από €0,00
ΚΡΑΤΗΣΗ

Τζαμάικα,Μοντέγκο Μπέι

Created with Sketch. Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα
0/5
Created with Sketch.

Διάρκεια-Αναχωρήσεις

10 & 11 μέρες

Created with Sketch.

Τύπος ταξιδιου

Ταξίδι

Created with Sketch.

Τιμή από

_/_

Created with Sketch.

Γλώσσες

___

Περιγραφή - Αναχωρήσεις - Τιμές

Το Μontego Bay είναι η πρωτεύουσα του Αγίου Τζέιμς Πάρις και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τζαμάικα σε έκταση και τέταρτη σε πληθυσμό (μετά το Κίνγκστον , την ισπανική πόλη και Portmore ). Είναι ένας τουριστικός προορισμός με αφορολόγητα καταστήματα, τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων, γραφικές παραλίες και καταπράσινα βουνά.Ο Χριστόφορος Κολόμβος... Περισσότερα

Το Μontego Bay είναι η πρωτεύουσα του Αγίου Τζέιμς Πάρις και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τζαμάικα σε έκταση και τέταρτη σε πληθυσμό (μετά το Κίνγκστον , την ισπανική πόλη και Portmore ).

Είναι ένας τουριστικός προορισμός με αφορολόγητα καταστήματα, τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων, γραφικές παραλίες και καταπράσινα βουνά.Ο Χριστόφορος Κολόμβος , όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί το 1494,το ονομάσαι κόλπο Golfo de Buen Tiempo (Κόλπος του καλού καιρού.Το όνομα« Μοντέγκο Μπέι “πιστεύεται ότι προέρχεται ως παραφθορά της ισπανικής λέξης Manteca (” λαρδί “) , διότι κατά την ισπανική περιόδο ήταν το λιμάνι, όπου το λαρδί, το δέρμα του βοείου κρέατος εξαγάγονταν προς όλο τον κόσμο.
Η Τζαμάικα ήταν αποικία της Ισπανίας από το 1511 μέχρι το 1655, όταν ο Oliver Cromwell της Καραϊβικής με την εκστρατεία, Δυτικός Σχεδιασμός, οδήγησε το νησί απο την ισπανική κυριαρχία σε Αγγλική.

Το 1980, το Μοντέγκο Μπέι ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη πόλη με πράξη του κοινοβουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποκτήσει κάποια μορφή αυτονομίας, καθώς συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενορίας του Αγίου Ιακώβου.

Σήμερα, Μοντέγκο Μπέι είναι γνωστή για τα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία της (Περιφερειακό Νοσοκομείο της Κορνουάλης), λιμενικών εγκαταστάσεων, δεύτερες κατοικίες για πολλούς Τζαμαϊκανούς ανωτέρας τάξης απο το Kingston καθώς Βορειοαμερικανών και των Ευρωπαίων.
Διαθέτει πολλά ωραία εστιατόρια, ευκαιρίες για ψώνια. Η παραλιακή κοντά στο Μοντέγκο Μπέι καταλαμβάνεται από πολλά τουριστικά θέρετρα, τα περισσότερα νεόκτιστα, μερικά καταλαμβάνοντας τους λόγγους των παλαιών φυτειών και εργοστασίων ζαχαροκάλαμου. Το πιο διάσημο από αυτά είναι η Λευκή Μάγισσα της Rose Hall και Tryall, τα οποία διαθέτουν τώρα παγκόσμιας κλάσης γήπεδα γκολφ .

Η υποδομή της πόλης έχει ως στόχο να κρατήσει το Μοντέγκο Μπέι ως κορυφαίο προορισμό στην Καραϊβική και τον κόσμο.

Λιγότερα

Τοποθεσία στον χάρτη

Created with Sketch. Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα
Created with Sketch.
από €0,00

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν