από €1.395,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Πανόραμα Ιορδανίας,7 μέρες, ΄Ενα Ταξίδι στη Μέση Ανατολή

Created with Sketch. Ιορδανία
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

7 ημέρες | 07 – 13 Οκτωβρίου 2024 & 18 – 24 Νοεμβρίου 2024

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

1395,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ 7  ΗΜΕΡΕΣ Αμμάν - Γέρασα - Κάστρο Αλτζούν - Άγιος Γεώργιος Μάνταμπα – Όρος Νέμπο Πέτρα - Μπέιντα - Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα Αναχωρήσεις : 07 – 13 Οκτωβρίου 2024, 18 – 24 Νοεμβρίου 2024 Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς... Περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ 7  ΗΜΕΡΕΣ

Αμμάν – Γέρασα – Κάστρο Αλτζούν – Άγιος Γεώργιος Μάνταμπα – Όρος Νέμπο Πέτρα –
Μπέιντα – Ουάντι Ραμ – Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα

Αναχωρήσεις : 07 – 13 Οκτωβρίου 2024, 18 – 24 Νοεμβρίου 2024

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία,   σμιλεμένα   στους   βράχους,   δείγματα   εξαιρετικής   καλλιτεχνικής   έκφρασης   των Ναβαταίων,  απομεινάρια  ρωμαϊκού  μεγαλείου,  βυζαντινά  ψηφιδωτά  αλλά  και  ίχνη  νεότερης ιστορίας  χαραγμένα  ανεξίτηλα  στην  έρημο.  Το  ιδιαίτερο  αυτό  ταξίδι  συμπληρώνεται  με  ένα διάλειμμα  χαλάρωσης  στα  Ιαματικά  Νερά  της  Νεκρά  Θάλασσας.
Αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα-Αμμάν

13.35

15.45

Αμμάν-Αθήνα

10.30

12.50

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο:

ΤαξίδιΔιατροφήΑναχώρησηΔιαμονή2κλινο1κλινοΦόροι/Βίζα/Είσοδοι
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
7 ημέρες
HΒ Ημιδιατροφή07-13/10
18-24/11
5*€ 1000€ 1545+ € 395

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η ροή του προγράμματος και διανυκτερεύσεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Απευθείας πτήσεις με Royal Jordanian
 • Ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή τύπου Le Royal στο Αμμάν, Old Village στην Πέτρα
 • Ξενάγηση στη Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής
 • Ιππασία – ξενάγηση στην Πέτρα
 • Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο της Μάνταμπα
 • Ξενάγηση στη Μπέιντα, τη μικρή Πέτρα
 • Σαφάρι με ειδικά οχήματα στο Ουάντι Ραμ, με διανυκτέρευση σε Βεδουίνικη σκηνή
 • Περιήγηση στην Άκαμπα
 • Κολύμπι στην Νεκρά Θάλασσα
 • Έμπειρος αρχηγός/ συνοδός

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα : Καλαμάτα – Ελ.Βενιζέλος – πτήση - Aμμάν

Συγκέντρωση στην Νέδοντος 79, στις 06:45 και αναχώρηση στις 07:00 για το Αεροδόμιο Ελ.Βενιζέλος Άφιξη και αναχώρηση στις 13:35 αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, στις 15:45 μεταφορά στο ξενοδοχείο μας παραλαβή δωματίων, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Αμμάν (Γέρασα-Ajloun-ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Θα δούμε το κάστρο Salah Eddin Al Ayobi που το ονομάζουμε Κάστρο Ajloun, που χτίστηκε αρχικά το 1184 για να αμυνθεί ενάντια στους Σταυροφόρους.Στο εσωτερικό, οι εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ajloun περιλαμβάνουν αρχαία νεολιθικά αντικείμενα. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν και ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο,ένα πέτρινο αμφιθέατρο χωρητικότητας 6.000 ατόμων του 2ου αιώνα, και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και στο παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία (Σημείο Βάπτισης του Ιησού) – Πέτρα

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή.. Επόμενος σταθμός μας η Βηθανία, πέρα από τον Ιορδάνη, ένας σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους χριστιανούς, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Μέσα στο ερημικό τοπίο της κοιλάδας του Ιορδάνη, θα περπατήσουμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι για να φτάσουμε στην κοίτη του ποταμού όπου βρίσκεται και ελληνορθόδοξη εκκλησία. Απέναντι μας βρίσκεται το αντίστοιχο σημείο βαπτίσματος στο Ισραήλ. Ολοκληρώνουμε την μέρα μας , και θα οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο μας , στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα : Πέτρα (ξενάγηση) – Μπέιντα (Μικρή Πέτρα)– Ουάντι Ράμ Διανυκτέρευση σε τέντα Βεδουίνων.

Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. ξενάγηση στην Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. αναχώρηση στο Ουάντι Ράμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Τέλος θα καταλήξουμε στην κατασκήνωση Wadi Rum όπου θα απολαύσουμε το δείπνο στο Κάμπινγκ με βραδιά Oriental & Τακτοποίηση σε τέντα Βεδουίνων, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη ανάμεσα στην έρημο του Ουάντι Ράμ και τον μαγευτικό έναστρο ουρανό. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Ουάντι Ράμ-σαφάρι 4 Χ 4 στο Ουάντι Ράμ ( Κοιλάδα της Σελήνης) - Άκαμπα

Πρωινό και σήμερα θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στην έρημο με 4Χ4 (με καρότσα) οδήγηση για 2 ώρες για να επισκεφτούμε το Wadi Rum , γνωστή και ως Η κοιλάδα της Σελήνης που αποτελείται από ψαμμίτη και βράχους γρανίτη στη νότια Ιορδανία 60 χλμ ανατολικά της Άκαμπα. Είναι η μεγαλύτερη κοιλάδα της Ιορδανίας.Το όνομα Rum πιθανότατα προέρχεται από μια αραμαϊκή ρίζα που σημαίνει «υψηλό» ή «υψηλά». Για να αντικατοπτρίζεται η σωστή αραβική προφορά του, οι αρχαιολόγοι το μεταγράφουν ως Wadi Ramm. Οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ.. πίνακες ζωγραφικής, γκράφιτι και ναούς. στη συνέχεια Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα.Είναι η μόνη παραθαλάσσια πόλη στην Ιορδανία και η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη στον κόλπο της Άκαμπα. Σύντομη περιήγηση και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε προαιρετικά δραστηριότητες στην πόλη όπως κολύμπι , καταδύσεις , κολύμβηση με αναπνευστήρα ή βόλτα ένα γυάλινο σκάφος όπου μπορείτε να δείτε τα ωραιότερα Κοράλλια στον κόσμο. Η κατάδυση στην Άκαμπα θα σας μεταφέρει σε ένα άλλο μαγικό κόσμο. Μοναδική εμπειρία επίσης είναι και η προαιρετική πτήση με το Aqaba Sky, διαθέσιμη στο αεροδρόμιο King Hussein στην Άκαμπα, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ζήσουν μια μοναδική πτητική εμπειρία από έμπειρους εκπαιδευτές. Παραλαβή δωματίων στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα : Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας ,θα οδηγηθούμε στο χαμηλότερο σημείο της γης ( The Dead Sea ) Is A Salt
Λίμνη της οποίας οι όχθες βρίσκονται 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο σημείο στη γη. Το περίφημο υπεραλατόνέρο κάνει την επίπλευση εύκολη και η πλούσια σε μέταλλα μαύρη λάσπη του χρησιμοποιείται για θεραπευτικές και καλλυντικές θεραπείες στα θέρετρα της περιοχής, απολαύστε την ημέρα στην παραλία της Νεκράς Θάλασσας. Μοναδική εμπειρία η επίπλευση στα νερά της λίμνης. Χρόνος ελεύθερος να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα : Νεκρά Θάλασσα- Αμμάν - πτήση – Αθήνα (Ελ.Βενιζέλος) - Καλαμάτα

Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας στις 10:30 στην Αθήνα. Άφιξη στις 12:50 στο αεροδρόμιο και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν , επιστροφή στην Καλαμάτα στις 16:30 περίπου γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και εμπειρίες.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν Καλαμάτα-Ελ.Βενιζέλος-Καλαμάτα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Royal Jordanian Αθήνα-Αμμάν-Αθήνα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* - με δύο(2) νύκτες στο Αμμάν τύπου Le Royal , μία (1)
 • νύκτα στην Πέτρα Petra Old Village 5*, μία(1) νύκτα στην σκηνή Βεδουίνων Wadi
 • Rum Luxury Luxury Campsite,μία (1) νύκτα στην Άκαμπα τύπου Oryx 5*, μία (1)
 • στην νεκρά Θάλασσα τύπου Crown Plaza hotel.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ιππασία κατά την επίσκεψη μας στην Πέτρα για 800 μέτρα.
 • Τζίπ σαφάρι στην έρημο στην κοιλάδα της Σελήνης Wadi Rum για 2ώρες.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Aρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Φόροι αεροδρομίων – Βίζα εισόδου στη χώρα - Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα ( € 395 όλα μαζί το άτομο )
 • Φιλοδωρήματα ( Προτεινόμενα 7$ την ημέρα για οδηγό, ξεναγό, υπόλοιπες υπηρεσίες) , αχθοφορικά.
 • Pcr tests εφόσον απαιτούνται, ταξιδιωτική ασφάλιση.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Ιορδανία
Created with Sketch.
από €1.395,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν