον καθηγητή Γκαστόν Μασπέρο μετά το 1884 και οι ανασκαφές συνεχίστηκαν σποραδικά μέχρι το 1960. Συνεχίζουμε με τον Ναό του Καρνάκ, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος χώρος λατρείας της αρχαιότητας. Ο Ναός με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη, έχει να επιδείξει 18 ξεχωριστούς ιερούς χώρους. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας. Μετά το γευμα μας σε τοπικό εστιατόριο μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το μεσημέρι, παραλαβή δωματίων.Το βράδυ προτείνουμε αμαξάδα στην παλιά πόλη του Λούξορ. Διανυκτέρευση.

7η μέρα : 07 Ιανουαρίου 2025 , Τρίτη ΛΟΥΞΟΡ ( ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ : ΚΟΙΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΩΝ-ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΤΑΝΧΑΜΟΝ-ΝΑΟΣ ΝΤΕΙΡ ΑΛ ΜΠΑΧΑΡΙ/ΧΑΤΣΕΨΟΥΤ-ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΜΕΜΝΩΝΑ-ΛΟΥΞΟΡ-πτήση-ΚΑΙΡΟ.

Πρόγευμα, στο ξενοδοχείο μας στο Λούξορ., Σήμερα η μέρα μας θα είναι αφιερωμένη στην γνωστή αυτή πόλη της Αιγύπτου το Λούξορ όπου είναι κτισμένη στην θέση των Θηβών, που ο Όμηρος τις περιγράφει ως οι “εκατόπυλες Θήβες”. Ο Ναός του αποτελούσε κέντρο εορτασμών και δύο φορές τον χρόνο οι κάτοικοι των Θηβών είχαν την ευκαιρία να δουν το άγαλμα του Άμμωνα Ρα. Οι τελετές που γίνονταν εκεί είχαν μεγάλο θρησκευτικό συμβολισμό και τιμούσαν την θεία αναγέννηση του Φαραώ .θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας στην Δυτική Όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια και αντάξια της μεγαλοπρέπειας των Φαραώ! ‘Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου. Περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και αυτός του Τουτ Ανκ Αμόν βρίσκονται σε αυτό το κομμάτι της ερήμου. Οι Φαραω επέλεξαν αυτό το μέρος, διότι πίστευαν πως ο ήλιος που ανέτειλε πίσω από τα βουνά θα τους χάριζε αιώνια ζωή. Θα επισκεφθούμε τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, από το ογκώδες και απόμακρο στο καλαίσθητο και προσβάσιμο, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας 3 τάφους στην κοιλάδα εκτός του Τουτανχχαμόν όπου χρειάζεται επιπλέον εισιτήριο ( € 25)* καθώς και στους "Κολοσσούς του Μέμνωνος" ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου.* Για όσους έχουν κλειστοφοβία δεν συνιστάται η συγκεκριμένη επίσκεψη στον τάφο του Τουταχχαμόν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ το βράδυ και πτήση για το Κάιρο στις 19:45 , άφιξη στις 20:55 και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

8η μέρα : 08 Ιανουαρίου 2025, Τετάρτη ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΙΡΟ ( ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα)

Μετά το πρωινό μας, ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, την εκκλησία του Αγ. Σάββα και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα, που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ, καθώς και το φρούριο του Μαμελούκου σουλτάνου Καϊτμπέι (Qaitbay), που κατασκευάστηκε το 1477 στα ερείπια του αρχαίου Φάρου της Αλεξάνδρειας. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην πόλη ,στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.* Για όσους έχουν κλειστοφοβία δεν συνιστάται η συγκεκριμένη επίσκεψη στον τάφο του Τουταχχαμόν.
Συνεχίζουμε στην Ανατολική Όχθη, θα επισκεφτούμε τον Ναό του Λούξορ ,οι Αιγύπτιοι το ονόμαζαν και ως το «το μεσημβρινό χαρέμι του Άμμωνα». Ο ναός του Λούξορ είχε αρχίσει να ανασκάπτεται από τον καθηγητή Γκαστόν Μασπέρο μετά το 1884 και οι ανασκαφές συνεχίστηκαν σποραδικά μέχρι το 1960. Συνεχίζουμε με τον Ναό του Καρνάκ, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος χώρος λατρείας της αρχαιότητας. Ο Ναός με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη, έχει να επιδείξει 18 ξεχωριστούς ιερούς χώρους.Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το μεσημέρι, παραλαβή δωματίων ,δείπνο, διανυκτέρευση.

9η μέρα : 9 Ιανουαρίου 2025, Πέμπτη ΚΑΙΡΟ-ΠΤΗΣΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό και μεταφορά στις 07:00 για το αεροδρόμιο του Καίρου .Ο αρχηγός της εκδρομής και ο αντιπρόσωπός μας θα είναι μαζί σας στο check in για να σας βοηθήσει με τα διαδικαστικά. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση στις 10:10 για την Αθήνα με την Egyptair αφήνοντας πίσω μας την χώρα των Φαραώ και του Αιγυπτιακού πολιτισμού αλλά παίρνοντας μαζί μας τις καλύτερες αναμνήσεις! Άφιξη, στο Ελ.Βενιζέλος στις 12:15 , διατυπώσεις, παραλαβή αποσκευών και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα μας μεταφέρει στην Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα το απόγευμα στις 17:00.

Οι πτήσεις μας με την Egyptair:

01 Ιανουαρίου 2025 : Αθήνα - Κάιρο πτήση MS-748 αναχ. 13:15 άφιξη 15:10.
03 Ιανουαρίου 2025 : Κάιρο – Ασουάν πτήση MS-082 αναχ. 06:10 άφιξη 07:35.
07 Ιανουαρίου 2025 : Λούξορ - Κάιρο πτήση MS-067 αναχ. 19:45 άφιξη 20:55.
09 Ιανουαρίου 2025 : Κάιρο – Αθήνα πτήση MS-747 αναχ. 10:10 άφιξη 12:15.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με πολυτελές πούλμαν Καλαμάτα – Ελ.Βενιζέλος – Καλαμάτα.
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κάιρο-Ασουάν & Λούξορ-Κάιρο & Κάιρο-Αθήνα με πτήσεις της Egyptair σε οικονομική θέση.
  • Τέσσερις (4) νύκτες στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων τύπου Grand Nile (Hilton) σε δωμάτιο της επιλογής σας.
  • Τρείς (3) νύκτες στο κρουαζιερόπλοιο Nile Cruise 5 αστέρων με πλήρη διατροφή.
  • Μία ( 1) νύκτα στο Λούξορ σε ξενοδοχείο 5 αστέρων τύπου Sonesta Saint George Hotel στο Λόυξορ, σε δωμάτιο της επιλογής σας,με πρωινό.
  • Μεταφορές με τοπικά πούλμαν για τις εκδρομές και για τις μεταφορές άφιξης αναχώρησης.
  • Ολοήμερη εκδρομή ξενάγηση στο Κάιρο – Γκίζα Πυραμίδες με φαγητό.
  • Ολοήμερη εκδρομή ξενάγηση στο Λούξορ με φαγητό σε τοπικό εστιατόριο.
  • Ολοήμερη εκδρομή ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια με φαγητό.
  • Ολοήμερη εκδρομή ξενάγηση στο Άμπου Σίμπελ.
  • Είσοδοι σε όλα τα μουσεία και τους χώρους εκτός εάν αναφέρετε ότι δεν περιλαμβάνονται.
  • Έντυπα – χάρτες.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή μας.
  • Ασφάλεια περίθαλψης και ακύρωσης εκδρομής (Covid).
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Φόροι αεροδρομίων (€ 267,00).
  • Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο 25 USD.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Επιπλέον φαγητά και ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα € 40 το άτομο για όλο το ταξίδι.
  • Έξοδα από το mini bar των ξενοδοχείου μας.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Κάϊρο, Egypt
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €1.900,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν