από €920,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

8 ημέρες Ιταλία – Ελβετία (αλπικό τραίνο)

Created with Sketch. Italy
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

8 ημέρες | 6-13 Αυγούστου 2024

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

920,00 €

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

8 ημέρες εκδρομή  Ιταλία – Ελβετία ( Αλπικό τραίνο ) ΑΓΚΩΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΤΟΡΙΝΟ – ΛΙΜΝΕΣ ΜΑΤΖΟΡΕ & ΟΡΤΑ-ΤΙΡΑΝΟ ( ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ) – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ Από 6 έως 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΚΛΙΝΟ - ΤΡΙΚΛΙΝΟ € 920 MONOKΛΙΝΟ € 1220 ΠΑΙΔΙΚΟ 4-10 ΕΤΩΝ €... Περισσότερα

8 ημέρες εκδρομή 

Ιταλία – Ελβετία ( Αλπικό τραίνο )

ΑΓΚΩΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΤΟΡΙΝΟ – ΛΙΜΝΕΣ ΜΑΤΖΟΡΕ & ΟΡΤΑ-ΤΙΡΑΝΟ ( ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ) – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ

Από 6 έως 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 20248 ημέρες Ιταλία - Ελβετία (αλπικό τραίνο) 1

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 • ΔΙΚΛΙΝΟ – ΤΡΙΚΛΙΝΟ € 920
 • MONOKΛΙΝΟ € 1220
 • ΠΑΙΔΙΚΟ 4-10 ΕΤΩΝ € 770

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ € 85
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ € 70
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΡΙΚΛΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ € 60
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΡΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ € 40
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ € 30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝOΝΤΑΙ:
* Οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Εισιτήρια Πάτρα-Αγκώνα – Πάτρα σε 4κλινες (ΑΒ4) εσωτερικές καμπίνες.
* Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στο Μιλάνο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.
* Πρωινό (5 )και ένα δείπνο καθημερινά (5), εκτός του πλοίου.
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
* Τοπικοί ξεναγοί στο Μιλάνο και Τορίνο
* Λιμενικά τέλη, διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
* Χάρτες, έντυπα
* ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων, Δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση (Μιλάνο €5 και είναι πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο και διανυκτέρευση). Οι Δημοτικοί φόροι είναι βασισμένοι σε σημερινές τιμές (5/03/24) και ενδέχεται να τροπο- ποιηθούν χωρίς ειδοποίηση. Επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις-δραστηριότητες, το εισιτήριο του Αλπικού τραίνου 40€ περίπου.

Λιγότερα

HIGHLIGHTS

 • Γνωριμία με την παραμυθένια γειτονική Ιταλία!
 • Επίσκεψη στο κάστρο Σφορτέτσα, το επιβλητικό Ντουόμο με την πλατεία του, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου.
 • Γνωριμία με πολιτιστικά μνημεία, έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια.
 • Περιήγηση στο Τορίνο, όπου θα δούμε το βασιλικό παλάτι Palazzo Reale, το Palazzo Madama.
 • Επαφή με την γραφική λίμνη Όρτα (Orta) με την ομώνυμη κωμόπολη και το ειδυλλιακό παραλίμνιο τοπίο με τα λιθόστρωτα καλντερίμια.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Άνοιγμα όλων
1η μέρα 6 ΑΥΓ. 24: Καλαμάτα - Πάτρα ( 220 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων μας στην Νέδοντος 79 (πίσω από Notos Galleries) στις 11:15 μ.μ. και άμεση αναχώρηση στις 11:30 π.μ. για την Πάτρα. Άφιξη, στο λιμάνι της Πάτρας, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου. Αναχώρηση στις 17:30 μ.μ απολαμβάνοντας τις ανέσεις του πλοίου και μια μίνι κρουαζιέρα στην Αδριατική θάλασσα. Διαν/ση εν πλω.

2η μέρα 7 ΑΥΓ.24 : Αγκώνα - Μιλάνο ( 450 χλμ).

Άφιξη στο Ιταλικό λιμάνι της Ανκώνας στις 17:30 μ.μ. περίπου και άμεση αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο. Διαν/ση.

3η μέρα 8 ΑΥΓ 24: Μιλάνο – Κόμο – Μιλάνο ( 150 χλμ )

Μετά από το πρωϊνό, αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, όπου θα δούμε το κάστρο Σφορτέτσα, το επιβλητικό Ντουόμο με την πλατεία του, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου, την γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε 2, την οδό Μόντε Ναπολεόνε με τους οίκους Μόδας. Χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πόλη και την ομώνυμη λίμνη του Κόμο. Άφιξη στο Κόμο. Το Κόμο είναι πόλη και δήμος στην Λομβαρδία της Ιταλίας. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ιταλικής επαρχίας Κόμο. Το 2010, το Κόμο είχε 84.876 κατοίκους. Είναι κτισμένο στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης Κόμο, σε υψόμετρο 200 μέτρων, στις όχθες του ποταμού Κοζία. Απέχει από το Μιλάνο περίπου 40 χιλιόμετρα. Εξαιτίας της εγγύτητάς του στη λίμνη Κόμο και στις Άλπεις, το Κόμο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η πόλη διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Από αυτά ξεχωρίζουν, το Ντουόμο (Καθεδρικός), η βασιλική Σαντ' Αμπόντιο, η Βίλα Όλμο, οι δημόσιοι κήποι με το Τέμπιο Βολτιάνο, το Τεάτρο Σοσιάλ, το Μπρολέττο (το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης) και η Κάζα ντελ Φάτσιο. Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια υπέροχή βαρκάδα στην ομώνυμη λίμνη για να θαυμάσετε τις επαύλεις επώνυμων του παρελθόντος ( ΣΟΦΙΑ ΛΩΡΕΝΣ κ.α.) και του παρόντος (ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΥ κ.α.). Χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα 9 ΑΥΓ. 24: Μιλάνο– Τορίνο – Μιλάνο ( 320 χλμ )

Πρωινό, άμεση αναχώρηση την πρωτεύουσα του Πιεντμόντε και την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ιταλικού κράτους. Άφιξη στο Τορίνο, θα περιηγηθούμε στο Τορίνο, όπου θα δούμε το βασιλικό παλάτι Palazzo Reale, το Palazzo Madama που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις και το βασιλικό πρόκειται για το σύμβολο της πόλης του Τορίνο,! Η κατασκευή της Molle Antonelliana ξεκίνησε το 1863 και ενώ στην αρχή χρησιμοποιήθηκε σαν συναγωγή, τώρα στεγάζει το μουσείο κινηματογράφου κ. α. Χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσετε τον καφέ σας σ΄ ένα από τα ρομαντικά καφέ της πόλης. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Μιλάνο, στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

5η μέρα 10 ΑΥΓ. 24: Μιλάνο - Λίμνες Ματζιόρε & ΄Ορτα – Μιλάνο ( 250 χλμ )

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τη λίμνη Ματζιόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Άφιξη στην κοσμοπολίτικη ΣΤΡΕΖΑ, το φημισμένο θέρετρο στις όχθες της λίμνης, για να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τοπία μοναδικά, να χαλαρώσουμε στα υπέροχα ΚΑΦΕ η προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα - επίσκεψη με τουριστικό πλοιάριο στα κοντινά νησιά Ίζολα Πεσκαρότι και Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς κήπους και την εξαιρετική θέα, καθώς και το Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην γειτονική γραφική λίμνη Όρτα (Orta) με την ομώνυμη κωμόπολη και το ειδυλλιακό παραλίμνιο τοπίο με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την κεντρική πλατεία με το πανέμορφο Παλατσότο (κτίριο του 16ου αιώνα). Η πρόταση μας για βόλτα ( έξοδα ατομικά) με τοπικό πλοιάριο στο μικρό, αλλά εντυπωσιακό νησάκι Σαν Τζούλιο (Isola San Giulio), που φαίνεται να έχει βγει από παραμύθι, με τον λιθόκτιστο ναό του αγίου Ιουλίου (San Giulio), προστάτη της περιοχής, θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την γνωριμία μας με την περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα 10 ΑΥΓ. 24: Μιλάνο – Τιράνο (αλπικό τραίνο ) - Σαιντ Μόριτζ – Μιλάνο( 400 χλμ )

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση για την αγκαλιά των μαγευτικών Ελβετικών τοπίων. Πρώτος σταθμός μας το Τιράνο, από όπου θα πάρουμε το ονομαζόμενο Αλπικό τραίνο (προαιρετικό ) κάνοντας μια μαγευτική διαδρομή στις Άλπεις πηγαίνοντας για το παγκοσμίου φήμης θέρετρο χειμερινών διακοπών Σαιντ Μόριτζ, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από λίμνη, καθώς παγώνει το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαμα-τικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα για σκι το χειμώνα και πεζοπορία το καλοκαίρι. Χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα επιστροφή στο ΤΙΡΑΝΟ και το ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα 11 ΑΥΓ. 24: Μιλάνο – Αγκώνα ( 450 χλμ )

Πρωϊνό και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Αγκώνας, τελωνιακός και αστυνομικός Έλεγχος, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους στις 13:30 μ.μ. για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα 12 ΑΥΓ 24: Πάτρα – Καλαμάτα ( 220 χλμ )

Άφιξη στο λιμάνι Πάτρας στις 14:30 μ.μ. και άμεση αναχώρηση για Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εικόνες και εμπειρίες και μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Εισιτήρια Πάτρα-Αγκώνα - Πάτρα σε 4κλινες (ΑΒ4) εσωτερικές καμπίνες.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στο Μιλάνο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό (5 )και ένα δείπνο καθημερινά (5), εκτός του πλοίου.
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
 • Τοπικοί ξεναγοί στο Μιλάνο και Τορίνο
 • Λιμενικά τέλη, διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
 • Χάρτες, έντυπα
 • ΦΠΑ.
 • Είσοδοι μουσείων, Δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση (Μιλάνο €5 και είναι πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο και διανυκτέρευση). Οι Δημοτικοί φόροι είναι βασισμένοι σε σημερινές τιμές (5/03/24) και ενδέχεται να τροποποιηθούν χωρίς ειδοποίηση. Επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις-δραστηριότητες, το εισιτήριο του Αλπικού τραίνου 40€ περίπου.

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Italy
Created with Sketch.
Κάντε κράτηση
από €920,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν